2024 Toyota Grand Highlander: Den ultimata SUV:n med oöverträffat innerutrymme

Upptäck 2024 Toyota Grand Highlander SUV, det senaste tillskottet till highlander SUV-familjen. Med Hybrid Max-teknik, ståtar denna tredje radens SUV med imponerande bränsleeffektivitet och gott om innerutrymme. Gör dig redo att uppleva nästa nivå av komfort och bekvämlighet med nya Toyota Grand Highlander. 2024 Toyota Grand Highlander finns i tre olika kvaliteter, nämligen XLE-klassen, Limited och Platinum. Varje klass kommer med olika drivlinor som passar dina behov. Oavsett om du letar efter en lyxig resa eller ett mer budgetvänligt alternativ, har Grand Highlander dig täckt. Fortsätt läsa och jag kommer att dela allt vi vet om den nya 2024 Grand Highlander från Toyota inklusive min åsikt om hur Grand Highlander och Sequoia passar in i Toyotas fordonssortiment.

Sofistikerad design och genomtänkt interiör: Toyota Grand Highlander

Utforska de tre 2024 Grand Highlander-modellerna (trimnivåer): Avancerade säkerhetsfunktioner för 2024 Grand Highlander The Grand Highlander och Sequoia: Tävlar de mot varandra eller mot andra märken? Min förutsägelse: Toyota Grand Highlander tar kakan för de flesta familjer Att bli bekant med den nya Toyota Grand Highlander Toyota har nyligen presenterat sitt senaste tillskott till Highlander-familjen – 2024 års Toyota Grand Highlander. Denna SUV erbjuder en rad alternativ från nybörjar till högpresterande, allt insvept i ett imponerande paket.

Med tre olika drivlinor och tre kvaliteter att välja mellan kan förarna njuta av den välbalanserade 2,4L turbogasmotorn, den bränslesnåla 2,5L hybriden med uppskattningsvis 34 MPG, eller den högpresterande Hybrid MAX på 362 hästkrafter. Toyotas engagemang för koldioxidneutralitet är uppenbart i Grand Highlander Hybrid- och Hybrid MAX-modellerna, som ingår i en serie som syftar till att flytta “bortom noll” utsläpp. Håll utkik efter det officiella releasedatumet och prismeddelandet senare i sommar (2023).

Creature Komfort och mångsidighet: Interiören i 2024 Toyota Grand Highlander
Grand Highlander, en mellanstor SUV byggd på TNGA-K-plattformen, erbjuder en interiör som kombinerar komfort med mångsidighet. Den har gott om interiört utrymme, ger förvaringsytor i hela kabinen och en total lastkapacitet på cirka 98 kubikfot med sätena nedfällda. Den tredje raden erbjuder också rymliga sittplatser i vuxenstorlek.

Den vanliga 12,3-tums multimediaskärmen är i mitten av kontrollerna, och den konfigurerbara mittkonsolen inkluderar en trådlös laddare, två USB-portar och tre mugghållare, vilket ger bekvämlighet för både förare och passagerare. Den andra raden har separata vänster/höger USB-portar, luftkonditioneringskontrollpanel och mugghållare.

Den tredje raden har individuella USB-portar, förvaring av smartphone/surfplatta och mugg- och flaskhållare, och är tillgänglig med stödhandtag och handstödsutrymmen. Grand Highlander har också 13 mugghållare och sju USB-C-laddningsportar för att hålla enheterna laddade och redo. Tillgängliga funktioner inkluderar en uppvärmd ratt, elektriska fällbara speglar, uppvärmda och ventilerade främre och andra radens säten, och en handsfree elektrisk bakdörr.

Experttips: Toyota gör det igen! Jag ägde en första generationens Toyota Sequoia 2003, och en av de saker som imponerade mest på mig med interiören var hur många mugghållare som fanns i fordonet. Designerna optimerade verkligen interiören för en familj, och det gjorde roadtrips mycket roligare med så många mugghållare!

Toyota Grand Highlander erbjuder gott om interiört utrymme och genomtänkta förvaringsytor i hela kabinen, inklusive 13 mugghållare och flera USB-portar. Den konfigurerbara mittkonsolen och skjutbara konsolkåpan ger extra mångsidighet och funktionalitet för både föraren och passageraren.
Tillgängliga bekvämlighetsfunktioner som uppvärmda och ventilerade säten, eluttag och en handsfree bakdörr gör Grand Highlander till en bekväm och bekväm mellanstor SUV för familjer på språng.

Toyotas Grand Highlander: Kraft och prestanda för varje förare
Den helt nya 2024 Toyota Grand Highlander erbjuder förare en rad olika drivlinor för att passa deras körbehov. Med tre drivlinor tillgängliga i både framhjulsdrift (FWD) och fyrhjulsdrift (AWD), har Grand Highlander något för alla. Välj mellan den välbalanserade 2,4-liters turbogasmotorn, den effektivitetsledande 2,5-liters hybriden eller den ultimata prestandasökande 362-hästars Hybrid MAX med 400-pund fot vridmoment och standard AWD.

Alla tre drivlinor är utrustade med tre körlägen (Sport, Eco, Normal) för en mer engagerande körupplevelse. Plus, Multi-Terrain Select med tre lägen (Mud & Sand, Rock & Dirt, Snow) erbjuds på gasdrivlinorna AWD och Hybrid MAX för ännu mer kapacitet på och terräng. Hybrid MAX-drivlinan är den mest kraftfulla mellanstora SUV som Toyota någonsin har byggt, och ger imponerande prestanda utanför linjen med en 0-60-tid på 6,3 sekunder. Den har också 5 000 lbs. dragkapacitet, vilket gör den till ett mångsidigt och kapabelt val för alla äventyr. Oavsett vilket drivlinaalternativ du väljer erbjuder Grand Highlander en körupplevelse som är både kraftfull och effektiv.

Grand Highlander finns i tre drivlinaalternativ: 2,4L turbogasmotor, 2,5L hybrid och 362-hästkrafter Hybrid MAX.
Alla tre alternativen för drivlinan kommer med tre körlägen (Sport, Eco, Normal) för att göra körningen mer engagerande.
Hybrid MAX-drivlinan gör Grand Highlander till den mest kraftfulla medelstora SUV som Toyota någonsin har byggt, med en 0-60-tid på 6,3 sekunder och 5 000 lbs. av dragkapacitet.

Avancerad teknik för en uppkopplad och bekväm körupplevelse

Grand Highlander kommer med den senaste tekniken från Toyota, inklusive standard 12,3-tums Toyota Audio Multimedia-system designat och konstruerat av Toyotas Connected Technologies-team. Systemet är användarvänligt, med intuitiva touch- och röstaktiveringskontroller. Connected Service Drive Connect erbjuder Intelligent Assistant, Cloud Navigation och Destination Assist, vilket gör att förare och passagerare kan få tillgång till direkt agentassistans, trafikinformation och POI-sökning. Dubbla Bluetooth-telefonanslutning, trådlös Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet och Wi-Fi Connect bidrar till bekvämligheten med fordonet.

Grand Highlander erbjuder ett tillgängligt JBL Premium Audio-system med 11 högtalare och Clari-Fi-teknik, vilket möjliggör en förbättrad ljudupplevelse från alla musikgenrer. Fordonet erbjuder också olika uppkopplade tjänster, såsom Safety Connect och Service Connect, för förarens sinnesfrid. Med sju USB-C-portar i kabinen, inklusive en trådlös laddare och dedikerad USB-port för framsätespassageraren, är Grand Highlander redo att hantera alla enheters laddningsbehov. Bekvämlighetsfunktioner som döda vinkeln monitor med bakre korstrafikvarning, främre och bakre parkeringshjälp med automatisk bromsning och panoramaövervakare är också tillgängliga i begränsade och platinaklasser.

Viktiga höjdpunkter:

Grand Highlander är utrustad med avancerade tekniska funktioner för en bekväm och bekväm körupplevelse.
Toyota Audio Multimedia-systemet på 12,3 tum, designat av Toyotas Connected Technologies-team, är standard på alla modeller.
Fordonet erbjuder ett brett utbud av anslutningsmöjligheter och bekvämlighetsfunktioner, inklusive trådlösa uppdateringar, dubbla Bluetooth-telefonanslutningar och Wi-Fi Connect med 4G-anslutning för upp till fem enheter. JBL Premium Audio-systemet med 11 högtalare och Clari-Fi-teknik ger en förbättrad ljudupplevelse. Grand Highlander erbjuder en mängd ytterligare tillgängliga uppkopplade tjänster, inklusive Safety Connect, Service Connect och Remote Connect. Fordonet är utrustat med sju USB-C-portar i kupén och en trådlös laddare för föraren.

Toyota Grand Highlander ståtar med en distinkt och vacker exteriördesign som kompletteras av en rymlig och bekväm interiör. Fordonets frontdesign är inspirerad av Highlander-formen, men med en ny twist. Den trapetsformade, hammarhuvudgrillen och tillgängliga 20” hjul gör att den sticker ut på vägen. Den bakre stötfångarens design är skarp och bidrar till det övergripande sofistikerade utseendet på fordonet. Hybrid Max-drivlinavarianten tar det upp ett snäpp med ett tillgängligt dubbla avgaser. Exteriören är inte bara vacker utan också funktionell. De karossfärgade bakre pelarna uttrycker robusthet och tredje radens användbarhet, medan svarta rockers ger den en upphöjd SUV-look. Sidoytan flyter sömlöst från dörrarna genom stänkskärmarna till de främre och bakre däcken, vilket skapar en enkel design med ett dynamiskt utseende.

För Hybrid MAX-kvaliteterna finns en exklusiv främre/bakre undre stötfångare tillgänglig för ett premiumresultat. 2024 Toyota Grand Highlander interiör 2024 Toyota Grand Highlander: Den ultimata suven med oöverträffat interiörutrymme Interiören i Grand Highlander är genomtänkt designad och rymlig. Den mjukt vadderade instrumentpanelen svävar ovanför den tillgängliga träeffektsdekorationen som fortsätter in i dörrklädseln. Den funktionella brickformen integreras sömlöst mellan dem, vilket bidrar till kabinens övergripande elegans. Mittkonsolen ger intrycket av en fint utformad soffa, vilket skapar ett bekvämt vardagsrumsliknande utrymme. Instrumentpanelens övre del rinner in i dörrbeklädnaden för att skapa en bred vidd, medan den nedre instrumentpanelen har oberoende förar-/passagerararmstöd, som tillåter användning oavsett om konsollocket är öppet eller stängt.

Grand Highlanders interiör är som ett modernt konstverk, med ornamenterade accenter som gör att det känns som ett massivt trästycke. De högkvalitativa lädersömmarna bidrar till kabinens moderna och raffinerade elegans. De tillgängliga lädertrimmade sätena med 10-vägs power driver och 8-vägs passagerarjusteringar (Limited och Platinum) ger maximal komfort för förarna. Och exklusivt för Hybrid MAX kan förare njuta av och läderklädda säten med bronsfärgade accenter. Totalt sett är Toyota Grand Highlander ett vackert och sofistikerat fordon med en rymlig och genomtänkt interiör som erbjuder en bekväm och elegant åktur för både förare och passagerare. Grand Highlander har en distinkt och vacker exteriördesign med en rymlig interiör i alla tre raderna.

Fordonets front är inspirerad av Highlander-formen men med en trapetsformad, hammarhuvudgrill och tillgängliga 20″ hjul för ett unikt utseende.
Den bakre delen av fordonet har en vass bakre stötfångare, och Hybrid Max-drivlinavarianten har ett tillgängligt dubbla avgaser.
Karossfärgade bakre pelare och svarta rockers ger fordonet ett robust och upphöjt SUV-utseende.
Sidoytan flyter sömlöst från dörrarna genom stänkskärmarna till de främre och bakre däcken, vilket skapar en enkel design med ett dynamiskt utseende.
Interiören har en genomtänkt och rymlig design med en mjuk vadderad instrumentpanel, träeffektsdekorationer och ett bekvämt vardagsrumsliknande utrymme. Förare kan njuta av tillgängliga lädertrimmade säten med 10-vägs motordriven förare och 8-vägs passagerarjusteringar.
Hybrid Max-varianten har ultramocka och läderklädda säten med bronsfärgade accenter för en premiumupplevelse.

Utforska de tre 2024 Grand Highlander-modellerna (trimnivåer):

2024 Grand Highlander är en mångsidig SUV som tillgodoser en mängd olika preferenser och behov. Toyota erbjuder tre trimnivåer för Grand Highlander, där varje klass erbjuder unika egenskaper och möjligheter. Låt oss ta en närmare titt på de tre trimnivåerna för 2024 Grand Highlander: XLE-klass XLE-klassen är grundnivån i Grand Highlander, och erbjuder imponerande standardfunktioner för en bekväm och bekväm åktur. Den kommer med 18-tums lättmetallfälgar, ett svartmålat galler, takreling, uppvärmda ytterbackspeglar och softex-trimmade sittplatser. XLE-klassen har också en 12,3-tums pekskärm, 7-tums MID och TSS 3.0 säkerhetsfunktioner.

2024 Toyota GrandHighlander WindChillPearl 001 1500×1000 1 2024 Toyota Grand Highlander: Den ultimata SUV:n med oöverträffat innerutrymme  Begränsad klass Begränsad klass höjer Grand Highlanders lyx och stil med 20-tums lättmetallfälgar, LED DRL, elvikbara ytterbackspeglar och LED-dimljus. Den har även lädersäten, uppvärmda och ventilerade framsäten, minnesstolsfunktion för första raden och en uppvärmd ratt. Begränsad klass har också ett imponerande multimediasystem, inklusive en 12,3-tums premium multimediaskärm och 11 högtalare JBL-ljud. Platinakvalitet Platinakvaliteten är den högsta nivån i Grand Highlander.

och tillhandahåller de mest lyxiga och högteknologiska funktionerna. Den levereras med 20-tums klädda aluminiumfälgar, uppvärmda och ventilerade säten på andra raden, panorama-måntak och skovelväxlare. Platina-kvaliteten har också avancerade säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner, såsom en head-up-display, panoramabildskärm, digital backspegel och trafikstockningsassistent. Interiöralternativ Grand Highlanders rymliga interiör erbjuder en mängd olika alternativ baserat på kundernas behov. XLE- och Limited-kvaliteterna har möjlighet till en bänk och panorama-måntak, medan Limited-kvaliteten ger möjlighet till en panoramabildskärm. Toyota erbjuder olika interiörfärgalternativ beroende på utrustningsnivå, såsom softex-trim i ljusgrå eller svart för XLE-klass, leat

her-trim i ljusgrå eller svart för Limited-kvaliteten och ultramocka- och läder-trim i ljusgrå eller svart för Limited Hybrid Max. Sammanfattningsvis erbjuder 2024 Grand Highlander tre distinkta trimnivåer för att tillgodose en mängd olika preferenser och behov. Varje trimnivå har sina unika egenskaper och möjligheter, vilket säkerställer att kunderna har många alternativ att välja mellan. Grand Highlander finns i tre trimnivåer: XLE, Limited och Platinum. XLE-kvaliteten kommer med 18-tums lättmetallfälgar, Softex-trimmade säten, en 12,3-tums pekskärm, TSS 3.0 och mer.
Den begränsade kvaliteten lägger till funktioner som 20-tums lättmetallfälgar, lädersäten, parkeringssensorer med automatisk bromsning och en panoramabildskärm.

Platina-kvaliteten inkluderar ytterligare funktioner som 20-tums klädda lättmetallfälgar, uppvärmda och ventilerade säten på andra raden och en head-up-display. Interiöralternativen varierar beroende på utrustningsnivå, med XLE och Limited erbjuder en bänk och panoramautsikt över måntaket, medan Limited även lägger till möjligheten för en panoramabildskärm. Färgalternativen för interiören varierar beroende på klädselnivå, där XLE och Limited erbjuder Softex-trim i ljusgrå eller svart, Platinum erbjuder läderdetaljer i Portobello, ljusgrå eller svart, och Hybrid MAX erbjuder ultrasuede- och läderkant i ljusgrå eller svart.

Avancerade säkerhetsfunktioner för 2024 Grand Highlander

Toyotas senaste erbjudande, 2024 års Grand Highlander, kommer med den senaste Toyota Safety Sense-generationen, TSS 3.0, som standard. Denna avancerade uppsättning säkerhetsfunktioner innehåller flera funktioner som erbjuder förbättrat skydd för både förare och passagerare. 2024 Toyota GrandHighlander StormCloud 010 1500×1000 1 2024 Toyota Grand Highlander: Den ultimata suven med oöverträffat utrymme Pre-Collision System med Pedestrian Detection: Detta system har förbättrade detektionsmöjligheter tack vare nya systemsensorer. Den kan nu upptäcka en motorcyklist förutom en cyklist och fotgängare, och den får förbättrat korsningsstöd med förbättrad detekteringsförmåga under vissa omständigheter. Lane Departure Alert med Steering Assist: Detta system har förbättrad filidentifiering som inkluderar detektering av vissa 3D-objekt som skyddsräcken som kan användas för att definiera körfältet.

Dynamisk radarfarthållare med full hastighet: Den här funktionen lägger nu till en fjärde inställning för följande avstånd, och den kan upptäcka mer än ett föregående fordon, såväl som fordon i angränsande körfält. Detta hjälper systemet att ge mjukare, mer naturliga hastighetsjusteringar, särskilt när föraren byter fil. Lane Tracing Assist: Denna funktion är utformad för att hjälpa till att hålla fordonet centrerat i sin fil, även på kurviga vägar. Systemet hjälper till att ge mer utrymme mellan fordon som passeras i angränsande körfält, vilket förskjuter fordonens körbana med mindre styrjusteringar. Road Sign Assist: Den här funktionen får utökade skyltdetekteringsmöjligheter som nu inkluderar vissa korsningsskyltar och varningsskyltar som övergångsställen.

Utöver dessa funktioner innehåller TSS 3.0 även en ny funktion som heter Proactive Driving Assist. Detta system ger skonsam inbromsning i kurvor eller skonsam inbromsning och/eller styrning för att stödja köruppgifter som avståndskontroll mellan ett föregående fordon, fotgängare eller cyklist. Dessutom har ett nödstoppsystem lagts till i Lane Tracing Assist. Den här funktionen övervakar förarens inmatningar, såsom styrning, för att avgöra om de är ouppmärksamma eller inte svarar, till exempel under en medicinsk nödsituation. Om föraren inte svarar på varningar för att ta kontroll kan den här funktionen få fordonet att stanna.

2024 Grand Highlanders säkerhetsfunktioner syftar till att ge förare och passagerare en säkrare och roligare körupplevelse, vilket säkerställer att alla når sin destination säkert. 2024 Toyota GrandHighlander StormCloud 018 1500×1000 1 2024 Toyota Grand Highlander: Den ultimata suven med oöverträffat utrymme 2024 Grand Highlander kommer med Toyota Safety Sense 3.0 som standard, och erbjuder en uppsättning avancerade säkerhetsfunktioner.
Toyota Safety Sense 3.0 innehåller funktioner som Pre-Collision System med Pedestrian Detection, Lane Departure Alert med Steering Assist, Full Speed Range Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist, Road Sign Assist, Automatiskt helljus och Proactive Driving Assist.

Proactive Driving Assist är en ny funktion som ger skonsam bromsning och/eller styrning för att stödja köruppgifter som avståndskontroll mellan ett föregående fordon, fotgängare eller cyklist. Pre-Collision System med Pedestrian Detection har förbättrade detektionsmöjligheter och kan nu upptäcka en motorcyklist förutom en cyklist och fotgängare. Lane Departure Alert med Steering Assist inkluderar nu upptäckt av vissa 3D-objekt, som skyddsräcken, som kan användas för att definiera körfältet.
Dynamiskt räckvidd för full hastighet

Radarfarthållaren har förbättrad fordonsdetektering och kan detektera mer än ett föregående fordon såväl som fordon i angränsande körfält.
Lane Tracing Assist hjälper nu till att ge mer utrymme mellan fordon som passeras i angränsande körfält och inkluderar ett nödstoppsystem som kan få fordonet att stanna om föraren inte svarar på varningar.
Road Sign Assist har utökade skyltdetekteringsmöjligheter som inkluderar vissa korsningsskyltar och varningsskyltar som övergångsställen.

The Grand Highlander och Sequoia: Tävlar de mot varandra eller mot andra märken?

Med det senaste tillkännagivandet och detaljerna om 2024 Toyota Grand Highlander, kunde jag inte låta bli att undra hur den kommer att passa in i den helt nya 2023 Toyota Sequoia, som jag ironiskt nog köpte som min dagliga förare. Även om det finns många likheter mellan Grand Highlander och Sequoia, finns det också gott om skillnader. Tills vi ser Grand Highlander på återförsäljare, kommer det att vara svårt att göra en sann jämförelse sida vid sida. Men här är några av mina tankar om ämnet så här långt: Toyota Grand Highlander vs Toyota Sequoia 2024 Toyota Grand Highlander: Den ultimata suven med oöverträffat inre utrymme

Min förutsägelse: Toyota Grand Highlander tar kakan för de flesta familjer

Grand Highlander kommer att sälja mer än Toyota Sequoia: För familjer som letar efter ett stort fordon att använda som en daglig förare för att dra barn till fotbollsträning eller lasta upp hundarna för att gå till parken, kommer Grand Highlander att vinna. Den främsta anledningen till detta är lastutrymmet. Den 3:e sätesraden fälls ner platt i lastutrymmets golv, till skillnad från Sequoia, vilket ger ett sömlöst smidigt lastgolv. Detta är perfekt för att lasta upp husdjur, fotbollsutrustning, bagage eller till och med flytta stora möbler. Sequoia finns endast som hybrid och de elektriska batterierna i kombination med en solid bakaxel förhindrar att sätena på tredje raden fälls platt. (Se mitt foto) (Foto på min 2023 Toyota Sequoia med föremål i lastutrymmet och 3:e raden nedfälld så lågt som möjligt) Att ha en solid bakaxel erbjuder många fördelar för terrängkapacitet och bogsering, vilket leder till min nästa tanke:

Toyota kommer att behöva göra ett bra jobb med att skicka meddelanden om vem deras idealiska köpare är för varje fordon. Obs: Jag jobbar på en annan artikel om min erfarenhet av att köra Toyota Sequoia, särskilt eftersom jag älskade min 2003 Gen 1 Sequoia (den är fortfarande i familjen 20 år senare och går stark). Sequoia erbjuder ett TRD Sport och TRD Pro-paket på Sequoia. Det finns leverantörer, såväl som Toyota, som designar eftermarknadsdelar för off-road till Sequoia. Min uppfattning är att de kommer att placera Sequoia på samma sätt som den utgående (i USA) Land Cruiser. Den kommer att marknadsföras för äventyrssökande och landresenärer som deras Toyota-fordon.När jag tittar på båda fordonen och jämför dem med andra fordon som min familj har köpt tidigare, tror jag att Toyota faktiskt följer lite av GM-spelboken.

När Buick Enclave kom ut bjöd den på en plyschkabin med massor av utrymme. Den hade faktiskt samma eller något mer lastrum än Chevy Tahoe från den tiden. Tahoe hade ett upphöjt lastutrymme, ungefär som den nya Sequoia. När min fru bestämde sig för att hon inte längre var en minibussförare, informerade hon mig om att hon var redo för riktiga bildörrar och inga fler skjutdörrar. Vi sökte på alla möjliga alternativ, men hon valde till slut 2013 års Buick Enclave som sitt fordon. Det passade perfekt för vår familj ur ett rymd- och komfortperspektiv. Tyvärr är 3.6L GM-motorerna rent skräp, och med bara 36 000 miles bytte vi snabbt in fordonet på grund av att det brände olja.

 

Leave a Comment