6 sätt att få din bil, lastbil eller SUV ur leran

De bästa sätten att få din bil, lastbil eller SUV ur leran är att gunga den fram och tillbaka, använda fasta föremål som trä eller stenar framför däcken för att få grepp, använd en handduk eller t-shirt om du är i en kläm, använd en vinsch och ett närliggande träd, dra ut det med ett annat fordon och stäng av TCS. Så om du hamnar i leran, stressa inte upp dig själv när du försöker komma på ett sätt att komma ut. Vissa av sätten att lossna är enklare än andra, men oavsett vad bör en av metoderna nedan få dig tillbaka på vägen igen på nolltid.

Varför hjälper det att gunga din bil fram och tillbaka?

Innan du går in på varför det hjälper att vagga din bil fram och tillbaka, undrar du förmodligen vad detta betyder i första hand. För att gunga din bil fram och tillbaka, växla helt enkelt mellan back- och lågväxel samtidigt som du accelererar i båda riktningarna. Så du bör gå framåt lite, sätta den bakåt och gå tillbaka en bit, och så vidare. Målet med den här metoden är att skapa tillräckligt med utrymme för din bil att verkligen få fart och driva sig själv ur leran. Detta är utan tvekan den enklaste metoden för att få loss din bil eftersom allt du behöver göra är att gå framåt och bakåt lite i taget. Var bara försiktig så att du inte snurrar dina däck åt endera hållet, annars kan du begrava dig ännu längre!

Hur hjälper fasta föremål som trä eller stenar att få dragkraft?

6 sätt att få din bil lastbil eller SUV ur lera 6 sätt att få din bil, lastbil eller SUV ur lera Den här kan gå hand i hand med att gunga din bil fram och tillbaka och bör vara ditt nästa försök om metoden ovan inte fungerade på egen hand. Beroende på var du är när du fastnar i leran, bör du försöka se dig omkring i området efter något fast som trä, stockar eller stenar. Samla ihop dessa material och börja lägga ner dem precis framför (och/eller bakom) drivhjulen. Med några fasta föremål som dessa att ta tag i, har dina däck en mycket bättre chans att få grepp åt båda hållen. Helst kommer du att kunna lägga till lite mer varje gång du går framåt eller bakåt så att det till slut kommer att finnas tillräckligt med en yta för däcken att greppa. Det här går säkert att göra själv, men det är verkligen mycket lättare med en annan person som hjälper till!

Hur kan du få loss din bil med en handduk eller t-shirt?

Den här kanske låter lite konstigt till en början, men en vanlig badhandduk, t-shirt eller till och med ett par byxor kan ge dig den dragkraft du behöver för att ta dig ur leran. Denna metod är ganska enkel, du behöver bara föra tyget genom en av ekrarna på dina hjul och sedan linda det runt däcket. Eftersom detta drastiskt förändrar däckets yta när det snurrar, kan det vara precis tillräckligt för att ge dig den dragkraft du behöver för att börja röra på dig. Den här kan verkligen komma väl till pass om du fastnar mitt i ingenstans och du inte har något annat sätt att lossna. Om du råkar ha något som en träbit bak på din lastbil, kommer det att fungera ännu bättre om du lägger det framför däcket innan du försöker flytta!

Vad är det bästa sättet att använda en vinsch för att få din bil ur leran?

Visst, du har förmodligen inte en vinsch på din Toyota Camry eller Honda Civic, men du kanske har en på din lastbil eller jeep! Och om du gör det, då kan det vara hemligheten att få dig att lossna utan att behöva ringa en kompis eller. För att detta ska fungera behöver det finnas ett träd (eller något liknande) i närheten att dra dig mot. Släpp helt enkelt ut kabeln på din vinsch och linda den sedan runt närmaste träd innan du hakar tillbaka den till sig själv. När du är säker, börja långsamt använda vinschen för att dra dig loss. Du kan samtidigt lägga ditt fordon i växel för att hjälpa det, men det är ofta bättre att bara lämna det i neutralläge så att du inte riskerar att gräva ner dig djupare. Precis som alla andra gånger när du använder en vinsch under hög spänning, se till att alla passagerare och åskådare inte är i närheten av kabeln medan du drar dig ut. För att göra det lite säkrare kan du drapera en filt eller jacka över kabelns mittpunkt för att absorbera energin om den skulle knäppa.

Är det lätt att dra ut din bil med ett annat fordon?

Om allt annat misslyckas är det bästa sättet att få din bil ur leran att dra ut den med ett annat fordon. Om du har en familjemedlem eller vän med ett större fordon (helst en lastbil), kan du få dem att fästa ett dragrep på ditt fordon och sakta börja dra ut det. För att undvika skador på något av fordonen i händelse av ett brott är en dragrem i nylon ofta ett bättre val än något som liknar en kedja. Det finns två saker att tänka på när du drar din bil ur leran med ett annat fordon. Om så är fallet kan du mycket väl behöva kalla in en annan person för att dra ut båda fordonen! Ett längre tårep kan hjälpa till med detta så att det dragande fordonet kan hålla sig längre bort och endast köra på vägar eller hårt underlag.

För det andra, se till att du fäster bogserlinan på platser på båda fordonen som kan stå emot dessa krafter. Linda den inte bara runt din stötfångare, annars kan den slita av den direkt. De flesta fordon har angivna bogseringsplatser, så försök att hitta din för att undvika en dyr huvudvärk. Precis som med metoden ovan, se till att ingen är utanför fordonen och står någonstans nära tårepet eller kedjan medan den är spänd. När du tränar någon av dessa metoder bör säkerheten för alla inblandade alltid vara högsta prioritet.

Varför hjälper det att stänga av traction control?

Varför skulle det göra det lättare att lossna från leran om du stänger av den? Det kan tyckas lite kontraintuitivt till en början, men om du förstår hur dessa system fungerar, kommer du att se varför det kan vara tillräckligt att inaktivera det för att göra hela skillnaden. Traction control system är vanligtvis kopplade till antilåsningssystemet (ABS) som bromsar vid behov på drivhjulen när fordonet börjar glida. Men om du har fastnat i leran kan systemet tro att du glider på snö eller is och börjar bromsa. När bromsarna appliceras på dessa hjul – speciellt på fordon med positraktion eller differentialer med begränsad glid – dödar det allt momentum som du har fått när du försöker ta dig ur. Genom att helt enkelt stänga av traction control kan hjulen snurra tillräckligt mycket (och fortsätta snurra) så att du kan komma igång utan att behöva göra något annat.

Leave a Comment