Chevy Equinox 3 bilbarnstolar: kommer det att passa? (Förklarat!)

Du har tre barn som är din glädje och ljus, men du behöver en SUV som rymmer tre bilbarnstolar. Kan en ny Chevrolet Equinox passa tre bilbarnstolar? När din familj växer, vet du att du kommer att behöva hitta ett fordon som hjälper dig att transportera alla i din besättning. Även om det finns massor av olika stadsjeepar att välja mellan, är inte alla utrustade för att hantera tre bilbarnstolar på andra raden. Det sista du vill göra är att lägga ut en massa pengar för en SUV som inte kan hantera dina behov eller låter dig transportera dina barn på ett säkert sätt.

Kommer 3 bilbarnstolar att passa i en Chevy Equinox?

Chevy Equinox kan passa 3 bilstolar så länge de inte är särskilt breda säten. Även om det bara finns två nedre ankarlägen, finns det en mitttjuder på baksidan av mittsätet. Endast en framåtvänd bältesstol som kan tjudras och användas med säkerhetsbälte bör övervägas för mittläget. Felaktigt säkrade bilbarnstolar är fortfarande en dödlig dödsorsak för barn i bilolyckor. Även om bilsäkerheten har utvecklats under åren, vill du fortfarande se till att alla dina dyrbara bebisar kan åka säkert och bekvämt i baksätet.

Kan en Chevrolet Equinox passa tre bilbarnstolar 1 1 Chevy Equinox 3 bilbarnstolar: Kommer det att passa? (Förklarat!)
Finns det tillräckligt med plats i Chevy Equinox? Vilka typer av säten passar? Hur är det med mittsätet? Är det trångt? Hur kan du vara säker på att stolarna du har kommer att passa, om du inte behöver ta med dig alla dina bilsäten till återförsäljaren och göra en installation själv? Tja, det finns många frågor, och vi kommer att försöka ge dig några grundläggande svar i den här artikeln.

Vad är LATCH-systemet?

Från och med september 2002 fick biltillverkarna mandat att installera Lower Anchors and Tether for Children, som är ett system för att kunna koppla bilsäten till bilens ram. Detta system har utformats för att tillåta föräldrar att spärra bilbarnstolen så att stolen inte skulle flyga framåt i händelse av en olycka. Barnens förmåga att hålla en upprätt position vid en olycka minimerar risken för allvarliga skador och räddar liv, precis som att använda bilbälte för vuxna.

Varför är LATCH-systemet viktigt?

Tyvärr är det många föräldrar som använder systemet felaktigt eller inte alls. En studie 2017 av IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) fann att 59 % av alla bilbarnstolar som användes inte var korrekt installerade. Trots nationella utbildningsprogram som är utformade för att lära föräldrar vikten av att säkra sina barn i lämpliga barnstolar, verkar det finnas mycket arbete som fortfarande måste göras. Tänk bara på några av de uppgifter som NHTSA har sammanställt i en rapport om bilolyckor 2020 för att förstå behovet av denna typ av säkerhetssystem.

Vilken typ av spärrsystem har Equinox

Chevrolet Equinox är utrustad med två nedre ankare för varje yttre säte. Dessa ankare tillåter direkt anslutning av bilbarnstolen för att haka fast i fordonsramen. När den väl är ordentligt fastsatt glider inte bilbarnstolen framåt vid ett plötsligt stopp. Detta system kan hålla barnets position stabil under en krasch. För en undersökning av Equinox och dess förmåga att passa tre bilbarnstolar, se inlägget på fourwheeltrends.com Det finns tre ryggstöd bakom sätena på andra raden och kan användas för att säkra framåtvända bilbarnstolar för småbarn och äldre barn.

Dessa tjuder fungerar tillsammans med säkerhetsbältena i Equinox. Men medan de yttre sätena har lägre ankare, bör endast en framåtvänd enhet användas i mittsätespositionen med enkel tjuder. I de flesta stater bör en bilbarnstol användas med LATCH-systemet tills barnet är över sju år. Ett vanligt säkerhetsbälte räcker för alla äldre barn. (Varje stat har bestämmelser om bilbarnstolar och åldern vid vilken barn måste omskolas. För en visuell karta över dessa krav, gå till saferide4kids.com. Kan en Chevrolet Equinox passa tre bilbarnstolar 2 Chevy Equinox 3 bilbarnstolar: kommer det att passa? (Förklarat!)

Passar tre bilbarnstolar bekvämt?

Det här är en miljon dollar fråga, och svaret beror på vilken typ av fasthållning du använder. Eftersom mittsätet måste vara en framåtvänd booster är dina valmöjligheter begränsade. Till exempel, om du har trillingar under två år som kräver bakåtvända enheter, då är inte Chevrolet Equinox något för dig. Andra stadsjeepar ger mer utrymme och är bättre lämpade för ändamålet. För en lista över stadsjeepar som kan passa tre bilbarnstolar, se artikeln på fourwheeltrends.com

Det bästa du kan göra är att ta dina bilbarnstolar till återförsäljaren och försöka passa in dem. Den här idén är tidskrävande och besvärlig, men det är verkligen det enda sättet att veta om den bilbarnstolsmodell du äger och är att använda kommer att fungera. Innan du beger dig till återförsäljaren kan du mäta avståndet (om din nuvarande bil rymmer de tre bilsätena).

Är Equinox ett säkert fordon?

Folket på IIHS betygsatte 2022 Equinox, och fordonet fick ett A i sitt barnsäkerhetssystem. Equinox fick också ett lägre betyg för det uppdaterade sidokrocktestet. (Krockdockans huvud träffade B-stolpen). Consumer Reports testade också Equinox 2022 och gav den 74 av 100. Det är en av deras rekommenderade små stadsjeepar.

Vilken typ av bilbarnstol är bäst för mitt barn?

Generellt sett vill du matcha en viss typ av bilbarnstol till dina barns ålder. För en utmärkt diskussion om de olika typerna av bilbarnstolar som finns och en förklaring av var och en, se webbplatsen NHTSA.gov.

Bakåtvänd bilbarnstol

Ditt barn i åldern 1-3 bör sitta i en bakåtvänd bilbarnstol för bästa skydd. Bilbarnstolen är förankrad i bilens ram och designad för minimalt krångel. Bilbarnstolen har en vagga som rör sig med barnet och skyddar deras nacke och huvud i händelse av en krock. Många bilbarnstolar har baser som kan sitta kvar i bilen och en löstagbar hållare designad för enkel borttagning.

Framåtvänd bilbarnstol

Denna bilbarnstol är för barn 3 – 7 år. Den är utformad för att låta barnet vända sig framåt och är förankrad antingen av de nedre ankarna eller bakre tjuder (eller båda). Sätet har en sele som spänner fast barnet i bilbarnstolen.

Bältesstol

Denna enkla sits är vanligtvis rygglös och höjer barnet i en standardstol så att ett vanligt säkerhetsbälte kan användas. Se till att fastställa att säkerhetsbältets axelrem inte kommer över barnets hals. Om den gör det måste du flytta tillbaka dem till den främre bilbarnstolen ett tag. Efter att ett barn fyllt 8, kommer de flesta stater att tillåta dem att spännas in av ett vuxenbälte. Återigen måste du vara uppmärksam på hur säkerhetsbältets axelrem passar runt ditt barns bål.

Leave a Comment