3M Vinyl Wrap: Hur länge håller det? [Svarade]

3M Vinyl wrap är tänkt att hålla i minst 7 år, vilket faktiskt är ett par år längre än andra tillverkare. Efter det kan du börja uppleva gradvis blekning och problem med din vinylfolie – vilket kan försenas om du håller det rent. Hur lång tid din vinylfolie håller beror delvis på fordonet, materialet som används och hur det installerades. Att låta en erfaren tekniker installera din vinylfolie kan göra stor skillnad, liksom hur du behandlar fordonet. Vi kommer att gå in mer i detalj om allt detta.

Mer om 3M’y Vinyl Wrap Servicelängd

Den faktiska tiden en vinylfolie varar beror på en mängd olika faktorer. Vissa wraps har visat sig hålla i 10 år eller mer under idealiska förhållanden. 3M:s huvudgaranti för deras mest populära omslag i 1080-serien har en garanti på 3 år, även om de flesta användare rapporterar att den varar från 7 år till 10 år.

Hur du får ut det mesta av din 3M Vinyl Wrap

Målet för alla fordonsägare med en snygg 3M vinylfolie är att få den att hålla så länge som möjligt. De är trots allt en investering, och om inte din logotyp och omslagsbehov ändras, vill du få ut det mesta av dina pengar.

Håll din vinylfolie borta från solen

Medan en del av syftet med en vinylfolie är att hålla ett namn eller varumärke i allmänhetens ögon, försök att parkera fordonet i skuggan ibland eller i ett garage. UV-ljus kommer att få vinylfolien att gradvis blekna och förlora den pop, färg och puls som den installerades med. Medan 3M gör hållbara omslagsprodukter är styrkan i solljus ganska kraftfull och kan bleka även tuffa vinylomslag. Naturligtvis är det inte alltid möjligt att hålla ditt fordon i ett garage eftersom vissa inpackningar appliceras på tillräckligt stora fordon som är omöjliga inomhus.

men det är bra att hålla ett inpackat fordon borta från solen när det är möjligt. En annan lösning är att skaffa en kapell för ditt inplastade fordon – speciellt om det är tillräckligt stort för att vara svårt att sätta in i en befintlig struktur. Du skulle förmodligen inte tycka att det är värt besväret att bygga ett helt garage bara för ditt företags inpackade fordon. En kapell är mycket billigare och avtagbar.

Håll din 3M vinylfolie borta från kylan

3M Vinyl Wrap Hur länge varar det Besvarat 1 3M Vinyl Wrap: Hur länge håller det? [Svarade] Extrema temperaturer kan få fordon att göra konstiga saker, och vinylomslag är inte undantagna. Vinylfolien kan spricka vid extremt låga temperaturer. Försök att hålla ett inpackat fordon parkerat på en lagom varm plats istället för att lämna den ute i under 0 temperaturer. Detta kanske inte alltid är möjligt, men det kan vara värt det för att skydda inpackningsinvesteringen.

Professionell installation

Det här är en stor. En av de största kostnaderna för att installera en vinylfolie är att låta någon göra en detaljerad installation, ofta i en detaljaffär eller bilaffär som säljer inpackningen. Medan vissa användare kan lära sig konsten att installera en wrap från YouTube, kanske de också saknar verktyg och naturligtvis expertis och erfarenhet som verkligen är värdefulla för att installera en detaljerad utrustning på ett fordon. Professionell installation är särskilt viktig eftersom installatören i de flesta fall garanterar själva installationen.

En professionellt installerad vinylfolie som 3M måste både se bra ut och ha några speciella detaljer som håller vinylfolien längre. Människor som vill vira runt delar som dörrhandtag, lampor och andra smådelar måste vara extra försiktiga. Att inte linda in ordentligt kan leda till att fukt kommer under, eller att omslaget flagnar i förtid eftersom omslaget inte är helt förseglat. Även om professionell installation kan vara lite kostsam – är det ofta värt det att anlita någon som har gjort det tidigare och har tålamod och erfarenhet för att få alla detaljer rätt för en inpackning som täcker din bil.

Rengör din vinylfolie

En annan stor faktor för att bibehålla glansen och renheten hos en vinylfolie är helt enkelt att rengöra den. Naturen kan ta sig över din linda och ditt fordon – från saft till fågelspillning till snö, tjära – och vad vägen än kastar på dig. För fläckrengöring, använd produkter som Simple Clean eller tvättsprit för att ta bort fläckar som är särskilt tuffa eller inte är särskilt stora. Att använda en enkel mjuk trasa när du applicerar dem är bra och kommer att göra jobbet utan att bära vinylomslaget. Du bör inte vänta länge med att ta bort all sav eller fågelspillning – gör det så snart som möjligt så att du kan undvika att behöva applicera överskott av kemikalier – och eftersom ju längre sav eller spillning sitter, desto mer skada kan den göra. När det gäller biltvättar bör du välja en beröringsfri biltvätt, eller den mest skonsamma typen som möjligt. Du vill inte att de snurrande borstarna ska slå din vinylfolie – eller åtminstone inte regelbundet. Även höghastighetsborstar kan orsaka överdrivet slitage och eventuella repor på fordon.

Vad ska jag inte rengöra en wrap med?

Det finns ett fåtal produkter som faktiskt är no-nos för att städa upp din wrap. Omslaget kommer inte att vissna och falla av direkt, men du kommer att märka mer avancerade förnedrande problem tidigare och oftare om du använder dem regelbundet. Använd naturliga rengöringsmedel, och inget som används för att ta bort färg eller extra bakat på mat.

Förkortar högtryckstvätt vinylfoliens livslängd?

Det kan. Du vill använda några inställningar innan du trycktvättar din vinylfolie: Att spraya för hårt kommer sannolikt att orsaka för tidigt slitage, eftersom omslaget inte är utformat för att hantera överdrivet vattentryck.

Hur ofta ska jag tvätta en 3M inpackad bil?

En gång i veckan, eller så ofta som omslaget blir smutsigt. Om ditt fordon sitter och inte blir smutsigt, är det förmodligen OK att vänta ett tag med att rengöra det. Om ditt fordon är på en länsmässa, på vägen eller på en dammig plats, överväg att tvätta den en gång i veckan eller oftare.

Vad händer med 3M vinylomslag efter flera år?

Per 3M:s egna studier och generellt sett för vinylinpackningar: de kan hålla länge med rätt behandling. Grafiken och materialet i vinylfolien kan börja blekna, spricka och flagna. Målet är dock att använda några bästa metoder för att få vinylfolien att fungera i sju år. 3M wraps är tänkta att hålla länge, och är på många sätt bokstavligen fästa på ett fordon eftersom wraps ofta används för företag. Tack och lov, med korrekt behandling och regelbunden rengöring, kommer du att kunna uppleva en skarp inpackning i minst flera år och uppleva gradvis nedbrytning innan du behöver installera en ny.

Leave a Comment