Vad är skillnaden mellan en Chevy Equinox och en GMC-terräng? [Löst!]

När du väljer mellan två bilar är det viktigt att förstå skillnaderna mellan dina alternativ så att du kan fatta ett beslut som du kommer att vara nöjd med. Du behöver den perfekta balansen mellan allt du älskar och vill ha, samt ett pris du kan hantera. När du jämför Chevy Equinox och GMC Terrain, kanske du undrar vad skillnaden är. Skillnaderna mellan Chevy Equinox och GMC Terrain är priset, bensinkörning, storlek och övergripande design. Equinox säljs för $23 800, får 26 mpg i staden, och dimensionerna är en tum längre och bredare än GMC. Terrängen säljs för $28 500 och får 25 mpg i staden. Efter att ha tittat på båda bilarna i detalj är den största skillnaden priset. Men med så många likheter, varför är priset så olika? Låt oss utforska nedan!

Motor och gas

Motorn och bensintanken är viktiga delar i alla bilar. Dessa två enskilda delar arbetar tillsammans för att få bilen att röra sig. Utan dem skulle hjulen inte göra någonting. Så, vad är skillnaderna mellan dessa fordon? 2021 Chevy Equinox har stor bensinkörning som kommer till 26 miles per gallon i staden och 31 miles per gallon på motorvägen. Motorn är en 1,5L Turbo 4-cylindrig som har en 6-växlad automatlåda. Dessa funktioner är fantastiska när det gäller att spara pengar på bensin. Bensintanken rymmer 14,9 gallon, vilket totalt uppgår till över 300+ miles per tank. 2021 GMC Terrain har liknande funktioner men är något annorlunda än Chevy. Gassträckan är 25 miles per gallon i staden och 30 miles per gallon på motorvägen. Tankkapaciteten är 15,6 liter, och motorn är också en 1,5L 4-cylindrig. Den stora skillnaden är att Chevyn har något bättre bensinkörning, även om den rymmer mindre åt gången. Men med tanke på storleken på bensintanken på GMC, borde båda bilarna gå ungefär lika långt på en tank.

Interiör

Interiören i en bil är ett stort försäljningsargument eftersom det är där du kommer att spendera större delen av din tid. Interiören måste vara säker, bekväm, rymlig och bekväm. Den visuella designen av en bil är unik för företaget, men det finns stilar som konsumenterna älskar som ofta finns i nya bilar. Så designelement är olika men materialen är sannolikt desamma. För 2021 års Chevy Equinox är interiören elegant. Den marknadsförda färgen för sätena och golvet är mörkgrå, och du kan välja mellan antingen läder- eller tygsäten.

Du får även en mittkonsol och 2 mugghållare för förar- och passagerarstolen. Dessutom finns alla knappar som föraren behöver komma åt inom bekvämt räckhåll och/eller på ratten. Det finns en pekskärm och ditt val av färg för läderfodret runt bilens främre instrumentbräda. I 2021 års GMC Terrain finns vackra mönster. Du kan välja mellan grå eller bruna säten, och du kan också välja om de är gjorda av tyg eller läder. Läder är det populäraste alternativet, särskilt för att det är lättare att rengöra. Dessutom är lädret i dessa bilar mjukt att ta på, så de är bekvämare att sitta på jämfört med vanligt läder.

Exteriör

Bilar från olika märken och tillverkare kommer att se olika ut eftersom varje märke har en stil de gillar att designa sina bilar efter. Till exempel ser fronten på Chevy-bilar och GMC-bilar markant annorlunda ut på grund av hur lamporna och gallren är designade. Exteriörerna är hur människor på vägarna skiljer mellan bilar och hur bilföretagen skiljer sina egna bilar från andra märken och konkurrenter. Genom att titta på ett foto av en Chevy och en GMC kommer du att märka omedelbara skillnader. Formen och stilen på strålkastarna och bakljusen är unika för märkena. Dessutom är gallret på varje bil olika när det gäller hur formen och stilen ser ut.

Lagring

Om du letar efter en SUV som din nya bil, så vill du förmodligen ha en bra mängd lagringsutrymme. Låt oss jämföra lagringen av Equinox och terrängen. Båda bilarna har fantastisk förvaring. Måtten på varje bil är också väldigt lika. Chevyn är 183″ L x 73″ B x 65″ H, medan GMC är 182″ L x 72″ B x 65″ H. Båda bilarna har en bakre stolsrad som kan fällas ner platt för bättre förvaring, och den enda skillnaden i storlek skulle vara att Chevyn är en tum längre och bredare än GMC. Om du väljer en av dessa bilar är förvaring inte en stor anledning som kommer att leda till att du väljer en bil framför den andra.

Teknikfunktioner

Varje funktion i en bil är en som du kommer att använda. Så det är nödvändigt att känna till de tekniska funktionerna, särskilt under 2021. Med hur mycket tid människor spenderar på sin telefon i och ur en bil är det viktigt att ha säkra tekniska funktioner som gör att förare kan använda sin enhet utan att det distraherar dem. Som nämnts, i Equinox finns det en pekskärmsdisplay på instrumentbrädan och det är enkelt att koppla telefoner till den. Det finns även Amazon Alexa inbyggt i den, men de har båda Apple CarPlay. Vad är skillnaden mellan en Chevy Equinox och en GMC-terräng?

Säkerhetsanordningar

Framstegen inom säkerhetsfunktioner på bilar idag gör körningen mycket säkrare och enklare. På nya bilar är standarden att ha kameror och sensorer i bilen som hjälper dig med filbyte, parkering och inbromsning. Båda dessa bilar har avancerade kameror för att ge dig bästa sikt, och de kan känna av bilar på alla sidor.

Pris och jämförelse

Efter att ha lärt dig om de olika funktionerna både inuti och utanför bilarna kan du jämföra priserna och fatta ett välgrundat beslut om vilken du vill ha. Dessa bilar är väldigt lika, så valet beror på priset och de funktioner du personligen föredrar. Chevyn är $23.200 och GMC är $28.500. Skillnaderna är märkbara, men om du bestämmer dig mellan de två, gå med den du personligen föredrar eftersom du vet vilken som kommer att fungera bättre för din situation.

Leave a Comment