Är Tundra eller Tacoma mer pålitlig?

De senaste åren har antalet Toyota-pickuper på vägarna ökat. Toyota tillverkar två olika lastbilar, Tundra och Tacoma. Båda lastbilarna är väldigt olika, men vilken är mer pålitlig? Toyota Tundras pålitlighet Är Tundra eller Tacoma mer pålitlig? Äldre Toyota Tacomas är mer pålitliga än äldre Toyota Tundras; Toyota Tacomas får dock inkonsekventa recensioner och tillförlitlighetsbetyg. Till skillnad från äldre Toyota Tundras får nya modeller få klagomål om motorn. Både Toyota Tacoma och Tundra är populära lastbilar. Båda Toyota-modellerna är utmärkta, men ingen bil är perfekt. Beroende på modellår kan du ha problem med allt från att färgen flagnar till motorfel i båda modellerna. Som sagt, vilka är några vanliga problem som förare ofta stöter på för både Toyota Tundra och Tacoma?

Vanliga problem för Toyota Tundra

Toyota Tundra introducerades på de amerikanska marknaderna 1999 för att konkurrera med andra stora lastbilar som Ford F-150. Sedan dess har Tundran sett både problem och perfektion. Problemen började som minimala och oviktiga, men mellan 2004 och 2010 förvärrades problemen. Eftersom varje år kommer med nya frågor att överväga, låt oss gå igenom de tre värsta åren för Toyota Tundra. 2007: Det vanligaste problemet med 2007 års modell är motorn. Detta inkluderar att ari-insprutningspumpen inte fungerar, kolvar som slår i kylan och luftpumpar som fastnar. Innan du köper en 2007 Toyota Tundra, se till att få en mekaniker att kontrollera att motorn fungerar korrekt.

2005: 2005 Toyota Tundra-modeller kämpar med sina motorer, särskilt den sekundära luftpumpen. Konsumenter har också klagat på att kontrollampan lyser utan några uppenbara problem i sikte. Detta kan verkligen vara oroande och bör ses över av en mekaniker. Det kan vara ett datorfel eller ett tecken på att det finns ett svårt att se problem med motorn.2008: För 2008 års Toyota Tundra-modeller var motorn inte ett lika stort problem som det elektriska systemet. Elektriska problem inkluderade en felaktig startmotor eller en trasig generator. Ett annat vanligt problem som 2008 års Tundras har är inredningstillbehören. Ägarna klagade på radiostörningar samt defekta varningslampor.

Vanliga problem för Toyota Tacoma

Till skillnad från Tundran har Toyota Tacoma sett en stadig ökning av problem som rapporterats under åren, med några undantag. Dess första år har relativt få klagomål. Men 2004 började fler problem dyka upp. Det var ett tillfälligt uppehåll från 2010 till 2015 där klagomålen dök upp lite, men de sköt upp igen 2016. Låt oss ta en närmare titt på de tre värsta åren så att du vet vad du kan förvänta dig. 2016: Tyvärr har 2016 års Tacoma en besvärlig transmission och motor. De vanligaste växellådsproblemen handlar om svårigheter att växla, särskilt i kallt väder. Dessutom tenderar Tacomas att ha väldigt högljudda motorer som vibrerar så intensivt att du kan känna det genom golvet.

2009: Medan 2009 års Tacoma bara hade problem med interiörtillbehören, rapporterades det många problem. De fyra vanligaste problemen med denna lastbil involverar radion. Tydligen är detta ett vanligt problem för Toyota-fordon. I 2009 års Tacoma kan radion ibland stängas av, spela på en volym du inte kan kontrollera eller visa felaktig information. 2007: De vanligaste problemen för 2007 Tacoma involverade kropps- och färgproblem, som att blekna, flisa eller skala färg och rosta. Andra vanliga problem involverar motorn. Några motorproblem att se upp med med 2007 års Tacoma är konstiga överspänningar i höga växlar, eller ett fel på gasreglaget.

De dyraste reparationerna

Vissa problem med Toyota Tundra och Tacoma som involverar interiörtillbehör kan bara vara ett irritationsmoment. Andra kan vara potentiellt farliga. Om du upplever några problem med motorn, transmissionen eller andra viktiga aspekter av ditt fordon, låt en mekaniker titta på din lastbil omedelbart. Låt den repareras så snart som möjligt för att undvika livshotande situationer. Tyvärr är dessa allvarligare problem dyra att åtgärda. Toyota Tundra verkar ha de flesta problem med motorn, så att hålla den modellen i fungerande skick kan skada din budget lite. Om du är orolig för dyra reparationer rekommenderar vi Tacoma. Som sagt, ingen bil är immun mot plötsliga, dyra reparationer. Både Tundran och Tacoma kan plötsligt kräva flera tusen dollar reparationer. Gör din forskning innan du köper någon av fordonen. Se till att lastbilen aldrig har varit med om en olycka, inte har en historia av allvarliga reparationer och har haft rutinunderhåll.

Du bör också verifiera att eventuella återkallanden av fordon togs upp av den tidigare ägaren. Saker att tänka på när du köper en begagnad Toyota pickup: Oljenivåer: Vissa förare har rapporterat oljeläckor. Kontrollera omstart: När du kommer tillbaka från en provkörning, stäng av motorn i några minuter och slå sedan på den igen. Det kan ha problem med att starta upp igen så snabbt. Bromssystem: Ta lastbilen du funderar på att köpa till en tekniker. De kommer att inspektera den och se till att bromsarna (inklusive parkeringsrasten) fungerar korrekt. Fjädring: Kör över ojämn mark långsamt nog att du kan höra alla knäppande eller malande ljud. Dessa ljud kan indikera ett problem med avstängningen. Se upp för icke-fabriksupphängning eller andra delar.

Vilken är den mest pålitliga lastbilen: Tundra eller Tacoma?

Både Toyota Tundra och Tacoma har problem, men vilken är mer pålitlig? Hur pålitlig en lastbil är beror på år och hur väl de tidigare ägarna har tagit hand om den. Toyota Tundra har nyligen förbättrats och blir mer pålitlig. Men om du ska köpa en begagnad Toyota-lastbil bör du köpa en Tacoma, eftersom tidigare modeller har haft färre problem än Tundra-modeller. Sammanfattningsvis är båda Toyota-lastbilarna solida val. De är båda ganska pålitliga och de har inga konsekventa problem. Se till att göra din forskning och noggrant undersöka alla vanliga problem med lastbilen innan du köper.

Leave a Comment