Hur mycket kostar en inpackning för en bil (och varför det är värt det)

För inte så länge sedan, om du ville ändra hur din bil såg ut, måste du få den ommålad. Men det är där vinylfolie kommer in. Även om det har funnits länge, har inpackningen av din bil bara blivit mer mainstream under det senaste decenniet eller två.

Hur mycket kostar det att slå in en bil?

Beroende på vilken typ av bil du har och vilken typ av wrap du vill ha, kan du förvänta dig att den kommer att kosta runt $2 000 till $10,000. Så om du funderar på att ändra hur din bil ser ut, bör du inte utesluta att linda in den. Det finns för- och nackdelar med att slå in en bil kontra att måla den, men det kommer att se bra ut oavsett vilken väg du går. Låt oss se om det är rätt val för dig.

Är det billigare att slå in eller måla en bil?

Som i stort sett alla saker i livet är svaret på detta att det beror på. Den typ av fordon du har och den slutliga färgen och finishen som du går efter kommer att avgöra om det är billigare att slå in det eller få det målat. Låt oss dyka in i varje scenario så att du vet exakt vad du kan förvänta dig när du går till butiken för att få din bil målad eller inslagen. Som sagt, detta är definitivt ett av de områden där du får vad du betalar för, och ett dyrt målningsarbete kommer nästan alltid att vara den sämsta finishen av allt som diskuteras i den här artikeln. Dessa målningsarbeten har vanligtvis inte tillräckligt många lager för att se kompletta ut och du kommer ofta inte få dörrposterna, botten av huven och undersidan av bagageluckans färgmatchade.

Men allt som nämnts hittills förutsätter att du bara letar efter en enkel färg och finish som liknar standardfärger som erbjuds av biltillverkare. För att verkligen förändra din bil och lägga till lite känsla som en matt yta, metallisk look eller färgskiftande effekter blir det betydligt billigare att slå in din bil än att få den lackerad. Dessa speciella målningsjobb kan lätt nå priser på $50 000 eller mer, men du kan ofta få ett liknande utseende med en vinylfolie för $5 000 till $10 000 som mest.

Hur länge håller en wrap på en bil?

Hur mycket kostar en wrap för en bil och varför det är värt det 2 Hur mycket kostar ett wrap för en bil (och varför det är värt det) För ett välskött fordon som förblir rent och hålls i garaget, kan du förvänta dig att inpackningen håller runt fem till sju år. Om du inte tar hand om inpackningen och bara släpper den, har du turen att få två till tre år på det. Den största faktorn som kommer att förändra hur länge vinylfolien håller på din bil är solexponering. Om det regelbundet utsätts för solen under långa perioder, kan omslaget börja brytas ner och börja blekna och spricka.

Förutom att det börjar se mycket sämre ut än vad det borde, blir det också svårare att dra av höljet när det är dags att byta ut det eller byta upp färgen på din bil igen. Förutom att hålla den borta från solen så mycket som möjligt bör du hålla den ren precis som du skulle göra om färgen fortfarande syns. Undvik slipande rengöringsmedel, håll bort så mycket smuts och smuts som möjligt och tvätta det ofta. Du kommer att få ut det mesta av livet ur inpackningen och du kommer att hålla din bil snygg.

Varför ska du inte slå in din bil?

Som du kanske har insett från avsnittet ovan är en av de största anledningarna till att inte slå in din bil att den ger mer underhåll till den. Eftersom solexponering kan vara så skadlig för vinylfolie, om du inte har ett garage eller någon annanstans att hålla din bil när du inte kör den, kanske det inte är värt att packa in den. Den extra rengöring som krävs för vinyl ger också en betydande mängd underhåll. Att ta din bil genom en automatisk biltvätt kan också ogiltigförklara inpackningens garanti, så var försiktig med det!

Du måste också vara försiktig med undermålig vinylfoliekvalitet om du är på väg att trycka på avtryckaren och få din bil inpackad Om du ser ett pris som verkar för bra för att vara sant, kom ihåg att du får vad du betalar för. Omslag av lägre kvalitet håller inte lika länge, ser inte lika bra ut och kan till och med skada den underliggande färgen när den tas bort, vilket leder oss till nästa sak du kanske tänker på.

Förstör det att slå in din bil?

En av de största problemen med att slå in en bil är att den kommer att förstöra lacken under den. När du går för att få din bil ommålad behöver du egentligen inte oroa dig för originallacken som byts ut. Kommer att slipas ner, bucklor och bucklor kommer att repareras och helt nya lager av primer, färg och klarlack kommer att appliceras. Från och med då kommer den nya färgen att vara den underliggande färgen för allt du bestämmer dig för att göra framåt. Men med vinylfolie är det inte riktigt samma sak. När du får din bil inplastad appliceras vinylen direkt ovanpå den befintliga färgen under.

Installatörer kommer inte att slipa ner ytan och förbereda den för wrap (i de flesta fall) eftersom du förmodligen inte vill att färgen under ska förstöras i första hand. Det är i princip ett stort klistermärke ovanpå färgen. Vad händer när omslaget tas bort senare? Så länge du har valt en högkvalitativ inpackning som 3M, behöver du inte oroa dig för att förstöra din bil. Om och när du (eller nästa ägare) bestämmer dig för att ta bort vinylfolien kommer färgen under att se lika bra ut som den dagen du slog in den.

Finns det någon nackdel med att slå in en bil?

Även om det finns en massa fördelar med att slå in din bil, är det inte utan nackdelar. Du har redan läst om det extra underhållet ovan, så vi sparar dig detaljerna om det igen här. Istället är en av de största nackdelarna med att slå in din bil att det kan göra det svårare att sälja den framåt. Även om du inte har några planer på att sälja din bil inom kort, vem vet vad framtiden har att erbjuda? Om du bestämmer dig för att sälja den vid ett senare tillfälle kan det faktum att den är inslagen göra det mycket svårare att hitta en köpare. Även om detta kan vara uppenbart om du har valt en exotisk omslag eller design, är det också sant även om det bara är en grundfärg.

Folk kan vara oroliga för skicket på lacken under, vilket kan sänka värdet på din bil eller åtminstone göra det svårare att sälja. En annan nackdel med att slå in din bil är att den inte håller så länge som en ny lackering skulle göra. Ett målningsarbete kan å andra sidan pågå i uppåt 15 år eller mer. Men det som är bra med detta är att färgen under den kommer att förbli i perfekt skick och se lika bra ut som den dagen du slog in den! Summan av kardemumman är att om du funderar på att ändra utseendet på din bil bör du verkligen överväga att packa in den istället för att måla den. Visst kräver det lite mer underhåll, men det är ofta billigare, det ser lika bra ut och det är lätt att byta ut det igen om du bestämmer dig för att du inte gillar inpackningen i framtiden.

Leave a Comment