Γιατί είναι τόσο ακριβές οι αλλαγές λαδιών της Maserati; (Εξήγηση)

Το κόστος αλλαγής λαδιών Maserati εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν τον τύπο του λαδιού που χρησιμοποιείται, τη χωρητικότητα λαδιού, το κέντρο σέρβις και άλλα.

Εάν προμηθευτείτε το λάδι Maserati σας σε επίσημη αντιπροσωπεία, μπορεί να κοστίσει από 400$ μέχρι και 800$. Ωστόσο, η κατοχή μιας ανεξάρτητης αντιπροσωπείας μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος, με αναφορές για τιμές έως και 200 $ για αλλαγή λαδιού

Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι πηγαίνουν σε μια επίσημη αντιπροσωπεία είναι η εσφαλμένη αντίληψη ότι η ανεξάρτητη αλλαγή λαδιών ακυρώνει την εγγύησή σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Εκτός κι αν το αυτοκίνητό σας πάθει ζημιά ενώ κάποιος ανεξάρτητος μηχανικός αλλάξει το λάδι (απίθανο) η εγγύησή σας παραμένει άθικτη.

Φυσικά, θα μπορούσατε πάντα να προσπαθήσετε να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας και να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα χρήματα. Δείτε τον βασικό οδηγό παρακάτω για το πώς να αλλάξετε μόνοι σας το λάδι Maserati σας.

Οι Maserati είναι σπορ αυτοκίνητα. Επομένως, η αλλαγή λαδιών τους είναι φυσικά πιο ακριβή από τα κανονικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής όπως η Toyota και η Honda.

Ωστόσο, δεν έχουν την πιο ακριβή αλλαγή λαδιών μεταξύ των κορυφαίων πολυτελών αυτοκινήτων. Αυτός ο τίτλος πηγαίνει στην Bugatti Veyron, με μια αλλαγή λαδιών που μπορεί να κοστίσει έως και 21.000 $ (αρκετά χρήματα για να αγοράσετε ένα νέο Honda Civic)

Άλλα αυτοκίνητα με ακριβές αλλαγές λαδιών περιλαμβάνουν τη McLaren F1, η οποία μπορεί να κοστίσει έως και $8000, και την Porsche Carrera GT, η οποία κοστίζει περίπου $3000. Ωστόσο, τα κανονικά αυτοκίνητα όπως το Honda Accord κοστίζουν περίπου 104 $ για μια αλλαγή λαδιού.

Πόσο συχνά η Maserati συνιστά αλλαγή λαδιών;

Η Maserati απαιτεί αλλαγή λαδιού κάθε 10.000 έως 15.000 μίλια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος οδηγός κάνει ρολόι κατά μέσο όρο 13000 μίλια ετησίως, είναι ασφαλές να πούμε ότι πρέπει να αλλάζετε το λάδι Maserati σας μία φορά το χρόνο.

Ωστόσο, ορισμένοι ιδιοκτήτες αλλάζουν το λάδι της Maserati περισσότερες από μία φορά το χρόνο. Αν και δεν βλάπτει απαραίτητα το όχημά σας, η αλλαγή λαδιού αυτοκινήτου πολύ σύντομα θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα.

Γιατί πρέπει να αλλάξετε το λάδι Maserati σας;

Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά το λάδι της Maserati για να διατηρείτε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση. Παρακάτω είναι μερικά από τα οφέλη της αλλαγής λαδιού Maserati:

Απόδοση κινητήρα: Η αλλαγή του λαδιού της Maserati σας βοηθά να καθαρίσετε τον κινητήρα σας και να βελτιώσετε την απόδοσή του. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας μπορεί να περιέχει συντρίμμια, βρωμιά και άλλα σωματίδια που σχηματίζουν συσσώρευση λάσπης με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα σωματίδια μπορούν να μειώσουν την απόδοση του κινητήρα σας. Ωστόσο, καθαρίζονται όταν αλλάζετε λάδια και αντικαθιστάτε το φίλτρο σας. Ως εκ τούτου, το να διατηρείτε τον κινητήρα σας καθαρό με την αλλαγή λαδιού θα συμβάλει στην ενίσχυση της απόδοσής του.

Μακροζωία κινητήρα: Το βρώμικο λάδι μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη τριβή που προκαλεί φθορά. Ωστόσο, η αλλαγή λαδιού θα διατηρήσει τα μέρη του κινητήρα και θα τους επιτρέψει να λειτουργούν ομαλά.

Μειώστε την υπερθέρμανση των εξαρτημάτων του κινητήρα: Καθώς κινείστε με υψηλή ταχύτητα, τα εξαρτήματα του κινητήρα σας παράγουν πολλή θερμότητα. Εάν το αφήσετε να υπερθερμανθεί, μπορεί να προκληθεί εμφύσηση της φλάντζας κεφαλής λόγω στρεβλής κυλινδροκεφαλής. Είναι ένα πρόβλημα που απαιτεί ακριβή και χρονοβόρα επισκευή. Ωστόσο, το φρέσκο λάδι μειώνει τον ρυθμό υπερθέρμανσης των εξαρτημάτων του κινητήρα. Ως εκ τούτου, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα για επισκευές.
Καλύτερη απόσταση σε μίλια: Το να διατηρείτε τον κινητήρα σας καθαρό αλλάζοντας το λάδι βελτιώνει την απόδοση της Maserati σας. Το καθαρό λάδι συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου του κινητήρα, γεγονός που προάγει την καλύτερη απόδοση σε μίλια αερίου.

Μπορείτε να αλλάξετε μόνοι σας το λάδι Μεσαράτη;

Ναι, μπορείτε να αλλάξετε μόνοι σας το λάδι της Maserati. Είναι αρκετά εύκολο και ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης του κόστους. Από το 2014, το επίσημο λάδι για τα οχήματα της Maserati είναι το Shell Helix Ultra 5W-40 και το 10W-60.

Εάν έχετε ένα βασικό μοντέλο ghibli, θα χρειαστείτε 7,5 λίτρα 5W-40, ενώ απαιτούνται 8 λίτρα για τα μοντέλα SQ4. Ένα άλλο προτεινόμενο λάδι για τη Maserati είναι το λιπαντικό κινητήρα Pennzoil Platinum Euro Full Synthetic.

Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε την τάπα αποστράγγισης κάτω από το αυτοκίνητο και να αποστραγγίσετε το λάδι. Τοποθετήστε ένα δοχείο κάτω από την τάπα αποστράγγισης για να στραγγίξετε το παλιό λάδι.

Ξεβιδώστε την τάπα αποστράγγισης χρησιμοποιώντας την υποδοχή Hex bit 3/8 ιντσών. Αφαιρέστε την τάπα πλήρωσης λαδιού χρησιμοποιώντας ένα 1/16 στην υποδοχή. Μπορείτε να βρείτε το καπάκι στη δεξιά πλευρά του κινητήρα της Maserati.

  • Όταν το καπάκι είναι κλειστό, αφαιρέστε το φίλτρο λαδιού. Στραγγίστε το φίλτρο και αφήστε το στην άκρη.
  • Αντικαταστήστε το παλιό φίλτρο με ένα νέο και αντικαταστήστε το παλιό παξιμάδι αποστράγγισης λαδιού με μια νέα ροδέλα. Βεβαιωθείτε ότι είναι σφιγμένο.
  • Με ένα χωνί, ρίξτε το πλήρες συνθετικό λάδι στο αυτοκίνητό σας.
  • Ξεκινήστε τον κινητήρα και αφήστε τον να λειτουργήσει για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια ελέγξτε τη ράβδο στάθμης στάθμης.
  • Αφαιρέστε τη ράβδο στάθμης στάθμης, σκουπίστε την και επανατοποθετήστε την.
  • Και πάλι, τραβήξτε τη ράβδο στάθμης στάθμης προς τα έξω και διορθώστε την.
  • Επαναφέρετε την προειδοποιητική λυχνία λαδιού χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη OBD2.
  • Καθαρίστε τα είναια, και αλλάξατε επιτυχώς το λάδι αυτοκινήτου της Maserati.

Τελικές σκέψεις

Τα Maserati δεν είναι τα κανονικά σας αυτοκίνητα. Είναι μοντέρνα, γρήγορα και προσφέρουν υψηλή απόδοση. Ως εκ τούτου, κοστίζουν περισσότερο στη συντήρηση, και αυτό περιλαμβάνει αλλαγές λαδιών.
Αν και η αλλαγή λαδιού Mesarati είναι δαπανηρή, τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ του κόστους. Η αλλαγή λαδιού μία φορά το χρόνο θα ενισχύσει την απόδοση και θα εξοικονομήσει μερικές χιλιάδες δολάρια σε επισκευές. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή λαδιού DIY για να μειώσετε το κόστος.

Τέλος, η χρήση πλήρους συνθετικού λαδιού στη Maserati σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε κόστος. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα συνθετικά λάδια είναι καλά για περίπου 12.000 μίλια πριν χρειαστούν αλλαγή. Η αλλαγή του λαδιού σας μία φορά το χρόνο σάς επιτρέπει να εξοικονομείτε χρήματα σε σύγκριση με άλλους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αλλάζουν το λάδι τους περίπου 3, 4 φορές κάθε χρόνο.

Leave a Comment