10 αυτοκίνητα παρόμοια με το Subaru WRX (με φωτογραφίες)

Το Subaru WRX είναι γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα κατασκευής, την απολαυστική οδηγική εμπειρία και το άνετο εσωτερικό του.

Αλλά ενώ δεν υπάρχει τίποτα ακριβώς όπως αυτό το εμπνευσμένο από ράλι sedan στην αγορά, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε εάν το Subaru WRX δεν το κάνει για εσάς.
Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 10 εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για το WRX, τι μοιράζονται και οι δύο και πού διαφέρουν μεταξύ τους.

1. Subaru STI

Το Subaru STI δεν μοιάζει απλώς με το WRX, αλλά είναι επίσης τόσο ισχυρό όσο ο στενός ξάδερφός του. Και τα δύο είναι τετράθυρα σεντάν με άφθονο εσωτερικό χώρο, άνετα καθίσματα για πέντε άτομα και παρόμοιο σύνολο τεχνικών χαρακτηριστικών άνεσης και ασφάλειας. Διατίθενται επίσης με τετρακύλινδρο κινητήρα, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης για καλύτερο κράτημα σε τραχιές ή βρεγμένες επιφάνειες.

Αλλά σε αντίθεση με το STI, το Subaru WRX διαθέτει αυτόματο κιβώτιο CVT, το οποίο επιτρέπει την απρόσκοπτη αλλαγή ταχυτήτων. Είναι επίσης φθηνότερο, πιο οικονομικό και πιο άνετο στην οδήγηση από την έκδοση STI. Ωστόσο, το Subaru STI έχει ταχύτερη επιτάχυνση, μεγαλύτερη ισχύ κινητήρα και περισσότερο στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας σε σύγκριση με το WRX.

2. Subaru BRZ

Το Subaru BRZ είναι ένας από τους πιο κοντινούς ανταγωνιστές του Subaru WRX. Είναι και τα δύο πενταθέσια συμπαγή αυτοκίνητα με ευρύχωρη καμπίνα και μεγάλη ποικιλία τεχνικών χαρακτηριστικών ασφάλειας και άνεσης. Επιπλέον, τα δύο οχήματα διαθέτουν κινητήρα τεσσάρων δοχείων σε συνδυασμό με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όσον αφορά το μέγεθος, το Subaru WRX είναι λίγο μεγαλύτερο από τον αντίπαλό του, επομένως παρέχει περισσότερο χώρο για φορτίο και επιβάτες σε σύγκριση με το BRZ. Είναι επίσης πιο γρήγορο, λιγότερο ακριβό και πιο κατάλληλο για χρήση εκτός δρόμου από τον αντίπαλό του.

3. Honda Civic Si

Το Honda Civic Si είναι ένα άλλο δημοφιλές αυτοκίνητο που συχνά συγκρίνεται με το Subaru WRX. Όπως το WRX, διαθέτει επίσης σπορ εμφάνιση, ευρύχωρη καμπίνα, χωρητικότητα πέντε επιβατών και πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά τεχνολογίας που θα εκτιμούσε κάθε αγοραστής αυτοκινήτου. Και τα δύο σεντάν διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, δίνοντάς σας απόλυτο έλεγχο της ταχύτητας του οχήματος.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Honda Civic, το Subaru WRX διαθέτει επίσης κιβώτιο ταχυτήτων CVT και σύστημα τετρακίνησης, εξασφαλίζοντας εξαιρετική πρόσφυση ανεξάρτητα από τις συνθήκες του δρόμου. Είναι επίσης μεγαλύτερο από το σεντάν Honda, επομένως υπάρχει περισσότερος χώρος για ανθρώπους και φορτίο. Από την άλλη πλευρά, το Civic Si έχει καλύτερη απόσταση σε μίλια αερίου, χαμηλότερη τιμή εκκίνησης και περισσότερο στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας από το WRX.

4. Subaru Impreza

Το Subaru WRX βασίζεται στο Impreza, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα δύο αυτοκίνητα έχουν πολλά κοινά. Και τα δύο είναι αξιόπιστα συμπαγή σεντάν με παρόμοιο εσωτερικό χώρο, χωρητικότητα 5 ατόμων και μια ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογικών χαρακτηριστικών εντός του οχήματος. Διαθέτουν επίσης ενεργητικό τετρακύλινδρο κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο CVT και τυπικό σύστημα τετρακίνησης.

Όμως, ενώ το WRX είναι διαθέσιμο μόνο ως σεντάν, το Subaru Impreza διατίθεται σε μια συμπαγή έκδοση σεντάν και hatchback, η οποία παρέχει περισσότερο χώρο για φορτίο. Το Impreza είναι επίσης λιγότερο ακριβό, πιο οικονομικό και καλύτερα εξοπλισμένο από το αδερφάκι του. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα ισχυρό σπορ αυτοκίνητο για τις περιπέτειές σας εκτός δρόμου, το Subaru WRX είναι η καλύτερη επιλογή.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει: 10 αυτοκίνητα παρόμοια με το Chevrolet Malibu (με φωτογραφίες)

5. Honda Civic Type R

Αν και στερείται τετρακίνησης, το Honda Civic Type R αποτελεί επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική του Subaru WRX. Είναι και τα δύο τετράθυρα αυτοκίνητα με ευρύχωρη καμπίνα, άνετα καθίσματα για πέντε άτομα και πολλά χαρακτηριστικά κίνησης. Κάτω από το καπό, και τα δύο οχήματα διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα που συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είτε με κιβώτιο ταχυτήτων CVT.

Ωστόσο, το Honda Civic Type R έχει καλύτερη οικονομία καυσίμου, ταχύτερη επιτάχυνση και περισσότερη ισχύ κινητήρα από το WRX. Αλλά το σεντάν Subaru είναι πιο πρακτικό και φθηνότερο από το Honda.

6. Volkswagen Golf GTI

Το Volkswagen Golf GTI είναι ένα άλλο σπορ αυτοκίνητο που θα θελήσετε να λάβετε υπόψη όταν αναζητάτε μια εναλλακτική λύση για το Subaru WRX. Όπως και το WRX, είναι ένα τετράθυρο όχημα με άφθονο εσωτερικό χώρο, χωρητικότητα 5 ατόμων και πολλά από τα τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά. Προσφέρουν επίσης έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα και μια επιλογή χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Αλλά ενώ το Subaru WRX είναι ένα σεντάν με κίνηση σε όλους τους τροχούς, το Volkswagen GTI είναι ένα hatchback που έρχεται μόνο ως προσθιοκίνητο. Το Subaru είναι επίσης πιο ευρύχωρο, λιγότερο ακριβό και πιο ικανό εκτός δρόμου από το GTI. Από την άλλη πλευρά, το Volkswagen Golf GTI έχει καλύτερο εσωτερικό, καλύτερη ποιότητα κύλισης και υψηλότερη οικονομία καυσίμου από το Subaru WRX.

7. Mitsubishi Evolution

Το Mitsubishi Evo είναι ένας σκληρός αντίπαλος του Subaru WRX εδώ και πολλά χρόνια. Είναι και τα δύο τετράθυρα σπορ σεντάν με ευρύχωρη καμπίνα, φιλόξενα καθίσματα για τους επιβάτες και μια σειρά από δημοφιλή χαρακτηριστικά τεχνολογίας. Και τα δύο οχήματα προσφέρουν επίσης έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα, αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης, καθιστώντας τα εξαιρετικά εκτός δρόμουμηχανές.

Ωστόσο, το Subaru WRX είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το αυτοκίνητο Mitsubishi, επομένως παρέχει περισσότερο χώρο στους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Είναι επίσης πιο γρήγορο, φθηνότερο και πιο αποδοτικό από άποψη καυσίμου από τον στενό του ανταγωνιστή. Αλλά αν χρειάζεστε απλώς ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που μπορεί να πάει παντού, το Mitsubishi Evolution είναι η ιδανική επιλογή.

8. Subaru Legacy

Το Subaru Legacy είναι ένα άλλο μοντέλο από την ιαπωνική μάρκα που μπορεί να συγκριθεί με το WRX. Όπως το WRX, είναι επίσης ένα σεντάν με κίνηση σε όλους τους τροχούς με ευρύχωρο εσωτερικό, χωρητικότητα 5 ατόμων και πολλά επιθυμητά τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, και τα δύο οχήματα είναι εξοπλισμένα με κινητήρα τεσσάρων δοχείων και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που εξασφαλίζει μια πιο άνετη οδήγηση.

Ενώ το Subaru WRX είναι ένα συμπαγές όχημα, το Legacy είναι ένα μεσαίο σεντάν, επομένως προσφέρει περισσότερο χώρο φόρτωσης και είναι πιο άνετο να βρίσκεσαι σε μεγάλες διαδρομές. Το Subaru Legacy έχει επίσης καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερη εκκίνηση από τον ανταγωνιστή του, αλλά δεν ταιριάζει με το WRX όσον αφορά τον κινητήρα και την επιτάχυνση.

9. Hyundai Veloster N

Αν και το Hyundai Veloster N δεν μοιάζει σε τίποτα με το WRX, τα δύο οχήματα μοιάζουν περισσότερο από όσο νομίζετε. Είναι και τα δύο σπορ αυτοκίνητα επιδόσεων με ευρύχωρη καμπίνα, άνετα καθίσματα και πολλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά που σας προσφέρουν ηρεμία ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Και τα δύο οχήματα διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, αν και το WRX προσφέρει επίσης αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT για όσους θέλουν μια πιο άνετη οδήγηση.
Αλλά ενώ το Subaru είναι ένα τετράθυρο σεντάν με χώρο για πέντε άτομα, το Veloster N είναι ένα τρίθυρο hatchback που χωράει μόνο τέσσερις επιβάτες. Το WRX είναι επίσης πιο γρήγορο, φθηνότερο, πιο ευρύχωρο και πιο κατάλληλο για χρήση εκτός δρόμου από το hatchback της Honda. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα αυτοκίνητο με οικονομία καυσίμου που μπορεί να μεταφέρει πολλά φορτία, προτιμήστε το Hyundai Veloster N.

10. Ford Mustang GT

Η Ford Mustang GT έχει επίσης πολλές ομοιότητες με το Subaru WRX. Είναι και τα δύο τετράθυρα σπορ αυτοκίνητα με ευρύχωρη καμπίνα, φιλόξενα καθίσματα και μια σειρά από χαρακτηριστικά άνεσης και άνεσης. Τα δύο οχήματα διαθέτουν επίσης υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα και δυνατότητα αυτόματης ή χειροκίνητης μετάδοσης.

Ωστόσο, η Mustang διαθέτει επίσης έναν ισχυρότερο κινητήρα V8. Είναι επίσης πιο γρήγορο, πιο ευρύχωρο και προσφέρει μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης από τον αντίπαλό του. Αλλά το Subaru WRX έχει καλύτερη οικονομία καυσίμου, χαμηλότερη τιμή βάσης και μεγαλύτερη χωρητικότητα θέσεων (5) από τη Ford Mustang (4). Επιπλέον, είναι πιο κατάλληλο για οδήγηση εκτός δρόμου από τη Mustang, χάρη στο τυπικό σύστημα τετρακίνησης.

Leave a Comment