Πόσο θα διαρκέσει ένα Ford Taurus; (Η εμπειρία μου)

Το Ford Taurus είναι ένα αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους που είναι γνωστό για την ομαλή οδήγηση και τον τεράστιο χώρο επιβατών και φορτίου.

Δυστυχώς, το Ford Taurus σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2018 λόγω της μετατόπισης της ζήτησης των καταναλωτών προς τα SUV και τα φορτηγά, με το τελευταίο Ford Taurus να βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης την 1η Μαρτίου 2019.
Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Ταύρο, πιθανότατα αναρωτιέστε αν είναι αξιόπιστο.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω πόσο διαρκεί ένα Ford Taurus, ποια χρόνια είναι πιο αξιόπιστα και πώς μπορείτε να κάνετε τον Ταύρο σας να διαρκέσει περισσότερο.

Πόσα μίλια θα διαρκέσει ένα Ford Taurus;

Η διάρκεια ζωής ενός Ford Taurus εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου συντήρησης και οδήγησής του. Σε γενικές γραμμές, ένα καλοσυντηρημένο Ford Taurus μπορεί εύκολα να αντέξει 200.000 μίλια ή περισσότερα, ανάλογα με το έτος μοντέλου.

Τα μοντέλα Ford Taurus που κατασκευάστηκαν μετά το 1996 τείνουν να διαρκούν περισσότερο, χάρη στους ανανεωμένους κινητήρες και τη βελτιωμένη σχεδίασή τους. Πολλά από τα εξαρτήματα του κινητήρα σε αυτό το μοντέλο έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν έως και 200.000 μίλια χωρίς να χρειάζονται σημαντικές επισκευές ή αντικαταστάσεις. Επιπλέον, το κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα εξαρτήματα του συστήματος συχνά αξιολογούνται για έως και 150.000 μίλια.

Φυσικά, η μακροζωία του Ford Taurus σας μπορεί επίσης να εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησής του. Η τακτική χρήση λαδιού υψηλής ποιότητας και ο έλεγχος για φθορά μετά από κάθε οδήγηση θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας να λειτουργεί περισσότερο. Επιπλέον, φροντίζοντας να χρησιμοποιείτε ποιοτικά ανταλλακτικά κατά τη διάρκεια των επισκευών μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του Ταύρου σας.

Σημείωση: Αυτό το περιεχόμενο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να θεωρείται νομική συμβουλή. Να συμβουλεύεστε πάντα έναν επαγγελματία μηχανικό ή ειδικό επισκευής αυτοκινήτων πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε επισκευή ή συντήρηση στο όχημά σας.
Ποιες χρονιές Ταύρου είναι πιο αξιόπιστες;

Πόσο διαρκούν οι Ταύροι της Ford σε σύγκριση με παρόμοια μοντέλα αυτοκινήτων;

Το Taurus της Ford κατέλαβε την έβδομη θέση στην κατάταξη της iSee Cars για τα επιβατικά αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για να φτάσει τα 200 χιλιάδες μίλια.

Συνολικά το 1,6% των μοντέλων Taurus καταλήγει να φτάνει τα 200.000 μίλια, ενώ το Odyssey της Honda σημείωσε την τρίτη θέση με 1,9%.

Μέσος όρος για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα 0,6%

Την πρώτη θέση κατέλαβε το Avalon της Toyota, με το 2,5% των μοντέλων που πωλήθηκαν το 2018 να φτάνει τα 200.000 μίλια. Power, τα οχήματα Ford Taurus του 2019 κέρδισαν βαθμολογία αξιοπιστίας «Μεγάλη» 83/100. Επιπλέον, το RepairPal βαθμολογεί το Taurus 4/5, τοποθετώντας το ως αυτοκίνητο “Πάνω από το μέσο όρο”.

Δηλώνουν, «Το μέσο ετήσιο κόστος επισκευής είναι 697 $, που σημαίνει ότι έχει μέσο κόστος ιδιοκτησίας.

Η σοβαρότητα και η συχνότητα των επισκευών είναι χαμηλότερη από άλλα οχήματα, επομένως το Taurus είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα οχήματα στο δρόμο.» Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες του Taurus στα φόρουμ είναι αρκετά ομόφωνοι στο να επαινούν το όχημα για την αξιοπιστία και τη μακροχρόνια απόδοσή του. Ωστόσο, υπάρχουν πολυάριθμα παράπονα σχετικά με τη διαρροή της φλάντζας της λεκάνης λαδιού κινητήρα και η μυρωδιά του Ταύρου σαν αναμμένο λάδι.

Το Μιλάνο της Mercury έχει μέσο ετήσιο κόστος συντήρησης 623 $, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με το υλικό του αμαξώματος και προβλήματα αλλαγής του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.
Το Impala της Chevy έχει χαμηλότερη ετήσια συντήρησηe κόστος 503 $.

Συνήθη προβλήματα επισκευής αποδίδονται σε αστοχία ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας ελέγχου πίεσης κιβωτίου ταχυτήτων και σε κόλλημα του κλειδιού ανάφλεξης λόγω αποτυχίας αλλαγής ταχυτήτων. Τέλος, το LaCrosse της Buick έχει το χαμηλότερο μέσο ετήσιο κόστος συντήρησης στα 481 $.
Τα πιο συχνά αναφερόμενα προβλήματά του περιλαμβάνουν το κόλλημα του μηχανισμού κλειδώματος της πόρτας και τους θορύβους που αναπτύσσονται στον επάνω άξονα του τιμονιού.

Έτσι, ενώ το Ford Taurus έχει το πιο ακριβό ετήσιο κόστος συντήρησης, οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να μεταφέρουν τα οχήματά τους τόσο συχνά όσο άλλες μάρκες και μοντέλα, ούτε τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά όσο αυτά που συναντώνται σε παρόμοια οχήματα.

Είναι ακριβά η αντικατάσταση των ανταλλακτικών Ford Taurus;

Το πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα μεταξύ των ιδιοκτητών Ford Taurus είναι μια φλάντζα λεκάνης λαδιού κινητήρα με διαρροή. Εάν παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση λαδιού στο σύστημα εξάτμισης, προκαλώντας έτσι την καύση και τη μυρωδιά του λαδιού.

Ευτυχώς, αυτή είναι μια σχετικά εύκολη, αν και ακριβή, επιδιόρθωση.

Ελέγξτε τη διάγνωση και τη δοκιμή φωτός κινητήρα (μαγνήτης αισθητήρα εκκεντροφόρου) 88 $ έως 111 $
Το δεύτερο πιο κοινό πρόβλημα μεταξύ των ιδιοκτητών του Taurus είναι το λυγισμό του κινητήρα ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, με αποτέλεσμα την αστοχία.

Ενώ περισσότεροι από 200 ιδιοκτήτες Taurus έχουν αναφέρει αυτό το πρόβλημα, συνήθως δεν παρουσιάζεται μέχρι να επιτευχθεί υψηλός ρυθμός ταχύτητας. Ενώ ο πιο πιθανός ένοχος είναι ένα ελαττωματικό συγκρότημα συγχρονιστή εκκεντροφόρου, αυτό δεν εμφανίζεται πάντα ως κωδικός σφάλματος στη μονάδα ελέγχου του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να διαγνωστεί σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο σέρβις της Ford #05-22-12 (δεδομένα αισθητήρα κρούσης).

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη διάταξη συγχρονιστή.

Δύο λιγότερο αναφερθέντα προβλήματα αφορούν και τα δύο, Έλεγχος διάγνωσης και δοκιμής φωτός κινητήρα.

Το ένα σχετίζεται με προβλήματα ακινητοποίησης του κινητήρα, ενώ το άλλο αφορά μεγάλους χρόνους στροφάλου.

Και τα δύο κοστίζουν κατά μέσο όρο 88 $ έως 111 $ για την επίλυση.

Καλώς ή κακώς, όλα εκτός από το κορυφαίο πρόβλημα του Ford Taurus είναι σχετικά φθηνές επιδιορθώσεις, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να σπάσετε τα χρήματα στις ετήσιες επισκευές.

Πόσο καλά κρατά την αξία του το Ford Taurus;

Το Ford Taurus διατηρεί την αξία του αρκετά καλά σε σύγκριση με άλλα οχήματα της αγοράς. Σύμφωνα με το Kelley Blue Book, η μέση τριετής αξία μεταπώλησης ενός Ford Taurus είναι περίπου 61,7%. Συγκριτικά, ένα Ford Fusion έχει μέση αξία μεταπώλησης τριών ετών 57,3%, ενώ ένα Chevy Impala έχει μέση αξία μεταπώλησης τριών ετών μόνο 45,4%. Τα Ford Mondeo και Mercury Sable είναι ελαφρώς χαμηλότερα, με αξίες μεταπώλησης τριών ετών 54,4% και 48,1%, αντίστοιχα.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Ford Taurus έχει σχετικά καλή αξία μεταπώλησης σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα. Η ισχυρή απόδοση και ο αξιόπιστος σχεδιασμός του το βοηθούν να διατηρεί την αξία του με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα αυτοκίνητο που θα κρατήσει καλά την αξία του, το Ford Taurus είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Leave a Comment