Bästa kallluftsintag för 5,7 Hemi Ram

När du har en äldre lastbil som en Dodge Ram 1500 måste du vara försiktig med vintermånaderna och hålla ett närmare öga på alla fordonsdelar. Detta beror inte på att bilen är dålig, det är bara för att den är gammal. När dagarna blir kalla måste äldre bilar kämpa mot temperaturer och kyliga vindar på ett sätt som yngre bilar inte behöver. Och som ägare måste du hålla utkik efter sprickor inuti motorn. Om allt detta verkar vara för mycket krångel finns det ett annat sätt. Att byta ut eller uppgradera delar av din lastbil är ett enkelt sätt att se till att den äldre utrustningen inte har slitits bort. Den kan inte svika dig om den inte längre finns där!

Idag kommer jag att visa dig de bästa kallluftsintagen för Dodge Ram 1500 5.7L Hemi Engine, så att du inte behöver spendera dagar med att söka på internet och klia dig i huvudet och undra om produkten du tittar på är till och med en uppgradering till ditt nuvarande kallluftsintag. Och om du inte vet vad du letar efter, då har jag också täckt dig med det. Jag har gjort dig en praktisk köpguide så att du vet vad du ska hålla utkik efter, både för din lastbil och för dig personligen. Jag har också gjort en guide som hjälper dig att ta reda på om ditt kallluftsintag försämras! Som jag sa, jag har dig täckt, så scrolla ner till den information du behöver och vet att du blir omhändertagen.

5 bästa kallluftsintag för en 5.7 Hemi Ram Dodge

K&N kallluftsintagssats: Öka accelerationen och bogserkraften, garanterat att öka hästkrafterna. Om det du verkligen vill ha i ett kallluftsintag är vetskapen om att utrustningen kommer att hålla länge, behöver du inte leta längre än till K&N. K&N lovar att deras CAI kommer att hålla i antingen 10 år eller en miljon miles. Det är en enorm tid, och deras löfte står inte bara i deras ord. De ger dig en garanti för att bekräfta denna livslängd. När det kommer till installationen har K&N ett bultsystem som tar lite mindre än en timme att installera. Jag installerade K&N med bara några grundläggande verktyg som alla DIY-verktygssatser har, så du behöver inte vara en expert för att modifiera din lastbil!

K&N är så säkra på sin förmåga att förbättra din Dodge Ram, att de till och med säger att accelerationen förbättras även när man bogserar ett tungt fordon bakom. Satsen är fantastisk, men om man tittar på recensionerna verkar det som att många kunder har saknat delar av hårdvaran. Små saker som de kan köpa i deras byggvaruhus, men det är ändå inte det du vill se när du slår dig ner för att installera satsen. Om detta händer dig, kom ihåg din garanti! Du kan be om de bitar som saknas!

Flödesmästare

Om lätthet är en egenskap du strävar efter, skulle jag föreslå att du tar tag i Flowmastern. Flowmastern kan också installeras med typiska gör-det-själv-verktyg, men den går ännu längre än de andra kalla luftintagen på min lista. Flowmastern behöver inte skäras eller (och det här är kickern) borras i. Detta beror på att Flowmaster är designad specifikt för Dodge Ram 5.7L. Alla CAI:er på min lista är kompatibla med Dodge Ram 5.7L, men den här gjordes för det, så inga justeringar behöver göras, och du behöver inte tveka. Att vara lätt att installera är en sak, men där många hittat ett fel är att följa instruktionerna. Jag säger, bry dig inte om instruktionerna, de är gjorda av någon som bryr sig mer om deras ordräkning än vad de gör för innehållet.

Titta istället på en Youtube-video, då får du vägledning av någon som installerar den samtidigt som du, och du kan se hur de gör det. Flowmaster-varumärket är känt för sitt ikoniska aggressiva ljud. Om du vill ha en lastbil som gör dina vänner avundsjuka, då kommer detta att vara en extra bonus för dig. Flowmastern ger dina avgaser och din motor ett djupt och friskt dån som kommer att få dig att svimma av spänning! Om du köper Flowmasters andra uppgraderingar kommer din lastbil att bli den mest slitna bilen som finns!

AF Dynamisk

Svart kallluftfilterintagssystem med värmesköld 2009-2018 kompatibel med ram 1500 5.7L V8 Om det du är ute efter är en förbättring av din nuvarande Dodge Ram 5.7L hästkrafter, har jag kallluftsintaget för dig! AF Dynamic hjälper motorn att effektivt dra in den kalla luften som alla gamla luftintag gör, men skillnaden med detta stycke av teknik är att resultatet är löjligt högre än någon annan CAI. AF Dynamic förbättrar filtreringseffektiviteten med 95 %. Du läste rätt! 95 %. Och det är i jämförelse med originalsystemen i din Dodge Ram 5.7L HEMI. På grund av dessa förbättringar av effektiviteten ökar hästkrafterna med 5 % till 10 % hästkrafter. Det är 6% till 8% vridmoment. En intensiv uppgradering för något som fokuserar på att kyla din motor. Nackdelen med den här produkten är att instruktionerna är hemska och installationsprocessen är knepig. Om du är hårt inställd på att köpa denna CAI rekommenderar jag att en professionell gör uppgraderingen åt dig. Slösa inte tid på att bli frustrerad om du har dollarn för att få det gjort rätt.

Miljondelar Kallluftintag

MILJONER DELAR Kallluftintagsfiltersystem med värmesköld kompatibel med 2009 2010 2011 2012. Låt dig inte avskräckas av varumärket, det finns inte en miljon delar i detta kallluftsintag! Totalt kommer satsen med ett 20-tal delar som alla måste monteras ihop. Stressa dock inte om monteringen, eftersom satsen är designad för att installeras med typiska gör-det-själv-verktyg. Du behöver inget fint eller speciellt eller tekniskt för att uppgradera din Dodge Ram 150. Som undertiteln antyder är Million Parts det billigaste kallluftsintaget på vår lista och det vann den titeln med ett jordskred! Trots sin prislapp är det fortfarande ett fantastiskt stycke teknik och kommer att förbättra ditt trunks intagssystem. En anledning till detta är de eloxerade aluminiumrören. Aluminium är mer slitstarkt än plast och gör sig mycket bättre i kalla miljöer (som kallluftsintaget) än vad stål gör.

Den enda verkliga nackdelen med denna billiga bit av teknik är dess utseende. Det ser grundläggande ut, vad kan jag säga. Om du vill ha lite utstrålning  din interiör hittar du det inte med Million Parts-satsen. Underhåll är en fruktad uppgift för allt i ditt liv, så när det kommer till din lastbil vill du hålla låg underhållsnivå. Det är då Spectre Performance kommer in. Med Spectre Performance behöver du bara rengöra filtret en gång var 100 000 mil! Det är en lång distans! Filtersystemet i kallluftsintaget klarar mycket mer än de andra CAI:erna på min lista, med dess närmaste konkurrens är K&N! Spectre Performance är lika lätt att installera i jämförelse med K&N och har samma bogseringsförbättring som K&N, vilket gör dem till de två kalla luftintagen överst på min lista.

Kanske kan prislappen hjälpa dig att fatta ett beslut. Spectre Performance är halva priset av K&N, vilket gör det möjligen till det bästa erbjudandet där ute! Men låt mig inte påverka ditt sinne, välj den produkt som passar dina behov! De är alla kompatibla med Dodge Ram 1500 5.7L HEMI så gör ditt val!16,59 $ Spectre Performance Air Intake Kit: Hög prestanda, designad för att öka hästkrafter och vridmoment Spectre Performance Air Intake Kit: Hög prestanda, designad för att öka hästkrafter och vridmoment Bästa kallluftsintag för 5,7 Hemi Ram Köpguide

Vad är ett kallluftsintag?

Om du inte vet vad ett kallluftsintag är, låt mig gå in i detalj så att du vet vad du investerar i. Ett kallluftsintag, även känt som en CAI, är en samling delar som för kall luft in i din bils förbränningsmotor. CAI:n flyttar luften från utsidan av ditt fordon genom ett luftfilter som är precis utanför motorrummet. Denna luft kyls sedan genom det filtret. På grund av läget sugs denna nykylda luft in i motorn för förbränning. Denna svala luft gör mer än att hålla din motor på den temperatur som behövs, den för också syre till förbränningskammaren. Mer syre betyder mer kraft!

Kall luft gör att din lastbil kan förbränna bränslet mer effektivt på grund av denna ökade syrehastighet, och eftersom din bil kan förbränna bränsle mer effektivt, ökar din lastbils totala hästkrafter! Allt på grund av bilens luftintag! Vissa äldre bilar använder ett vanligt luftfilter för att hålla  motorn är ren och cool, men den här nyare tekniken är mil bättre. Tillsammans med de extra hästkrafterna gör den kallare luften att du kan accelerera snabbare. Detta beror på att din bil kan nå sin maxhastighet snabbare när en stor volym kall luft finns runt motorn.

Vilka är tecknen på försämring av kallluftsintaget?

Det finns tre huvudsakliga tecken på att ditt kallluftsintag inte längre fungerar som det ska. Om du inte har ett kallluftsintag, utan istället har en kort kolv, gäller samma tecken. Den första är att motorns prestanda börjar försämras. Det kalla luftintaget använder motorns luftfilter, som lämnas okontrollerat kan bli igensatt eller smutsigt. Denna extra yta kommer att innebära att det inte finns ett rent och klart luftflöde. Luftflödet är viktigt för att hålla kraften hög, snabb hastighet och bränslesnål. Om du märker att motorns prestanda har minskat men du bestämmer dig för att inte göra något åt det, kommer du så småningom att hitta problem med att starta din lastbil. När detta händer har problemet blivit allvarligt, så en uppgradering eller utbyte behövs snabbt.

Det andra som du kanske lägger märke till är att tomgångsvarvtalet är för högt. Om detta händer kan det finnas en läcka i kallluftsintagets vakuum. Om slangarna går sönder eller lossnar från vakuumet kommer det att läcka, vilket får motorn att sjunka i onödan. Det sista du bör vara medveten om är att kontrollampan tänds. Normalt när en Check Engine-lampa tänds beror det på kallluftsintaget. Detta är det mest uppenbara sättet att ta hand om din bål genom att lyssna på den när den säger att något är fel. Eftersom kallluftsintaget är ansvarigt för att mata in kall luft i motorn, om den är felaktig eller försämrad, kommer det att dramatiskt påverka motorn, som är hjärtat i din lastbil. Så nu vet du vad tecknen är för att du ska byta ut kallluftsintaget, nästa steg är att veta vad du ska leta efter i en ny CAI!

Vad ska jag leta efter i ett kallluftsintag?

Det finns ett par saker du bör leta efter när det gäller att välja ett kallluftsintag. Den första är att CAI faktiskt passar din bils märke och modell. Det är ingen idé att köpa det bästa kallluftsintaget på marknaden om det inte är kompatibelt med ditt fordon. När det kommer till Dodge Ram 1500 5.7L HEMI-lastbilar, kommer den här sidan att täcka dig. CAI:erna på listan nedan är skräddarsydda specifikt för det märket och modellen, och även om de kan passa andra fordon också, passar de perfekt för din lastbil. Nästa sak du bör hålla utkik efter är produktens livslängd. Om en produkt ger dig en garanti är det fantastiskt, för ibland gör fabriker fel, så en garanti kommer att skydda dig från oavsiktliga fel. Men efter en garanti vill du se hur länge kallluftsintaget spås hålla. Dessa utrustningar kan vara dyra, så du vill inte behöva byta ut dem vartannat år.

Vad du verkligen vill ha är en CAI som håller hela ditt fordons liv. Underhåll är en annan viktig faktor när du letar efter kallluftsintag eftersom du inte vill lägga för mycket tid på att pyssla runt med rengöring av utrustning. Helst ska bilen sköta sig själv, men eftersom CAI är ett filter behöver den tömmas då och då. Med det i åtanke bör du försöka hitta ett kallluftsintag som ger dig en uppskattning av hur ofta det behöver underhållas, på så sätt kan du lägga till datumet i din kalender och strunta i städningen fram till dess. Nu, det här sista du bör leta efter i ett kallluftsintag är hur lätt det är att installera. Det här problemet är ett problem som bara påverkar dig i början (såvida du inte installerar det fel), och spelar bara roll om du planerar att installera det själv, istället för att anlita en mekaniker.

Mekanik kan vara dyrt, men för att se till att din lastbil sköts ordentligt skulle jag rekommendera att anlita en. Om du har lite ont om pengar, bör du leta efter ett lättinstallerat kallluftsintag, så processen blir inte lika komplicerad för ett gör-det-själv-projekt. Låt oss titta på vår checklista! Du vet nu vad ett kallluftsintag är, du vet hur du letar efter försämring av CAI och du vet vad du ska leta efter när du köper en ny CAI. Kolla, kolla, kolla. Dags att titta på själva de kalla luftintagen!

Leave a Comment