Vad är skillnaden mellan Ford Expedition och Lincoln Navigator?

När det kommer till fordon som är lika till märke och modell men som tillverkas av olika företag kan det vara svårt att förstå hur de är olika. Detta är frågan när det gäller att skilja mellan Ford Expedition och Lincoln Navigator. Ford Expedition och Lincoln Navigator är liknande fordon vad gäller storlek och utseende, men Navigator är känd för sin lyxiga interiör, specialfunktioner och extra hästkrafter. De varierar i pris, med Lincoln Navigator som är cirka 28 000 dollar dyrare. I den här artikeln kommer vi att diskutera de många likheterna med Ford Expedition och Lincoln Navigator, inklusive storlek och lagringskapacitet. Vi kommer också att ta upp de olika egenskaperna hos varje fordon, inklusive motoreffekt. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa potentiella köpare att fatta ett mer välgrundat beslut om vilket fordon som är rätt för dem.

Ford Expedition: Det utilitaristiska valet

Ford Expedition marknadsförs som ett “sportfordon”, och nytta är verkligen nyckelordet här. Om du hade en av dessa som barn, vet du att det alltid fanns bekväma säten, gott om utrymme att sprida ut sig och kanske en liten skärm i mitten av bilen där du kunde se dina favoritfilmer. Totalt kan Expeditionen rymma cirka 105 fot last, vilket är ett par fot mer än vad Navigatorn rymmer. Expeditionen har också bättre bensinkörning och förbrukar cirka 17 miles per gallon i staden och 24 miles per gallon på motorvägen. Om du vill ha en bil som är tillräckligt hållbar för att vandra terräng då och då, kan Ford Expedition vara ett bra val. Deras speciella kontrollspårfunktion begränsar terrängslirning och den kraftiga kylaren gör att du kan varva fordonet uppför backar eller steniga sluttningar. Den har backstartassistans och nedstigningskontroll för terrängkörning också. Och på tal om hållbarhet, Ford Expedition kan dra en båt eller trailer som väger upp till 9 300 pund utan några svårigheter.

Lincoln Navigator: En lyxsuv

Även om Ford Expedition och Lincoln Navigator är mycket jämförbara i storlek, finns det ingen konkurrens om vilket fordon som ser mer påkostat ut. Det priset går definitivt till Lincoln Navigator. Du behöver bara ta en blick på deras webbgalleri för att se hur lyxig Navigatorns interiör verkligen är. Med eleganta lädersäten, en sömlös användarvänlig instrumentbräda och stora fönster på toppen och sidorna (kallat Panoramic Vista-taket), ger Navigator en oslagbar kör- och åkupplevelse. Navigatorer byggs på beställning så att du får alla funktioner som du någonsin kan önska eller behöva. Inuti kan Navigatorn rymma cirka 103 fot last. Bland dess många extrafunktioner är de 5 körlägena, inklusive inställningar som “Excite” och “Conserve”, som låter dig köra efter väglag och, som tillverkarna säger, ditt humör. Snacka om lyx! På vissa av modellerna finns ett sjätte läge, (långsam stigning), för förare som vill använda sina fordon för att dra tunga släp också.

Expeditionens egenskaper

Detta fordon börjar på $50,595, eller $567 per månad, med den dyraste modellen på cirka $83,000. Expeditionen, även om den är ett mycket utilitaristiskt fordon, är inte främmande för stilen heller, med fönster med utsikt över himlen, möjlighet till lädersäten och en läderklädd, uppvärmd ratt och uppvärmda “kaptens”-stolar fram. Olika träaccenter i fronten ger också bilen en slags robust elegans. Vissa funktioner i expeditionen inkluderar automatiska helljusstrålkastare, som lyser automatiskt i mörker och släcks när andra fordon närmar sig, en 4G LTE-hotspot som upp till 10 enheter kan ansluta till samtidigt och ett underhållningssystem på baksidan av de främre nackstöden. Du kan också välja PowerFold-säten, som fälls ned för att införliva mer lastutrymme med en knapptryckning. Det finns också smarta laddnings-USB och trådlösa laddningsfunktioner.

Funktioner i Navigator

Detta fordon börjar på $78 645, eller en månatlig betalning på $923, och ökar till över $101,000 för Black Label-varianten. Med Lincoln Navigator som börjar på ett prissteg på $28 000 från Ford Expedition, kan du förvänta dig att se några förbättrade funktioner. Av de två fordonen har Navigator definitivt fler, och erbjuder uppvärmda läderklädsel främre och andra sätena, automatisk temperaturkontroll, framåt- och backsensorer och automatiska strålkastare. Den erbjuder samma wifi-funktion som Expeditionen, som rymmer tio enheter samtidigt och fungerar upp till femtio fot bort. Lincoln Way-appen låter dig även låsa upp och stoppa/starta din bil var du än är. Den här funktionen hjälper dig också att hitta ditt fordon om du inte kan hitta det. Den har PowerFold-säten i alla sina modeller, och en sömlös frontpanel med Apple CarPlay och Android Auto låter dig synkronisera din telefon för att enkelt komma åt appar och kontakter medan du kör. Detta fordon inkluderar också ett ljudsystem med 14 högtalare.

Jämför motorerna

Motorerna i dessa fordon är lika, men det finns några avgörande skillnader. Ford Expeditions motor har 400 hästkrafter och 480 lb/ft vridmoment. Som referens, en typisk amerikansk bil har mellan 180 till 200 hästkrafter, så det är verkligen en enorm skillnad! Hästkrafter påverkar ett fordons accelerationshastighet och dess totala prestanda, så detta är en viktig skillnad. Navigatorns motor kan producera 450 hästkrafter och 510 lb/ft vridmoment – vilket betyder att trots huvuddelen av fordonets exteriör kan detta fordon verkligen röra sig. Trots sina något lägre hästkrafter är vi glada att kunna säga att Expeditionen har dubbla luftluftkylare turboladdare, enligt Fords hemsida, vilket innebär att när man går uppför backar, får Expeditionen en ökning av kraft, på begäran.

Om du letar efter ett kraftpaket för ett terrängfordon med stor bensinkörning och imponerande dragkapacitet, kan Ford Expedition vara fordonet för dig. Den här bilen har definitivt en mer funktionell känsla, med massor av enkla knappar och en instrumentbräda som, även om den inte är lika snygg, känns idiotsäker.Om du å andra sidan föredrar ett fordon som är elegant och sömlöst, med samma storlek som Expeditionen men med mer motorkraft och ytterligare funktioner, då kan Lincoln Navigator verkligen passa in i ditt liv och bli din drömbil .

Leave a Comment