Mini Cooper Gas Mileage (Απόλυτος οδηγός)

Όλοι γνωρίζουμε τη μοναδική σχεδίαση και την εμβληματική εμφάνιση ενός Mini Cooper, αλλά τι γίνεται με την οικονομία καυσίμου; Είναι γκαζάκια ή αποδοτικοί μικροί δρομείς;

Σε αυτόν, τον απόλυτο οδηγό για τα χιλιόμετρα αερίου της Mini Coopers, αντιμετωπίζουμε τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την απόδοση καυσίμου αυτού του δημοφιλούς αυτοκινήτου.
Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε αν τα Mini Cooper είναι καλά στο αέριο, τον τύπο του αερίου που χρησιμοποιούν, συμβουλές για το πώς να αυξήσετε τα χιλιόμετρα αερίου ενός Mini και πολλά άλλα.

Πίνακας περιεχομένων

Τα Mini Cooper έχουν εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου, με την πλειονότητα των τελευταίων μοντέλων να έχουν συνδυαστικά – λαμβάνοντας υπόψη τα χιλιόμετρα σε πόλη και αυτοκινητόδρομο – μίλια ανά γαλόνι (mpg) περίπου 30-31.

Αυτό είναι σχεδόν πέντε mpg περισσότερο από το μέσο όρο των 25,7 mpg συνδυασμένων νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το 2020.

Η Car and Driver κατέταξε το Mini Cooper Convertible ως το καλύτερο οικονομικά μη ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο στην κατηγορία μεγέθους «mini compact», με συνδυασμένο mpg 31, και το ίδιο αυτοκίνητο εμφανίζεται επίσης στο fueleconomy.gov, την επίσημη κυβέρνηση των Η.Π.Α. πηγή πληροφοριών για την οικονομία καυσίμου, όπου πέτυχε 32 mpg συνδυαστικά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Mini Cooper είναι τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα εκεί έξω, ωστόσο, καθώς άλλα παρόμοια αυτοκίνητα, όπως το Mitsubishi Mirage και το Kia Rio, εμφανίζονται υψηλότερα στην κατάταξη της οικονομίας καυσίμου με συνδυασμένα mpg 39 και 36 αντίστοιχα.

Μέχρι τώρα, συζητούσαμε μόνο αυτοκίνητα που λειτουργούν με φυσικό αέριο, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκτοξεύουν τα αντίστοιχά τους με φυσικό αέριο από το νερό όσον αφορά την απόδοση καυσίμου. Για παράδειγμα, το Mini Cooper SE Hardtop φτάνει τα 110 mpg μαζί, κατακτώντας την κορυφή της κατάταξης στην κατηγορία

Ποιο Mini έχει το καλύτερο MPG;

Εκτός από τα ηλεκτρικά Mini, το Mini Cooper Hardtop και το Mini Cooper Convertible έχουν τα καλύτερα συνδυασμένα mpg σύμφωνα με το fueleconomy.gov, με τα μοντέλα του 2021 και των δύο αυτοκινήτων να συνδέονται με 31 mpg συνδυαστικά.

Είναι πολύ τυχερό που τα Mini έχουν καλές βαθμολογίες mpg επειδή χρειάζονται βενζίνη υψηλής ποιότητας (ο κατασκευαστής συνιστά τη χρήση αερίου με βαθμολογία οκτανίων 91 ή παραπάνω), που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν μερικά επιπλέον σεντ ανά γαλόνι όταν γεμίζουν θέλουν να διατηρήσουν το αυτοκίνητό τους σε άριστη κατάσταση.

Η χρήση καυσίμου που δεν πληροί αυτά τα πρότυπα μπορεί να έχει επιζήμια επίδραση στον κινητήρα και την απόδοση του Mini, επομένως, παρόλο που το premium καύσιμο μπορεί να σας κοστίζει λίγο περισσότερο κάθε φορά που επισκέπτεστε την αντλία, αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το χαμηλότερης ποιότητας καύσιμο μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση του αυτοκινήτου και ενδεχομένως να προκαλέσει ακόμη και ζημιά στον κινητήρα με την πάροδο του χρόνου.

Πόσο μεγάλη είναι μια δεξαμενή αερίου Mini Cooper;

Οι δεξαμενές αερίου των μοντέλων Hardtop και Convertible Mini Cooper χωρούν 11,6 γαλόνια καυσίμου, ενώ το Countryman είναι μεγαλύτερο, με χωρητικότητα 16,1 γαλόνια.

Το ακριβές κόστος πλήρωσης θα εξαρτηθεί από τον τόπο διαμονής σας και από τις τιμές στο τοπικό σας βενζινάδικο, αλλά με τη μείωση της σημερινής εθνικής μέσης τιμής ανά γαλόνι ΑΑΑ (3,32 $ τη στιγμή της σύνταξης), μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 40 $ για να γεμίσετε το μικρότερα μοντέλα Mini και οπουδήποτε μεταξύ 44-54 $ για τα μεγαλύτερα.

Ο υπολογισμός της απόστασης που μπορεί να οδηγήσει το Mini σας με γεμάτο ρεζερβουάρ αερίου δεν είναι τόσο απλός όσο ο πολλαπλασιασμός της χωρητικότητας της δεξαμενής καυσίμου με τα mpg. Το πραγματικό mpg εξαρτάται από το πώς και το πού οδηγείτε, καθώς και από άλλους παράγοντες που κυμαίνονται από το βάρος στο αυτοκίνητο μέχρι το αν λειτουργεί ή όχι ο κλιματισμός.

Τούτου λεχθέντος, καταφέραμε να βρούμε έναν μέσο όρο κάνοντας κύλιση στα φόρουμ του Mini Cooper και οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να μπορούν να οδηγήσουν περίπου 250-300 μίλια πριν χρειαστεί να ανεφοδιάσουν με καύσιμα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτός είναι μόνο ένας μέσος όρος και με προσεκτική οδήγηση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επεκτείνετε αυτό το εύρος ακόμη περισσότερο – ένας οδηγός μάλιστα δημοσίευσε μια φωτογραφία της ταμπλό οργάνων του αυτοκινήτου του δείχνοντας ότι είχε κατάφερε πάνω από 400 μίλια με μια δεξαμενή αερίου!

Πόσο μακριά μπορεί να πάει ένα Mini Cooper στο άδειο;

Δεν υπάρχει οριστική απάντηση στο πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα Mini Cooper σε άδεια και δεν θα συνιστούσαμε να το μάθετε.

Ένας χρήστης του φόρουμ πρότεινε ότι θα μπορούσαν να βγάλουν άλλα 30-40 μίλια από το παλιό τους Mini όταν η λυχνία καυσίμου είχε ανάψει στο “Empty”, αλλά τελείωσε το αέριο μετά από 18 μίλια στην ίδια κατάσταση στην τρέχουσα Cooper SD.

Αυτό δείχνει τους κινδύνους να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας με άδειο, αλλά αν ψάχνετε απεγνωσμένα για το επόμενο βενζινάδικο καθώς ανάβει η λυχνία καυσίμου, θα πρέπει να έχετε ακόμα λίγα χιλιόμετρα πριν αδειάσετε τελείως το ρεζερβουάρ.

Πώς να αυξήσετε τα χιλιόμετρα αερίου ενός Mini Cooper;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξηθείτεδείτε τα χιλιόμετρα αερίου του Mini Cooper, που κυμαίνονται από τη γενική συντήρηση του αυτοκινήτου έως τα καθημερινά πράγματα.

Το να βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας είναι σωστά φουσκωμένα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε περισσότερα μίλια από το Mini σας, καθώς το να έχετε πολύ λίγο αέρα στα ελαστικά σας σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης, η οποία μεταφράζεται στο ότι ο κινητήρας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να τα γυρίσει.

Ομοίως, το επιπλέον βάρος στο αυτοκίνητο σημαίνει ότι ο κινητήρας θα καταπονείται περισσότερο, οπότε προσέξτε πόσα πράγματα μεταφέρετε και σκεφτείτε εάν πρέπει να τα έχετε όλα εκεί μέσα.

Πολύ πιο εύκολο από τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών είναι να παρακολουθείτε τη χρήση εναλλασσόμενου ρεύματος, καθώς αυτό το σύστημα παίρνει μια εκπληκτική ποσότητα ισχύος για να λειτουργήσει και η λιγότερη χρήση του θα μπορούσε να αυξήσει τα χιλιόμετρα σας έως και 25%.

Ένα άλλο απλό κόλπο για να αξιοποιήσετε περισσότερο ένα ρεζερβουάρ αερίου είναι να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε στο ρελαντί, καθώς αν ο κινητήρας είναι ανοιχτός και δεν κινείται μπορεί να καταναλώσει από μισό γαλόνι έως ένα γαλόνι καυσίμου την ώρα.

Προσέξτε πόσο σκληρά επιταχύνετε και φρενάρετε επίσης, καθώς μια πιο ομαλή κίνηση του πεντάλ θα κάψει λιγότερο καύσιμο από μια πιο σκληρή κίνηση.

Δείτε πόσα επιπλέον μίλια μπορείτε να αποσπάσετε από τη δεξαμενή αερίου του Mini σας, δοκιμάζοντας αυτές τις έξυπνες μεθόδους εξοικονόμησης καυσίμου.

Ποιος τύπος αερίου είναι καλύτερος για ένα Mini Cooper;

Το εγχειρίδιο κατόχου του Mini Cooper συνιστά τη χρήση βενζίνης Super Premium ή AKI 91, επομένως αυτός ο τύπος αερίου είναι ο καλύτερος για το Mini σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιείτε βενζίνη με χαμηλότερο αριθμό οκτανίων – έως το ελάχιστο 87 – αλλά είναι πιθανό το Mini σας να μην έχει την ίδια απόδοση με τον προτεινόμενο τύπο αερίου.

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε καύσιμο με χαμηλότερη βαθμολογία από αυτό, ωστόσο, και διατρέχετε τον κίνδυνο να καταστρέψετε τον κινητήρα του Mini σας.

Τελικές σκέψεις – Mini Cooper & Gas Mileage

Αν και το Mini Cooper δεν είναι το πιο οικονομικό αυτοκίνητο στην αγορά, έχει ένα συνδυασμένο mpg πάνω από το μέσο όρο που μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω με προσεκτική οδήγηση και απλούς ελέγχους.
Η χρήση του προτεινόμενου τύπου καυσίμου μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της οικονομίας καυσίμου, καθώς βοηθά τον κινητήρα να λειτουργεί όπως ήθελε ο κατασκευαστής.

Αν και μόλις πιάσετε τα χέρια σας στο τιμόνι αυτού του περίφημου διασκεδαστικού αυτοκινήτου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσετε πολύ καλά για να ανησυχείτε για τα χιλιόμετρα βενζίνης!

Leave a Comment