Toyota RAV4 De vanligaste problemen [Förklarat!]

Bilshopping kan vara en frustrerande upplevelse. Mellan att undersöka fordon, besöka bilpartier och ta reda på vad du verkligen behöver i en bil, kan allt bli ganska ansträngande. Detta är dubbelt sant om du planerar att köpa ett begagnat fordon. När du letar efter en bil är det klokt att veta vilka problem och problem som har varit historiskt vanliga i de modeller du är intresserad av. Toyota RAV4 har varit en av de mest sålda SUV:arna i branschen. Toyota har en lång historia av pålitliga fordon, och RAV4 är inget undantag. Det finns dock några vanliga problem som har hållit i sig genom generationerna.

Toyota RAV4 bakgrund

RAV4:an landade i utställningslokaler i slutet av 1995 för 1996 års modell. Dess första generation varade till 2000. 1997 försökte Toyota en helelektrisk version av RAV4. Men till en kostnad av $42 000 för en laddning som bara varade 100 miles, var EV RAV4 inte snabb att få tag i. Den andra generationen av RAV4 hölls från 2001-2005. Detta var den första betydande kroppsförändringen. De tvåfärgade, styva karossstilarna som var så igenkännbara i den första generationen blev utjämnade, och Toyota gjorde av med 2-dörrarsalternativet och valde att endast erbjuda en 4-dörrars modell. 2006 startade den tredje generationen av RAV4. Uppgraderingar den här gången inkluderade en snabbare motor, tredje raden sittplatser och fler klockor och visselpipor.2012, det sista året av den tredje generationen, försökte Toyota sig på ett annat elfordon med hjälp av en drivlina utvecklad av Tesla.

Liksom det första elektriska försöket hade denna EV en begränsad körning. Från 2013-2018 rullade Toyota ut den fjärde generationen av RAV4. Sidoöppningsgrinden hade ersatts med en hissgrind, karosslinjerna hade blivit jämnare och RAV4 Hybrid introducerades. Dessutom såg den här generationen implementeringen av Toyotas Safety Sense, som ger en uppsjö av standardsäkerhetsfunktioner till deras fordon. De nyaste modellerna av RAV4 faller in i den femte generationen, som började 2019. Den största framstående av denna generation är RAV4 Prime, som avslöjades 2021. Det här nya hybridalternativet kan täcka 42 miles i batteriläge, men om om du har ett fullt batteri och en tank med bensin, kan du räkna med att klara upp till 600 miles per tank. Toyota RAV4 De vanligaste problemen (förklarat!]

Överföring

Sedan modellens start har överföringsproblem varit det vanligaste klagomålet bland RAV4-förare. Ett av de vanligaste klagomålen på RAV4:s överföring är att den har för vana att “snurra” framåt. Det har också förekommit rapporter om att växellådan släpar efter, misslyckas med att växla korrekt eller ger höga ljud vid växling. Frågan om att växlarna slirade ledde till flera stämningar mot Toyota. Företaget har sedan dess utökat sin garanti för att täcka överföringsproblem i 10 år, eller upp till 150 000 miles. Ett annat överföringsproblem som konsumenterna rapporterade har att göra med en felaktig solenoid som resulterade i att kontrollampan tändes och att fordonet stannade för många förare.

Oljekonsumtion

Ett frekvent klagomål bland RAV4-förare har handlat om fordonets överkonsumtion av olja. I många fall berodde överförbrukningen av olja på utslitna kolvringar. Överdriven oljeförbrukning var mest utbredd i 2004-2008 års modeller och blev vanligtvis ett problem när vägmätaren närmade sig 100 000 miles. Även om detta är ett problem som är vanligare i RAV4:or med högre körsträcka, är det bra att vara medveten om det om du planerar att köpa en begagnad.

Uttömma

Ett antal förare rapporterade att avgaser läckte in i kupén på deras fordon. Det här problemet verkade vara vanligast i tidigare modeller av RAV4. Möjliga lösningar på detta problem inkluderar att byta ut slitna packningar och kontrollera att din syresensor eller katalysator inte fungerar.

Styrning

Några olika styrproblem med RAV4 har rapporterats under åren. Förare har särskilt nämnt följande: Klicka från rattstången Rattfel (vanligast i modeller före 2010 med mer än 25 000 miles) servostyrningsproblem Mellan 2006-2008 mottog NHTSA cirka 600 klagomål per år, varav de flesta handlade om servostyrning. Ungefär hälften av styrproblemen berodde på defekta styraxlar.

Köpa begagnade modeller

Om du tror att en RAV4 kan vara ett bra fordon för dig men inte är beredd att köpa den senaste modellen, finns det många begagnade modeller där ute. Vissa årsmodeller klarade sig dock mycket bättre än andra när det gäller kundklagomål och återkallanden.

Bästa åren för RAV4

Med undantag för tredje generationens körning har RAV4 sett relativt få betydande problem. Som sagt, den fjärde generationen hade den bästa gruppen av årsmodeller. I synnerhet är 2016 års modell en bra modell att hålla utkik efter om du hoppas kunna ta en begagnad v fordon. 2016 års RAV4 fick högsta betyg för tillförlitlighet från Consumer Reports och J.D. Power. Den toppade också J.D. Powers topp 10-rankade SUV-lista. Några av de vanligaste klagomålen på den fjärde generationens modeller handlar om interiörtillbehör, vilket är att vänta när bilarna börjar åldras.

År att undvika

Även om RAV4 är ett högt rankat och pålitligt fordon, har det funnits några årsmodeller som producerat mycket fler klagomål från konsumenterna än andra. Specifikt är 2002, 2007 och 2008 modellerna av RAV4 de modeller som du skulle vara bättre att gå förbi om du funderar på att göra ett köp. Enligt Car Complaints sågs 2002 rekordmånga klagomål på RAV4. Av de 519 klagomålen berodde 369 på överföringsproblem. De vanligaste klagomålen på växellådan gällde problem med växlingen, men det kom också en hel del rapporter om fel på dator och växellåda.

Den andra huvudfrågan som plågade 2002 års RAV4 var felet i motorkontrollmodulen. Det fanns totalt 69 klagomål på att styrmodulen inte fungerade.2007 var ett av RAV4:s sämsta modellår för kundklagomål och återkallelser, och 2008 var ganska lika. Totalt utfärdades 14 återkallelser mot 2007 och 2008 års modeller. Dessa inkluderade återkallelser för följande delar: Många konsumenter lämnade också in ett antal klagomål om 2007 och 2008 års modells överdrivna oljeförbrukning. Toyota RAV4 De vanligaste problemen (förklarat!]

Fördelar med RAV4

Här är några fördelar med att äga en Toyota RAV4. Dessa gäller för de flesta årsmodeller, även om vissa funktioner kanske bara är tillgängliga på nyare.Bränsleeffektivitet RAV4 har alltid varit en av de mest bränslesnåla SUV:arna på marknaden. 2022-modellen har 27 stads- och 35 motorvägsmil per gallon. 2016 släppte Toyota sin RAV4 Hybrid-modell. Den bensin-elektriska modellen erbjuder bättre bränsleeffektivitet än standardmodellen, med förare som rapporterar cirka 35 mpg city och 39 highway. RAV4 Prime, ett mer kraftfullt hybridalternativ, släpptes 2021. Förare kan förvänta sig upp till 94 mpg kombinerat när de använder gas och el med Prime. Om du bara kör på bensin kan du se cirka 38 mpg.

Fyrhjulsdrift

Att ha ett fyrhjulsdrivet fordon kan vara en stor fördel om du planerar att använda din SUV i varierad terräng. Toyota erbjuder ett alternativ med fyrhjulsdrift för alla sina RAV4:or. Nyare modeller av RAV4 erbjuder funktionen Multi-Terrain Select, som låter förare välja vilken typ av terräng de är på.

Toppsäkerhetsfunktioner

Toyotas Safety Sense blev standard i sina fordon 2015. Safety Sense inkluderar olika förarassistansteknologier, såsom kameror och sensorer som varnar en förare om närliggande hinder. Den erbjuder också vägskyltsigenkänning och automatisk nödbromsning.

Bekvämlighet

Nyare modeller av RAV4 erbjuder en pekskärm, trådlösa laddningsalternativ och stöd för Apple CarPlay, Android Auto och Amazon Alexa. Infotainmentsystemet låter dig enkelt ansluta dina trådlösa enheter till fordonet utan krångel. Kabinen på RAV4 är rymlig och bekväm. Allt material som används för sätena och mattorna är av hög kvalitet, och det finns mer än tillräckligt med armbågsutrymme för alla passagerare. Toyota RAV4 är ett högt rankat, säkert och pålitligt fordon som har sett många förändringar sedan introduktionen. Om du letar efter en ny crossover eller SUV är det värt att behålla RAV4 på din lista över möjligheter.

Leave a Comment