Bästa 4Runner Lift Kit (besvarat!)

Om du någonsin har en konversation med en bilfanatiker och ämnet styr till terrängkörning, så kan jag garantera att Toyota 4Runner kommer att dyka upp! Det är en stark SUV, designad för den tuffa och knepiga naturliga terrängen för terrängbruk. Men den är inte immun mot de oundvikliga problem som kommer med normalt slitage av fjädring. Så småningom kommer stötarna som 4Runner omfamnar på din terrängresa att slita ut fjädringen. Det är då du skaffar dig ett nytt 4Runner Lift Kit. Även om din fjädring är helt ny, ger ett uppgraderat lyftkit dig bättre hantering och prestanda, vilket gör din körning smidigare och förhindrar de där knepiga nosdykningarna. Svårigheten kommer när du tittar på hur många lyftsatser det finns på marknaden och vet vilka konstruktioner som är rätt för dig. Få åtkomst till episka berättelser, massor av filmer och serier och mer – allt för ett otroligt pris.

Varför ska jag köpa ett lyftkit?

Att använda en hiss innebär att du kan höja din bils kaross högre upp från marken, vilket är väldigt användbart när du är på terrängkörning eftersom det ger föraren en bättre överblick över deras mätningar och i sin tur de hinder de annars skulle ha missat. Även om du inte kör terräng ofta, ger den uppgraderade fjädringen föraren en mer kontrollerad rörelse, vilket gör hanteringen av din SUV mycket enklare. Till exempel kommer du att ha färre nosdyk när du går sönder, och bilens kaross kommer att rulla mindre när du svänger.

Vad ska jag leta efter i 4Runner Lift Kits?

Allt beror på vilken typ av förare du är. Om du vill ha ett lyft på grund av den estetiska överklagandet, bör du leta efter andra funktioner än om du vill ha något som klarar en sanddyn. Men egentligen är funktionerna det handlar om dessa 4 saker; din budget, din däckstorlek, vilken typ av förare du är och hur högt ditt garage är.

Lyftsatser och budgetstorlek

Budgetfrågan är typ självförklarande. De dyraste lyftsatserna har sannolikt ny teknik som gör dem antingen bättre på sitt jobb eller håller längre än de billigare. Men om du inte har råd med ett dyrt kit, eller inte vill spendera för mycket pengar på det, kommer din budget att ha betydelse för dig. I min lista har jag samlat billigare Lift Kits som fortfarande är riktigt bra. Jag har gjort det här för att jag ville vara säker på att alla kit jag rekommenderade var tillgängliga när du ville ha det, och några av de dyrare märkena är svåra att fastställa.

Lyftsatser och däckstorlek

Innan du väljer ditt kit bör du förmodligen bestämma vilken storlek däck du vill ha. Storleken kommer att spela stor roll för hur hög du vill att hissen ska vara. På samma sätt som nivåerna måste du också veta om du planerar att anpassa stötfångare, stänkskärmar och stänkskydd. Detta beror på att om du vill ha ett större däck kommer dessa områden att behöva trimmas lite. Storleken på dina däck kommer inte att påverka själva lyftsatserna, men de kommer att påverka hur hög du vill att lyften ska vara, vilket betyder hur många tum högre de måste vara minst.

Terräng- och lyftsatser

För att hjälpa dig har jag begränsat de typer av terräng som du kan förvänta dig att din 4Runner ska gå på samt användningarna som skulle påverka upphängningen. Jag har begränsat det till fyra ämnen; “Off Road”, “On Road”, “Bogsering” och “Parsar eller tillbehör”. Allt verkar komma i fyror idag, jag har hämtat inspiration från själva 4Runnern! Om du planerar att använda 4Runner för mestadels offroad-användning, måste du tänka på hur du kommer att köra. Kommer du att snabbt hoppa över kullar eller långsamt krypa över knepig skog? Om du åker terräng men tar det långsamt, då skulle en nedfällbar fäste passa bra för de stora däcken du behöver. Om du snabbar upp sanddyner, så vill du ha en Coil Spacer-design, eftersom de kan ge en rejäl boost till din studs. Om du planerar att köra din 4Runner på jämn mark, som trottoarer och vägar, kommer du att vilja ha ett mellanlägg eller en distanslyft.

Det kommer att få din fjädring att kännas lite lösare, vilket ger din resa till mataffären en känsla av äventyr, utan att faktiskt påverka navigeringen. Om du planerar att bogsera med din 4Runner, vill du ha en fjädring som inte gör ditt fordon för högt. Detta har att göra med dess tyngdpunkt, ju lägre bilen är desto säkrare blir du och din last. En lägre tyngdpunkt ger dig mer kontroll och stabilitet när du svänger och går uppför backar. Om du planerar att lägga till tillbehör till din bil, som ett cykelställ, vill du ha ett lyftkit som lägger till en kraftig fjäderhastighet för att balansera ut den extra vikten. Detta för att din bil inte ska få för mycket vikt i det område du har lagt till den extra vikten. Normalt läggs denna vikt på baksidan av din bil, så en bakre nivålyftssats kan vara den typ du bör titta på.

Lift Kit vs Container

Den här verkar uppenbar, om du lägger till för mycket höjd till din 4Runner kanske du inte kan få tillbaka den i ditt garage lätt. Du kan alltid göra din garageport högre, men detta kan vara ett problem som du helst vill undvika. Fjädringen kan till och med påverka eventuella höjdavstånd eller begränsningar för de områden du planerar att köra igenom. Sannolikheten är att du inte kommer att ha den här typen av problem, men det är alltid bättre att vara smart. Ha förutseende att ta mätningar innan du köper en lyftsats, så att dessa inte blir problem senare. Så nu när du vet vad du ska leta efter, låt oss ta en titt på mina 5 bästa val för 4Runner Lift Kit! Våra bästa 4Runner Lift Kit recensioner

SKULL OFF ROAD – Nivålyftssats

Om du planerar att åka off road genom lera, stenar och sand, då är Skull Off Road ett utmärkt val! Den lägger till ytterligare 3 tum till din 4Runners höjd vilket innebär att du kan sätta på de större däcken som behövs för de svåra terrängerna. Om du planerar att lägga till ett tungt tillbehör, som en vinsch, till din bil kan Skull Off Road jämna ut fordonet och ställa tillbaka det till den höjd den borde vara. Detta beror på att Skull Off Road använder sin utjämningsteknik för att balansera ut vikten på det tunga tillbehöret, vilket förbättrar ett annars svårt styrproblem på grund av att bilen pressas upp av den extra vikten. Om du planerar att använda din 4Runner för användning på väg, skulle jag inte rekommendera Skull Off Road eftersom 4Runner redan är designade vägar. Lägg till detta utjämningssats kommer att utjämna fjädringen.

Utan något för att få ner den främre änden av fjädringen kommer den planade bilen att få ett ökat vindmotstånd. Det betyder att du behöver driva mer bränsle för att gå i samma hastighet. I grund och botten gör bränslet dyrare för dig. Detta kommer inte att påverka priset enormt om du inte använder 4Runner uteslutande på vägen eller trottoaren.

Grovt land – på och utanför vägen!

Rough Country 3′ Lift Kit för 2010-2022 Toyota 4-Runner 2WD/4WD – 76630 Rough Country-lyftsatsen är designad för lantbruk. Den har den högsta markfrigången på min lista, vilket betyder att om du planerar att dyka ner på platta områden med stora stenar, kommer du att vara säker på att det Rough Country kommer att göra din bil tillräckligt hög för att köra över dem. Att vara så hög innebär att du kan installera stora däck och veta att lyften ger tillräckligt med utrymme mellan bitarna. Det är också det enklaste att installera av mina fem, med installationshandledning om du verkligen kör fast. Den har en Bolt On-installationsprocess, vilket innebär att du kan installera den hemma med vanliga gör-det-själv-verktyg.

Det enda problemet med Rough Country är höjdbegränsningarna jag pratade om tidigare. Om du använder 4Runner i landet, kanske du inte stöter på den här typen av problem, men om du flyttar från stad till öppen mark kan du behöva planera i förväg genom att förlänga dina resor till vägar som inte är höjdbegränsade. Du kanske också upptäcker att ditt garage inte kan hålla en så hög bil. Innan du köper (eller till och med avfärdar) Rough Country bör du mäta ditt garage för att se om den extra höjden kommer att vara ett problem.

Daystar – Spacer Lift Kit

Daystar, Toyota 4Runner 2,5′ Lift Kit, passar 2003 till 2009 2/4WD, alla transmissioner, alla hytter. Om du funderar på att skaffa ett lyftkit, inte för bättre fjädring, utan för att du vill att ditt fordon helt enkelt ska vara högre, så skulle jag rekommendera Daystar. Du kanske höjer din 4Runner helt enkelt för att den har en fin estetik på det sättet. Daystar är ett Spacer Lift Kit vilket innebär att det inte bråkar med din fjädring, utan bara gör bilen högre. För något så enkelt vill du inte ha en komplicerad design. Daystat har din rygg här, eftersom den har en enkel bultdesign precis som Country Rough Lift Kit. Allt du behöver är några vanliga gör-det-själv-verktyg som, om du inte redan har dem hemma, kan du hämta dem i vilken byggbutik som helst. Det finns ingen anledning att komplicera din uppgradering, så plocka upp detta billiga och effektiva lyftset.

Supreme Suspensions – Spring Spacer

Fjädringen har en fjäderdistans som gör att fjäderhastigheten på din 4Runner förblir densamma som den var innan lyftsatsen installerades. Detta är bra om du upptäcker att 4Runner redan gör ett fantastiskt jobb och håller dig balanserad. Att lägga till Supreme Suspension till din 4Runner är en bra idé om du behöver något som hindrar din bil från att hänga eller sätta sig. Detta beror på att lyftsatsen kommer att ändra höjden på fjäderdynan istället för att ändra höjden eller storleken på själva fjädern. När det gäller hur mycket lyft du får med Supreme Suspension, kommer distansen att lyfta framsidan av din bil med 3 tum och den bakre med 2 tum. Den här nosen uppåt kommer att göra det lättare att klättra uppför stenig terräng än om bilen var helt jämn.

Freedom Offroad

Den största skillnaden är att Freedom Off Road är gjord specifikt för 1996 – 2002 4Runner-modellen och fjädringslyften är gjord för 3 tum fram och 2 tum bak. Förutom det har den samma förmåga att hålla tunga tillbehör som vinschar eller cykelställ och är bra på att hantera tuff terräng som sand och lera. Om du äger 1996-2002-modellen, skulle jag rekommendera att köpa detta lyftsats över Skull Off, eftersom det är perfekt designat för den modellen. Men om du inte har 1996 – 2002 4Runner, är det ingen idé att köpa detta kit eftersom det förmodligen inte kommer att vara kompatibelt med ditt fordon.

Hur många tum ska jag lyfta min 4Runner?

De flesta 4Runner-ägare valde att lyfta karossen på sin bil runt 1 till 1,25 tum i höjd. Detta för att skapa en större markfrigång för stötfångare, styrning och skärbord. Om du har ett tungt föremål att bära eller ett tungt tillbehör att fästa, så vill du ha ett större lyft för att bekämpa den vikten.

Varför ska jag lyfta mitt fordon?

En upplyft bil eller skåpbil ger föraren bättre sikt när det kommer till kommande hinder. Detta gäller särskilt när du kör fort eller kör runt skarpa kurvor. Hissen kommer att ge dig mer tid att se och sedan reagera på dessa hinder. Kan jag behålla mina originaldäck när jag installerar en lyftsats?
När det gäller funktionalitet, ja, du kan definitivt använda de däck som din bil ursprungligen kom i. Den enda nackdelen med att göra det är hur din bil kan se ut. Originaldäcken kommer att se små ut med ditt fordons nya höjd men de kommer att fungera lika bra.

Var kan jag lyfta min 4Runner?

Det första du bör prova, om du höjer dig framifrån, är mitten av den främre tvärbalken. Lyft din lastbil från denna plats, under där din motor är, eftersom tvärbalken är stark nog att lista upp din bil utan att skada någonting. Om du behöver höja den bakre delen av din lastbil, välj sedan mitten av bakaxelhuset för att lyfta upp det säkert. Återigen kommer detta tvärsnitt att vara tillräckligt starkt för att hålla din bil, så du behöver inte oroa dig för skador.

Hur mycket kostar lyftset?

Normalt kostar lyftsatser runt $100 till $500 och detta inkluderar de mest prisvärda märkena på marknaden. Om du dock vill ha mer än bara ett lyft, så är prisklassen du bör titta på runt $1 000 till $5 000. Naturligtvis förbättrar dessa superdyra kit också din bils prestanda. När det kommer till 4Runner behövs inte dessa dyrare lyftsatser eftersom 4Runner redan är utrustad för terrängdykning.

 

Leave a Comment