Ποια μοντέλα Toyota έχουν εκκίνηση με πάτημα κουμπιού; (Απάντησε)

1. Toyota RAV4

Το Toyota Rav4 είναι το μοντέλο της Toyota με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ και το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις εκτός της παραδοσιακής μεγάλης τριάδας των φορτηγών πλήρους μεγέθους (Ford F-Series, Ram και Chevrolet Silverado) Προσφέρει άφθονη πρακτικότητα σε προσιτές τιμές πακέτο, καθώς και εξαιρετική αξία μεταπώλησης.

Με σχεδόν κορυφαία στην κατηγορία 70 κυβικά πόδια μέγιστου χώρου αποσκευών, εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και αξιοπιστία που είναι συνώνυμα με την Toyota, η ιστορία επιτυχίας του RAV4 δεν προκαλεί έκπληξη.

Η λειτουργία εκκίνησης με το πάτημα του κουμπιού εισήχθη για πρώτη φορά για να επιλέξετε επίπεδα εξοπλισμού RAV4 το 2009.

Ενώ το Toyota Smart Key System είναι στάνταρ στα βασικά RAV4, η λειτουργικότητά του είναι περιορισμένη στα βασικά μοντέλα LE. Μόνο τα επίπεδα εξοπλισμού XLE και άνω έχουν το σύστημα εκκίνησης με το πάτημα του κουμπιού.

2. Toyota Camry

Οι πωλήσεις του Toyota Camry εξακολουθούν να είναι εκπληκτικά υψηλές παρά το γεγονός ότι ζούμε στην εποχή των crossover. Το προσιτό αλλά αξιόπιστο οικογενειακό σεντάν προσφέρει μεγάλη επιτυχία και δεν θα ξεφύγει από τη μόδα σύντομα από την εμφάνιση των πραγμάτων.

Το σύστημα εκκίνησης με το πάτημα του κουμπιού είναι διαθέσιμο σε όλη τη σειρά Camry, αν και μόνο ως προαιρετική επιλογή στα βασικά επίπεδα εξοπλισμού LE και SE. Ωστόσο, τα υβριδικά μοντέλα LE και SE το προσφέρουν στάνταρ.

3. Toyota Highlander

Το αρκετά ακριβό Toyota Highlander είναι ένα από τα πιο ελκυστικά για την οικογένεια crossover της Toyota χάρη στην τρίτη σειρά καθισμάτων και τον άφθονο χώρο αποσκευών. Επωφελείται επίσης από έναν γενναιόδωρο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που είναι πάντα ένα πλεονέκτημα στην κατηγορία στην οποία ανταγωνίζεται.

Περιττό να πούμε ότι το σύστημα εκκίνησης με το πάτημα του κουμπιού περιλαμβάνεται επίσης, και από την αρχή. Ακόμη και η βασική έκδοση L Highlanders επωφελείται από αυτό το πρακτικό χαρακτηριστικό.

4. Toyota Tacoma

Το Toyota Tacoma είναι ένα ικανό άλογο με σταθερά διαπιστευτήρια εκτός δρόμου, εξαιρετική αξιοπιστία και σχετικά καλά mpg. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές της είναι ελαφρώς πιο εκλεπτυσμένοι. Επιπλέον, τα Ford Ranger, Jeep Gladiator, Chevrolet Colorado και GMC Canyon παρέχουν όλα ανώτερη ικανότητα ρυμούλκησης.

Ελλείψει κάπως πρόσθετων χαρακτηριστικών, τα βασικά διακοσμητικά Tacoma SR και SR5 δεν προσφέρουν το σύστημα εκκίνησης με το πάτημα του κουμπιού. Επιπλέον, δεν θα το βρείτε σε υψηλότερες ποιότητες εάν επιλέξετε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

5. Toyota Corolla

Το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία δεν θα ήταν εκεί που είναι σήμερα, αν δεν προσέφερε ένα ολοκληρωμένο πακέτο προσανατολισμένο στην αξιοπιστία και την προσιτή τιμή πρώτα και κύρια.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σχεδόν σπαρτιάτικο σε σύγκριση με ορισμένα μεγαλύτερα σύγχρονα αυτοκίνητα, η Corolla εξακολουθεί να προσφέρει το σύστημα εκκίνησης με το πάτημα του κουμπιού στο μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της. Επιλέξτε ένα hatchback και είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα. Επιλέξτε ένα σεντάν, ωστόσο, και δεν θα το βρείτε στη βασική επένδυση L. Η επένδυση LE προσφέρει προαιρετικά το κουμπί, ενώ όλες οι παραπάνω ποιότητες το παρέχουν στάνταρ.

6. Toyota 4Runner

Μοιράζοντας την ίδια πλατφόρμα με το φορτηγό Tacoma, το Toyota 4Runner προσφέρει μια πιο στιβαρή εικόνα στην κατηγορία των crossover μεσαίου μεγέθους. Ως αληθινό SUV, μπορεί να μην είναι το πιο εκλεπτυσμένο όχημα στην κατηγορία του, αλλά το αντισταθμίζει με την ικανότητα εκτός δρόμου και παρέχοντας έναν γενναιόδωρο χώρο στο εσωτερικό. Απλά να έχετε κατά νου ότι προσφέρει αρκετά κακή απόσταση σε μίλια αερίου.

Η εκκίνηση με το πάτημα του κουμπιού είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα του 4Runner, όπως και πολλές λειτουργίες υποστήριξης οδηγού. Η εσωτερική φινέτσα, ωστόσο, αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά.

7. Toyota Sienna

Ένας από τους καλύτερους ανθρώπους και μεταφορείς φορτίου στην αγορά παρέχει απαράμιλλη ποσότητα χώρου φόρτωσης με τις πίσω δύο σειρές καθισμάτων αναδιπλωμένες. Είναι επίσης ένα από τα δύο μίνι βαν στην αγορά που προσφέρει τετρακίνηση μαζί με το Chrysler Pacifica.

Όλες οι Siennas, συμπεριλαμβανομένων των βασικών μοντέλων, διαθέτουν τυπική εκκίνηση με το πάτημα του κουμπιού

8. Toyota Tundra

Το φορτηγό πλήρους μεγέθους που προσφέρει η Toyota είναι ελαφρώς πιο ακριβό από τα παραδοσιακά αντίστοιχά του στις ΗΠΑ, αλλά το αντισταθμίζει παρέχοντας εδραιωμένη αξιοπιστία, μακροζωία και υψηλή αξία μεταπώλησης της Toyota. Τούτου λεχθέντος, προσφέρει κάτω από το μέσο όρο χιλιόμετρα παιχνιδιού.

Το σύστημα εκκίνησης με το πάτημα του κουμπιού είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα της Toyota Tundra, κάτι που ήταν αναμενόμενο για ένα όχημα που ξεκινά από τα 37.000 $.

9. Toyota Prius

Το πιο επιτυχημένο υβριδικό αυτοκίνητο στην ιστορία εξακολουθεί να αψηφά τις πιθανότητες καταγράφοντας αξιοσέβαστα νούμερα πωλήσεων παρά την ηλεκτρική επανάσταση. Η οικονομία καυσίμου του δεν είναι τόσο επαναστατική όσο παλιά, αλλά εξακολουθεί να είναι αυτή που πρέπει να νικηθεί.

Τόσο το συμβατικό Toyota Prius όσο και το ελαφρώς πιο ακριβό Prius Prime διαθέτουν τυπικό σύστημα εκκίνησης με πάτημα κουμπιού, ανεξάρτητα από την επιλεγμένη επένδυση.

10. Toyota Venza

Ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο με μια παλιά πινακίδα θα ήταν ένας τρόπος να περιγραφεί το μεσαίο crossover Toyota Venza. Στην πραγματικότητα, ενώ είναι οικονομικό και πρακτικό, το Venza αισθάνεται περιττό σε μια ήδη βαθιά γκάμα crossover και SUV της Toyota. Ειδικά αφού υπάρχουν καλύτερες επιλογές για τα λεφτά αλλού.

Τουλάχιστον όλα τα επίπεδα εξοπλισμού προσφέρουν το τυπικό σύστημα Smart Key με εκκίνηση με το πάτημα του κουμπιού.

Τελικές σκέψεις – Εκκίνηση κουμπιού Toyota

Όντας ένας από τους ηγέτες στην αυτοκινητοβιομηχανία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Toyota χρησιμοποιεί χρήσιμη τεχνολογία, όπως ένα σύστημα εκκίνησης με το πάτημα του κουμπιού στο μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της.

Στην πραγματικότητα, κάθε μοντέλο στη γκάμα του διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό που αποτελεί μέρος των ανέσεων της Toyota για πάνω από μια δεκαετία τώρα. Μόνο ένα περίεργο μοντέλο εισόδου ή δύο εξακολουθεί να βασίζεται σε μια παραδοσιακή ανάφλεξη με μπρελόκ, και αυτό πιθανότατα θα αλλάξει νωρίτερα παρά αργότερα.

Leave a Comment