Vad är skillnaden mellan Chevy Bolt och Volt?

Chevrolet-fordon är vanligtvis förknippade med att vara bensinslukare; Men med Volt gjorde Chevy sin debut i elbilarnas värld. Detta är ett drag som sedan dess har utvecklats till att inkludera företagets kraftfulla Bolt. Men hur är de två fordonen olika? Chevy Volt, som släpptes 2010, kunde resa 30 till 50 miles på en enda laddning. Samtidigt kan 2022 Chevy Bolt passera över 200 miles utan att behöva kopplas in. Även om körsträckan varierar, är den primära skillnaden Volts gas-elektriska kombinationsmotor. De senaste åren har elbilsmarknaden växt kraftigt. Fordonstillverkare är inte längre begränsade till små sedaner som bara kan färdas några mil innan de behöver laddas igen. Läs mer om Chevys utveckling från Volt till Bolt nedan!

Chevy Volt

Även om Volt inte är den första elbilen som säljs av moderbolaget General Motors, var den det första elfordonet som kom ut på vägen prydd med Chevy fluga. Chevy släppte sin elektriska vision på 2007 års bilsalong i Detroit. Företaget uttryckte stora förhoppningar på fordonet och hoppades kunna förändra sitt rykte om att tillverka gasslukande fordon. Det som gör Chevy Volt unik är dess revolutionerande kombination av en gas- och elmotor. Litiumbatteriet kunde bära fordonet 38 miles på en enda laddning. När batteriet tar slut aktiveras en förbränningsmotor för att slutföra fordonets resa. Denna hybridmodell försäkrade kunderna att de inte skulle hamna strandsatta utan ett sätt att ladda sin bil. De nyaste Chevy Volts hade en förlängd batteritid på 50 miles per laddning. Den gasdrivna motorn kan uppnå 42 miles per gallon (en imponerande mängd för alla fordon).

Detta innebar att fordonet var ekonomiskt även när det inte var i elektriskt läge. En annan fördel med Chevy Volt var dess universella laddningssystem. Med många elbilar som säljs idag behöver du en specifik typ av laddport installerad eller måste hitta en i närheten. Du kan koppla in Chevy Volt hemma, på jobbet eller var som helst där el finns tillgänglig. Detta framhjulsdrivna fordon gynnades av många som daglig pendlare. Även om Chevy släppte Volt-konceptet 2007, började konsumentköp 2010. Medan Chevy hoppades att Volt skulle ta fart, förlorade den pengar på varje såld Volt. Men företaget använde Volt för att komma in i elbilarnas värld och göra betydande framsteg i utvecklingen av sina nyare fordonsmodeller.

En mekaniker på Kolar Tire and Auto i Montana gav oss sin syn på hybridfordon, “Hybrider kan vara trevliga, med högre mpg än ett vanligt bensin- eller dieselfordon. Jag tycker att de är värda pengarna.” Tyvärr är den kompakta designen av Chevy Volt inte längre den typ av fordon konsumenterna vill köra. Konsumenterna vill inte längre ha ensam eleffektivitet. De vill ha kapaciteten hos ett större fordon också. På grund av Chevy Volts mindre storlek uppfyllde den inte längre marknadens krav. Produktionen av Chevy Volt varade i nio år. Om du letar efter ett litet, prisvärt elfordon är Chevy Volt ett utmärkt val. Även om den kanske inte har samma kapacitet som en helt elektrisk Tesla, är den fortfarande mycket effektivare än ett enbart gasdrivet fordon.

Chevy Bolt

När du tänker på en elbil är chansen stor att du tänker på Tesla, inte på Chevrolet. Men du kanske borde. Chevy Bolt kom på produktionslinjen 2016. Hur skilde sig Bolten från sitt äldre syskon? Till att börja med hade Bolt inte längre en gasdriven motor. Medan senare modeller av Volt bara kunde hålla i 50 miles på en enda laddning, kan den tidigaste modellen av Chevy Bolt resa 119 miles på motorvägar och stadsgator. Enligt FuelEconomy.gov har 2017 Chevy Bolt en total räckvidd på 238 miles per laddning. Snacka om effektivitet! Idag säljer Chevy två olika Bolt-modeller, EV och EUV. Vi kommer att diskutera var och en av dessa modeller mer ingående i följande avsnitt.

Bult EV

Bolt EV är den billigaste av de två modellerna, från bara $31 000. Du behöver inte längre vara miljonär för att äga en elbil! På full laddning har 2022 Chevy Bolt EV en räckvidd på 259 mil. Bolt EV är fylld med Chevys senaste körteknik. Instrumentpanelen har en 8-tums grafisk display som meddelar förarna om deras beräknade återstående räckvidd. Chevy Bolt EV inkluderar också ett enpedalsystem. Aktivera den här inställningen så kommer du att kunna accelerera och bromsa med samma pedal. Denna funktion hjälper till att minska mängden el som används vid inbromsning. Att köra bil handlar inte bara om effektivitet. Det handlar också om att njuta av åkturen. Bortse inte från Bolt EV som ett tråkigt fordon. Chevy skryter med att detta helt elektriska fordon kan nå 60 miles per timme på bara 6,5 sekunder, kanske snabbare i sportläge.

Ett av klagomålen med helt eldrivna bilar var tillgängligheten till laddportar. Till H Om du har en laddningsport installerad i ditt hem fick du betala hand över näven. För att göra saken värre, om du fick slut på ström på ett landsbygdsområde utan en laddport, skulle du bli strandsatt. Som tur är betalar Chevy nu för installationen av din hemladdstation. Men vad händer om du börjar ta slut när du är på väg? Använd bara My Chevy-appen för att hitta en station i närheten!

Bult EUV

Chevy Bolt EUV är företagets syn på en helt elektrisk SUV. Eftersom fordonet är större än elbilen har det en maximal räckvidd på 247 miles per laddning, vilket fortfarande är ett imponerande avstånd. Medan Bolt EUV reser färre mil, är den 2 000 $ dyrare än Bolt EV. En annan skillnad mot elbilen är att Bolt EUV inkluderar handsfree-teknik på mer än 200 000 miles i USA och Kanada. Chevy Bolt EUV inkluderar även körfältsdetekteringssystem för ökad säkerhet under körning. Sammantaget är Bolt EUV det ultimata elektriska nyttofordonet.

Leave a Comment