Är FJ Cruisers bra för överlandning? (SVAR!)

Toyota FJ Cruisers är bra fordon för överlandning eftersom de är välbyggda, är avsedda för offroading och har många eftermarknadsalternativ tillgängliga. De är bäst för 1-2 personer. Den har varit ur produktion sedan 2014, så köpare bör vara medvetna om höga körsträcka och svåra att hitta delar. För mer information om vad som gör Toyota FJ Cruiser till en bra bil för överlandning och de risker som följer med dem, fortsätt läsa!

Är Toyota FJ Cruiser bra för överlandning?

Toyota FJ Cruiser är en utmärkt bil för överlandning, särskilt om ingen någonsin behöver sitta i baksätet. Den är älskad för sin unika estetik, dess robusthet, dess hållbarhet och dess klassiska Toyota reparerbarhet. En av de saker som bär människor i deras kärlek till FJ Cruisers är hur lite förändring de behöver innan de landar. Du kan lägga till saker som rustningar, bärställ, snygga stötdämpare eller andra eftermarknadsdelar, men i slutändan är de till stor del valfria. FJ Cruiser är redan byggd för äventyr. Eftermarknadsgarantier har historiskt sett varit tillgängliga på många FJ Cruisers som genomgått färre förändringar. De gällde fram till 111 000 miles, så du kommer sannolikt att upptäcka att FJ Cruisers är i bättre skick än andra bilar i samma ålder.

Denna bil har också tillräckligt med utrymme och dragkapacitet för att klara överlandning. De kan dra mellan 4 700 och 5 000 lbs, beroende på vilket år de tillverkades, vilket är mer än tillräckligt för en ultralätt överlandningscamping eller ett popup-tält på taket. De kan också åka hundratusentals mil utan några problem utöver grundläggande underhåll! FJ Cruiser-ägare rapporterar att deras lastbil klarar 200 000, 300 000 och 400 000 miles utan några större problem. Vissa FJ Cruiser-ägare hoppas kunna nå 1 000 000 utan problem. De har sina problem, men tungt arbete och pålitlighet finns inte med på den listan.

Hur många mil är FJ Cruisers bra för?

De flesta FJ Cruiser-ägare rapporterar att de lätt kan ta sig till 200 000 eller 300 000 miles med endast mindre problem, så länge de har följt med regelbundet underhåll och oljebyten. En forumanvändare rapporterade till och med att de hade passerat 667 000 miles, vilket ger en bild av vägmätaren som bevis! Är FJ Cruisers bra för överlandning? (SVAR!) Detta är en bra sak för alla som är intresserade av att köpa en FJ Cruiser eftersom de har varit ur produktion i USA sedan 2014 och ur produktion internationellt sedan 2018. Alla FJ Cruisers kommer snart att hamna i kategorin “hög körsträcka” , och de kommer bara att bli högre härifrån. Potentiella köpare bör också tänka på att en FJ Cruiser som har använts för överlandning kan ha mer slitage, ha sett mindre underhåll och därför inte kunna möta samma miltalspotential som en bil som har haft mer skonsam användning och grundligt underhåll .

Hur pålitliga är FJ Cruisers?

RepairPal betygsatte Toyota FJ Cruiser till en 3,5/5 tillförlitlighetsbetyg, vilket är bättre än det låter. Det betyder att det är nummer 12 av de 26 medelstora stadsjeepar de betygsatt, vilket placerar den något över genomsnittet. Toyotas har rykte för enkla och relativt billiga reparationer jämfört med andra bilar, och FJ Cruiser verkar behålla det ryktet. Dess popularitet som en Overlanding-bil förvränger statistiken eftersom konstiga skador händer på den, men den är mycket reparerbar och den tolererar galna saker som folk gör med den utan mycket krångel. En oro med FJ Cruisers är att delar snart kommer att bli svårare att hitta och dyrare, eftersom de inte längre tillverkas.

Detta kan innebära en unik uppsättning problem för overlanders som ofta har minskad tillgång till delar, underhåll, reparationscenter och platser att bo på i väntan på en reparation. De kan också vara på snävare tidslinjer än den genomsnittliga föraren. FJ Cruisers är en bil som kommer att kräva regelbundet och gränsöverskridande religiöst underhåll om ägaren vill att deras lastbil ska nå sin maximala potential. Men den potentialen är spektakulär om bilen behandlas rätt, och folk är lojala mot dem för mer än bara deras udda utseende.

Vilka problem har FJ Cruisers?

Så älskade som FJ Cruisers är, de har sina problem. En klok köpare kommer att överväga dem noggrant så att de inte blir överraskade när de köper. Det första och mest uppenbara problemet med FJ Cruiser är att de inte längre tillverkas. FJ Cruisers kommer att ha högre bensinkörning, mer slitage och mer begränsade alternativ än andra konkurrerande bilar. Detta ger liknande bilar, som Toyota 4Runner, en fördel på marknaden. Detta betyder också att deras pris och värde drivs av knapphet. Du kommer att se högre priser för högre körsträcka än på de flesta andra överlandningsbilar eftersom säljaren vet att du inte har andra alternativ, och folk brinner för sina FJ Cruisers.

Om du någonsin undrat hur det skulle kännas att korsa havet utan utsikt men en liten hyttventil, leta inte längre än baksätet på en FJ Cruiser. Utrymmet är inte ett problem, men den rena klaustrofobin som orsakas av att resa över land utan bakåtsikt är för mycket för många att hantera. Är FJ Cruisers bra för överlandning? (SVAR!) Det här är ett problem relaterat till de där små fönstren. Sikten är inte stor i FJ Cruiser, inte ens för föraren. Du kommer att ha många döda vinklar, och det finns inte mycket du kan göra åt det eftersom dina passagerare inte kan hjälpa dig. Detta är inte så mycket av ett problem vid överlandning, eftersom du inte behöver oroa dig för att slå samman i trafiken, men det kan bli ett stort problem när du kör på motorvägen.

Det här är en gastörstig bil. Ja, det finns bilar som är sämre, men det finns också bilar som är bättre. De ska få 17 mpg i staden och 20 mpg på motorvägen, men förare rapporterade att dessa siffror ofta var lägre. Detta är ett problem med överlandning, eftersom bensinkörning kan sjunka ännu lägre på grund av tunga vikter och konstig terräng i ett område där bensinstationer är sällsynta. Overlanders som vill ta en FJ Cruiser bör investera i en rejäl bensindunk.

Leave a Comment