Γιατί η Mercedes είναι τόσο ακριβή; (4 λόγοι)

Η Mercedes-Benz είναι μια μάρκα που είναι περισσότερο γνωστή για τα πολυτελή της αυτοκίνητα. Ενώ ορισμένα από τα μοντέλα χαμηλότερης κατηγορίας ξεκινούν από 45.000 $, τα αυτοκίνητα υψηλότερης κατηγορίας μπορεί να κοστίζουν πολύ πάνω από 100.000 $.

Η Mercedes είναι τόσο ακριβή γιατί είναι μια μάρκα πολυτελείας που χρησιμοποιεί ακριβά ανταλλακτικά και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Σε αντίθεση με τις μάρκες αυτοκινήτων που παράγουν μαζικά, η Mercedes κατασκευάζει όλα τα δικά της ανταλλακτικά και ξοδεύει πολλά χρήματα στην καινοτομία.
Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί η συντήρηση της Mercedes είναι τόσο ακριβή και αν αξίζει τα λεφτά της.

1. Τοποθέτηση επωνυμίας/Φήμη

Η Mercedes-Benz έχει δημιουργήσει μια φήμη για την παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας. Θεωρούνται πλέον ως σύμβολο κατάστασης, και οι άνθρωποι είναι περισσότερο από πρόθυμοι να πληρώσουν μια ακριβή τιμή.

2. Παράγουν καινοτόμα, πολυτελή οχήματα

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Mercedes μπορεί να χρεώνει τόσα πολλά για τα αυτοκίνητά της είναι ότι παράγει καινοτόμα πολυτελή οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γενιά περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία, τα πιο σύγχρονα υλικά και τα καλύτερα χαρακτηριστικά.

Αν και αυτό κάνει τα αυτοκίνητα εξαιρετικά στην οδήγηση, σημαίνει ότι η Mercedes πρέπει να ξοδέψει πολλά χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη. Επομένως, κάθε αυτοκίνητο πρέπει να πωλείται σε υψηλή τιμή.

3. Κατασκευάζουν τα δικά τους ανταλλακτικά

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, η Mercedes παράγει πολλά από τα δικά της ανταλλακτικά στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, επομένως το κόστος κατασκευής είναι μεγαλύτερο από ό,τι θα ήταν εάν η διαδικασία ανατέθηκε σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Το κύριο εργοστάσιο βρίσκεται στη Στουτγάρδη-Untertürkheim της Γερμανίας και αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 19.000 άτομα. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα εργοστάσια σε όλη τη χώρα, όπου κατασκευάζονται κινητήρες και διάφορα εξαρτήματα.

Στις ΗΠΑ, το εργοστάσιο της Mercedes-Benz βρίσκεται στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα. Τα SUV όπως το GLE και το GLS παράγονται εκεί και στη συνέχεια πωλούνται σε όλη τη χώρα. Επειδή η εργασία είναι πιο ακριβή στις ΗΠΑ από ό,τι σε άλλες χώρες, η Mercedes χρεώνει περισσότερα για τα αυτοκίνητά της.

4. Τα πρότυπα ασφαλείας είναι υψηλά

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα αυτοκίνητα της Mercedes είναι εξαιρετικά ασφαλή και είναι στην ευχάριστη θέση να πληρώσουν περισσότερα για να βεβαιωθούν ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο τις οικογένειές τους όταν οδηγούν. Σύμφωνα με το Insurance Institute for Highway Safety, η Mercedes-Benz E-Class sedan είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που διατίθεται αυτή τη στιγμή.

Για να λάβετε την ετικέτα Top Safety Pick+, αξιολογήθηκε διεξοδικά η ικανότητα σύγκρουσης του αυτοκινήτου. Διαπιστώθηκε ότι τα συστήματα πρόληψης συγκρούσεων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Αποφεύγουν ή επιβραδύνουν επιτυχώς συγκρούσεις μεταξύ δύο αυτοκινήτων ή μεταξύ αυτοκινήτων και πεζών.

Σύμφωνα με το RepairPal, η μέση Mercedes θα σας κοστίσει περισσότερα από 900 $ ετησίως για τη συντήρηση. Αντίθετα, ο εθνικός μέσος όρος είναι περίπου $650. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

Πολλά ανταλλακτικά Mercedes κατασκευάζονται στη Γερμανία ή στις ΗΠΑ. Αν και η εταιρεία έχει ένα εργοστάσιο στην Κίνα, το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της είναι στην Ευρώπη και την Αμερική. Αυτό αυξάνει την τιμή κάθε εξαρτήματος.

Οι αλλαγές λαδιών είναι πιο ακριβές για τα αυτοκίνητα Mercedes επειδή ο κινητήρας απαιτεί συνθετικό λάδι.

Όταν επιλέγετε μια Mercedes, θα πρέπει να ερευνήσετε το προβλεπόμενο κόστος επισκευής γιατί υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των μοντέλων. Για παράδειγμα, μπορεί να ξοδεύετε μόνο περίπου 724 $ ετησίως σε μια Mercedes-Benz C350, αλλά είναι πιθανό ότι θα πρέπει να πληρώσετε περίπου 1.581 $ εάν έχετε μια Mercedes-Benz S63 AMG.

Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα της Mercedes είναι εξειδικευμένα και απαιτούν εξειδικευμένα ανταλλακτικά και διαγνωστικές δοκιμές, δεν μπορεί να τα εργαστεί κάθε μηχανικός. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Mercedes μεταφέρουν τα αυτοκίνητά τους σε επίσημες αντιπροσωπείες. Επειδή αυτοί οι τεχνικοί είναι άρτια εκπαιδευμένοι, μπορούν να χρεώσουν περισσότερα από ένα ανεξάρτητο γκαράζ.

Δεδομένου ότι η Mercedes είναι πολυτελή οχήματα, η ασφάλιση είναι πιθανό να είναι πιο ακριβή από ό,τι για άλλα αυτοκίνητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κοστίζει περισσότερο η επισκευή ή η αντικατάσταση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου από ένα οικονομικό.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε πολλά για την ασφάλεια της Mercedes είναι ότι πολλά μοντέλα έχουν υψηλή απόδοση ισχύος. Τα αυτοκίνητα με υψηλή ιπποδύναμη μπορούν ενδεχομένως να οδηγήσουν πολύ πιο γρήγορα και επομένως να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Η ασφαλιστική εταιρεία, λοιπόν, αναλαμβάνει περισσότερο ρίσκο και χρεώνει περισσότερο τον οδηγό.

Το κόστος της ασφάλισης Mercedes ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το μοντέλο που έχετε επιλέξει. Κατά μέσο όρο, οι οδηγοί ξοδεύουν 4.201 $ ετησίως. Ωστόσο, όσοι διαθέτουν GLA 250 ίσως χρειαστεί να ξοδέψουν μόνο 2.318 $. Η πιο ακριβή Mercedes για ασφάλιση είναι η AMT GT S, η οποία κοστίζει 8.081 $ ετησίως.

Γιατί οι μισθώσεις της Mercedes είναι τόσο ακριβές;

Η μίσθωση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου όπως μια Mercedes είναι συχνά εξαιρετικά ακριβή, επειδή υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κίνητρα και τα επιτόκια μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλά. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζήτηση είναι συχνά υψηλότερη από την προσφορά, επομένως οι αντιπροσωπείες μπορούν εύκολα να βρουν αγοραστές χωρίς να χρειάζεται να προσφέρουν ειδικές προσφορές.

Επιπλέον, Mercedes και άλλαr Οι επωνυμίες πολυτελείας δεν προσφέρουν προσφορές μηδενικού επιτοκίου, επειδή πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να μειώσει την επωνυμία τους. Δεδομένου ότι η επιτυχία αυτών των εταιρειών εξαρτάται από τη φήμη τους στην υψηλή αγορά, η οικονομική προσιτότητα δεν είναι ένας από τους στόχους.

Γιατί οι μπαταρίες της Mercedes είναι τόσο ακριβές;

Οι περισσότερες μπαταρίες Mercedes είναι κατασκευασμένες από απορροφητικό γυάλινο στρώμα (AGM), το οποίο είναι ένα από τα πιο ακριβά διαθέσιμα υλικά. Δεδομένου ότι το AGM είναι πολύ ανθεκτικό, μπορείτε να περιμένετε ότι η μπαταρία σας θα διαρκέσει πολύ, αλλά το αρχικό κόστος είναι υψηλό.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή της μπαταρίας είναι:
Διάρκεια ζωής: μια πιο ακριβή μπαταρία μεγάλης διάρκειας μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια, αλλά μια φθηνή μπαταρία είναι πιθανό να διαρκέσει μόνο δύο χρόνια.

Το μέγεθος: μια μεγαλύτερη μπαταρία είναι πιο ακριβή από μια μικρότερη.

Ο αντιπρόσωπος: δεν έχουν όλες οι μπαταρίες Mercedes μια τιμή που ορίζει ο κατασκευαστής, επομένως το ποσό που πληρώνετε μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού τις αγοράζετε.

Η περίοδος εγγύησης: μια μπαταρία με καλή εγγύηση μπορεί να κοστίσει περισσότερο, αλλά είναι ασφαλέστερο γιατί δεν θα πληρώσετε εάν δυσλειτουργεί.

Γιατί είναι τόσο ακριβά τα ελαστικά της Mercedes;

Τα περισσότερα μοντέλα της Mercedes είναι συμβατά με μια ποικιλία ελαστικών, επομένως δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε τα πιο ακριβά. Ωστόσο, πολλοί οδηγοί επιλέγουν ακριβά ελαστικά Mercedes επειδή αναζητούν υψηλές επιδόσεις.

Τα ελαστικά που έχουν υψηλή βαθμολογία για την ταχύτητά τους είναι συχνά πιο ακριβά από τα μεσαία. Επιπλέον, τα ελαστικά υψηλής απόδοσης τείνουν να χαλούν πιο γρήγορα, επομένως πρέπει να αντικαθίστανται συχνά. Αυτό προσθέτει στο συνολικό κόστος συντήρησης μιας Mercedes.

Γιατί είναι τόσο ακριβά τα μπουζί της Mercedes;

Πολλοί οδηγοί εκπλήσσονται με την υψηλή τιμή που αναφέρεται συχνά για την αντικατάσταση μπουζί της Mercedes. Σε μια αντιπροσωπεία, μπορεί να πληρώσετε εκατοντάδες δολάρια για αυτήν την υπηρεσία, επειδή υπάρχει σημαντική σήμανση όταν αγοράζετε από έναν αντιπρόσωπο της Mercedes.
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα μπουζί για αυτοκίνητα Mercedes μπορεί να είναι πολύ ακριβά είναι ότι περιέχουν πλατίνα. Αυτό το μέταλλο είναι ακόμα πιο πολύτιμο από τον χρυσό.

Για να εξοικονομήσουν χρήματα, πολλοί οδηγοί αγοράζουν τα μπουζί τους online και τα εγκαθιστούν μόνοι τους. Αυτός είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε, αλλά είναι δυνατό μόνο εάν είστε καλοί στο DIY.

Αξίζει η Mercedes τα χρήματα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Mercedes είναι ακριβή στην αγορά και τη συντήρηση. Εάν θέλετε απλώς ένα αυτοκίνητο να σας μεταφέρει από το Α στο Β, αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Θα πρέπει να προτιμήσετε μια οικονομική μάρκα όπως η Hyundai, η Skoda ή η Nissan.

Από την άλλη πλευρά, οι οδηγοί που αναζητούν τη μέγιστη απόδοση μπορεί να διαπιστώσουν ότι η Mercedes αξίζει την τιμή. Τα τελευταία 90+ χρόνια, η εταιρεία αναδεικνύει αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά κάθε χρόνο. Ως αποτέλεσμα, η μάρκα έρχεται με κύρος που είναι δύσκολο να βρεθεί οπουδήποτε αλλού.

Leave a Comment