Vad är skillnaden mellan Chevy Trucks och GMC Trucks?

Om du är en inbiten lastbilsfan förstår du förmodligen skillnaderna mellan Chevy och GMC. De är båda fantastiska, kraftfulla lastbilar som många kunder uppskattar när nya modeller kommer ut varje år. Men de flesta människor kanske inte förstår deras skillnader, eller ens förstår varför det kan finnas förvirring. GMC-lastbilar är designade med mer urban användning i åtanke och är inriktade på att sälja till lyxköpare. Chevy lastbilar är designade för ett mer av ett högt land, utomhussyfte och är inriktade på att sälja till kärnan av lastbilsmarknaden. Dessa två olika syften påverkar lastbilsbyggen. Även om det är viktigt att förstå de viktigaste skillnaderna mellan dessa två lastbilsmärken, finns det många små faktorer som gör dem olika. Om du funderar på att köpa en av dessa lastbilar, fortsätt läsa för att förstå skillnaderna i deras konstruktion och bekvämligheter.

Likheter

Innan vi går in på alla de små skillnaderna mellan dessa två lastbilsmärken är det viktigt att förstå hur och varför de är så lika i första hand. Det skulle inte finnas en debatt om vilken som är bättre om de inte var tillräckligt lika för att vara jämförbara. Den första, och största, likheten mellan GMC och Chevy är att båda märkena tillverkas av samma företag (General Motors). General Motors har gjort ett mycket bra affärsbeslut att sälja två märken av lastbilar eftersom de har sålt det största antalet lastbilar varje år i fem år i sträck, även om Ford F-150 säljer mest av någon specifik lastbil.

Eftersom de är gjorda av samma märke är många strukturella och designdetaljer väldigt lika. Lastbilarnas grundläggande ben är relativt desamma, vilket gör att de nya modellerna av varje lastbil är ganska nära varje år. Den största skillnaden på ett ögonkast är att de har en annan logotyp på grillen. Anledningen till att göra dessa lastbilar så lika är att de inte konkurrerar med varandra på marknaden. De är båda riktade mot olika delar av samma skara som älskar General Motors. De vill inte gå för långt från designen som deras fans älskar!

GMC-skillnader

GMC-lastbilarna som kommer ut varje år kan se ut som deras Chevy-motsvarigheter, men de har många subtila skillnader som är värda att överväga. Syftet med GMC-märket från General Motors är annorlunda än Chevys syfte, vilket är bra att ha i åtanke när man tittar på dessa två märken, såväl som skillnaderna i modellens detaljer.

Varumärke och marknadsföring

Låt oss fokusera på varumärket först. Som du kanske har märkt om du funderar på att köpa från General Motors är GMC-lastbilar dyrare än Chevy-lastbilar. Detta är lite konstigt med tanke på hur lika de två är, men det är av en bra anledning. GMC-lastbilar är gjorda med lyx i åtanke och det förändrar mycket av de små detaljerna. Bortsett från designdetaljerna är GMC-lastbilar gjorda med stadsliv i åtanke istället för utomhusliv. Förutom den lyxiga och dyra känslan hos GMC-lastbilar hanteras de med mer försiktighet när de tillverkas. I det här fallet betyder “mer omsorg” att de gör fler kvalitetskontroller och längre kvalitetskontroller på varje lastbil.

Detta driver upp priset på GMC-lastbilar eftersom de kräver mer tid och fler anställda för att göra dessa kvalitetskontroller. GMC kan ha dessa dyrare priser och lägga mer tid på tillverkningsprocessen eftersom varumärket inte säljer en massa olika typer av fordon eller andra produkter. De håller sig till att göra en snygg, elegant lastbil som är inriktad på dem som har råd med en lyxbil. Priserna är högre eftersom de lägger mer tid på att tillverka och de säljer färre produkter.

Designdetaljer

De andra stora skillnaderna i GMC är designdetaljerna. Vi har pratat om hur GMC är designad för ett lyxigt, urbant boende, men vad betyder det för lastbilens utseende? Jo, det betyder främst att plåten som de använder är dyrare, och många av designdetaljerna finns där för kosmetiska ändamål. Dessa lastbilar är snyggare och de har en vassare front. Deras lastbilar i Denali-stil är särskilt lyxiga och har många inredningsdetaljer, som krom och invecklade sätessömmar, för att få upplevelsen att kännas mer exklusiv.

Chevy Skillnader

Chevy-lastbilar ser väldigt lika ut som GMC-lastbilar som vi redan har upptäckt, men deras syfte är helt annorlunda jämfört med GMC:s. Detta gör dem till ett helt annat fordon i slutet av dagen. Designdetaljerna för Chevy-lastbilar hjälper till att skilja dem från GMC och göra dem mer tilltalande för en annan marknad.

Varumärke och marknadsföring

Medan GMC är dyrare och lyxigare än Chevy, säljs fler produkter från Chevy varje år. Chevy är definitivt billigare än GMC och det lönar sig. Medan den högsta andelen människor som köper från General Motors köper GMC, köper fler kunder Chevy eftersom det är billigare. De flesta människor har inte råd med GMC, eller om de kan, det är mer värt att spendera pengar på ett billigare alternativ som passar deras behov bättre. Chevy-truckar är gjorda för utomhusupplevelsen och eftersom de är tänkta att bli smutsiga är de billigare. Vem vill spendera en massa pengar på en lastbil som bara kommer att bli smutsig? Chevy kan sänka sina priser eftersom de säljer många olika fordon och produkter, så de behöver inte tjäna alla sina pengar på enbart lastbilar. Tillverkningen är billigare, och materialen de är gjorda med är också billigare. Chevy gör dock fordon som är mycket hållbara och bekväma eftersom de är avsedda för de tuffare, smutsigare jobben.

Designdetaljer

Chevy slappar inte av när det kommer till att göra en vacker och funktionell lastbil. Medan GMC är den mer eleganta av de två, är Chevy-designerna väldigt lika och de ser dyra och hållbara ut. Deras lastbilar är baserade på deras High Country-designer och har många funktioner som gör dem bättre för lastning, bogsering och ojämna vägar. Även om de är avsedda för tuffare liv, är Chevy-lastbilar ett kraftfullt och vackert alternativ att överväga när du handlar på General Motors.

Leave a Comment