Γιατί είναι τόσο φθηνά τα Jaguar; (3 λόγοι)

Τα τζάγκουαρ είναι τόσο φθηνά γιατί, όπως οι περισσότερες μάρκες πολυτελείας, αποσβένονται γρήγορα και είναι ακριβά στη συντήρηση. Επίσης, δεν είναι τόσο ευρέως αναγνωρισμένα όσο άλλες μάρκες πολυτελείας όπως η BMW και η Mercedes, γεγονός που μειώνει περαιτέρω τη ζήτηση (και επομένως την τιμή).

Συνεχίστε την ανάγνωση για μια πλήρη ανάλυση των λόγων, εάν έχουν πολλά προβλήματα και αν αξίζει να αγοράσετε.

1. Η αξία μεταπώλησης είναι χαμηλή

Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε μια Jaguar φτηνά είναι ότι χάνει γρήγορα την αξία της. Σύμφωνα με την CarEdge, ένα μοντέλο του 2019 άξιζε μόνο περίπου το 60% της αρχικής του τιμής το 2021. Μετά από μόλις ένα χρόνο, η Jaguar σας θα μπορούσε να χάσει σχεδόν το 30% της αξίας της.

Αντίθετα, η Subaru είναι η μάρκα με την υψηλότερη αξία μεταπώλησης. Μπορείτε να περιμένετε ότι αυτός ο τύπος αυτοκινήτου θα αξίζει το 83% της αρχικής του αξίας μετά από ένα χρόνο και το 78% μετά από δύο.

Δεδομένου ότι οι πελάτες γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούν να πουλήσουν την Jaguar τους για πολλά χρήματα, δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το υψηλότερο δολάριο για αυτό.

2. Έχουν χαμηλό μερίδιο αγοράς

Από το 2018, ο αριθμός των Jaguar που πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε. Στην πραγματικότητα, μόνο 18.186 μονάδες πουλήθηκαν στις ΗΠΑ τη σεζόν 2020/2021.

Αντίθετα, η BMW πούλησε πάνω από 300.000 μονάδες την ίδια χρονιά και η Mercedes Benz κατέγραψε παρόμοια νούμερα πωλήσεων.

Η έλλειψη αναγνώρισης της μάρκας της Jaguar από τους λάτρεις των αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα μειώνει την αξία των αυτοκινήτων και σημαίνει ότι η Jaguar δεν έχει την ίδια ζήτηση με άλλες μάρκες υψηλής ποιότητας.

3. Είναι ακριβό στη συντήρηση

Οι άνθρωποι που διαθέτουν Jaguar πληρώνουν πολύ περισσότερα για να συντηρήσουν το αυτοκίνητό τους από άλλους ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων.

Μπορεί να ξοδέψετε περίπου 11.000 έως 12.000 δολάρια σε ένα μέσο σπορ αυτοκίνητο τα πρώτα πέντε χρόνια, αλλά μια Jaguar κοστίζει περίπου 17.600 δολάρια για τη συντήρηση.

Όταν η Jaguar σας γίνει 10-12 ετών, είναι πιθανό να πληρώσετε περισσότερα από 3.000 $ για να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, η πιθανότητα μιας ακριβής επισκευής αυξάνεται δραματικά. Μέχρι το έτος 12, υπάρχει πιθανότητα 78% να πρέπει να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε ένα σημαντικό εξάρτημα τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Όταν επιλέγουν το νέο τους όχημα, οι αγοραστές αυτοκινήτων λαμβάνουν υπόψη αυτόν τον παράγοντα. Μπορεί να μην είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά για μια Jaguar επειδή γνωρίζουν ότι το κόστος λειτουργίας είναι υψηλό.

Γιατί τα μεταχειρισμένα Jaguar είναι τόσο φθηνά;

Όπως αναφέρθηκε, οι Jaguar χάνουν σχεδόν το 30% της αξίας τους μέσα σε ένα χρόνο και περίπου το 50% τα πρώτα τέσσερα χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι αγοραστές μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψουν 10.000 έως 20.000 $ για επισκευές μέσα σε λίγα χρόνια. Επομένως, δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά.

Παρόλο που ορισμένα νεότερα μοντέλα Jaguar δεν απαιτούν τόση συντήρηση, πολλοί μεταχειρισμένοι πωλητές Jaguar ορίζουν χαμηλή τιμή, συχνά περίπου 4.000-6.000 $.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι εξακολουθούν να θυμούνται την αστρονομική τιμή των επισκευών Jaguar στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψει η φήμη της μάρκας. Έτσι, τα μεταχειρισμένα Jaguar είναι πιθανό να παραμείνουν φθηνά για τα επόμενα χρόνια.

Είναι αξιόπιστα τα μεταχειρισμένα Jaguar;

Στο παρελθόν, τα μεταχειρισμένα Jaguar ήταν πολύ αναξιόπιστα, αλλά οι κατασκευαστές έκαναν πρόσφατα μια προσπάθεια να βελτιώσουν την ποιότητα. Το αν η Jaguar σας λειτουργεί αξιόπιστα εξαρτάται από το μοντέλο και το έτος που αγοράζετε. Γενικά, τα Jaguar που κατασκευάστηκαν πριν από το 2015 θεωρούνται πιο αναξιόπιστα.

Επιπλέον, δεν είναι όλα τα μοντέλα εξίσου αξιόπιστα. Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η Jaguar S-Type είναι κακής κατασκευής και πιθανόν να χαλάσει, αλλά τα μοντέλα XK και XJ κατατάσσονται υψηλότερα όσον αφορά την αξιοπιστία.

Τα Jaguar χαλάνε πολύ;

Όπως πολλοί άλλοι τύποι πολυτελών σπορ αυτοκινήτων, οι Jaguar τείνουν να χαλούν πολύ. Η αξιοπιστία και η φήμη της μάρκας βελτιώνονται, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα τόσο με καινούργια όσο και με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αν ψάχνετε να αγοράσετε μια Jaguar, θα πρέπει να ερευνήσετε ποια μοντέλα και ποια χρόνια είναι λιγότερο πιθανό να χαλάσουν.

Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι το XK είναι το πιο αξιόπιστο μοντέλο. Ωστόσο, η Jaguar XJ θεωρείται επίσης πιο ανθεκτική από άλλες επιλογές, ειδικά τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2010 και 2019. Σύμφωνα με το WhatCar, αυτό το αυτοκίνητο έχει βαθμολογία αξιοπιστίας 85,6%, που είναι το δεύτερο υψηλότερο από τα έξι πολυτελή αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν .

Αντίθετα, η βαθμολογία αξιοπιστίας της Jaguar XF 2015-σήμερα είναι μόνο 53,0%, επομένως αυτό το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο πιθανό να χαλάσει. Αν ψάχνετε για μια αξιόπιστη Jaguar, θα πρέπει είτε να επιλέξετε μια παλαιότερη έκδοση ή ένα διαφορετικό μοντέλο.

Διαρκούν πολύ τα Jaguar;

Οι τζάγκουαρ συνήθως δεν διαρκούν τόσο πολύ όσο κάποιες άλλες μάρκες αυτοκινήτων. Ο πιο σημαντικός παράγοντας δεν είναι η ηλικία αλλά τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου. Η τυπική Jaguar διαρκεί περίπου 100.000 έως 150.000 μίλια.

Ωστόσο, ίσως μπορέσετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σας με την κατάλληλη συντήρηση. Μερικοί λάτρεις της Jaguar, που έχουν φροντίσει ιδιαίτερα καλά τα αυτοκίνητά τους, αναφέρουν χιλιόμετρα πάνω από 200.000.

Αξίζουν τα μεταχειρισμένα Jaguar;

Τα μεταχειρισμένα Jaguar μπορεί να αξίζουν τον κόπο, αλλά εξαρτάται από το τι ψάχνετε. Εάν χρειάζεστε ένα αξιόπιστο όχημα που λειτουργεί για πολλά χρόνια, ίσως χρειαστεί να χαζέψετεκ αλλού. Ωστόσο, αν ενδιαφέρεστε για ένα φτηνό πολυτελές αυτοκίνητο, οι Jaguar αξίζουν 100%.

Πολλοί λάτρεις της Jaguar συμφωνούν ότι δεν πρέπει να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο που έχει πολλά χιλιόμετρα, επειδή είναι απίθανο να διαρκέσει πολύ. Εάν θέλετε να αγοράσετε μια μεταχειρισμένη Jaguar, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα νεότερο μοντέλο που έχει λιγότερα από 50 χιλιάδες μίλια σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παραλείψετε το μεγαλύτερο μέρος της απόσβεσης, αλλά δεν θα αντιμετωπίσετε ακόμα προβλήματα αξιοπιστίας.

Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους τόσο τα νέα όσο και τα μεταχειρισμένα Jaguar είναι φθηνά. Αποσβένονται γρήγορα, η επωνυμία έχει χαμηλό μερίδιο αγοράς και υπάρχουν πλέον διαθέσιμα μερικά εισαγωγικά Jaguar που δεν προορίζονται για καταναλωτές υψηλού επιπέδου.

Δεν είναι όλα τα μοντέλα εξίσου αξιόπιστα, αλλά η μάρκα έχει κάνει μια προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα τα τελευταία χρόνια. Οι οδηγοί που αναζητούν μια καλή μεταχειρισμένη Jaguar θα μπορούσαν να εξετάσουν ένα XK ή XJ. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούν ότι το αυτοκίνητό τους δεν έχει ακόμη μεγάλη απόσταση σε μίλια.

Εάν πιστεύετε ότι μια Jaguar είναι κατάλληλη για εσάς, τώρα είναι η ώρα να δράσετε. Καθώς η φήμη της μάρκας βελτιώνεται, είναι πιθανό να αυξηθεί και η τιμή αυτού του κομψού και ισχυρού αυτοκινήτου.

Leave a Comment