Vad är skillnaden mellan Hyundai Tucson och Kia Sportage? (Förklarat!)

2022 Hyundai Tucson och 2022 Kia Sportage är båda snygga stadsjeepar, och det kan vara svårt att välja mellan de två. Så vad är den verkliga skillnaden mellan Hyundai Tucson och Kia Sportage? Den största skillnaden mellan Hyundai Tucson och Kia Sportage är att Hyundai Tucson har en smart parkeringsassistent medan Kia Sportage inte har det. Den smarta parkeringshjälpen flyttar bilen in eller ut från en parkeringsplats utan att du behöver vara i bilen. Nedan kommer vi att titta på några av likheterna och skillnaderna mellan dessa två olika bilar. Vi kommer också att undersöka vad varje modell erbjuder. Kanske kommer du att upptäcka att en passar bättre för dina omständigheter.

Hyundai Tucson 2022

När det gäller att diskutera för- och nackdelar med dessa bilar, låt oss börja med den största skillnaden: Tucsons smarta parkeringsassistent. Den här funktionen är utformad för att hjälpa människor att ta sig in och ut ur trånga platser utan att behöva oroa sig för att kunna ta sig in eller ut ur bilen. När den här funktionen är aktiv flyttas den automatiskt framåt eller bakåt med en knapptryckning, oavsett om du befinner dig i eller utanför bilen. En annan skillnad är att Tucson har ett plug-in hybridalternativ. Detta gör att Tucson tilltalar en bred publik eftersom de tilltalar både eldrivna och bensindrivna bilälskare. Tucson har också en varning för passagerare bak för att påminna dig om att det kan finnas små barn eller en hund i ett av baksätena.

Det kommer att utlösa ditt billarm om du av misstag lämnar ditt barn i ryggen. Detta är särskilt användbart om den åkande somnar eller är väldigt tyst. När det kommer till säkerhet har Tucson också en föraruppmärksamhetsvarning, filhållningshjälp, motorvägskörhjälp, filföljningshjälp, surround-view-monitor, varning för säker utfart och en parkeringskollisionundvikande hjälp för backning. Alla dessa funktioner säkerställer att du kör och parkerar säkert var du än går. Tucson har också några av de bästa körsträckorna på marknaden med 26 mpg i staden och 33 mpg på motorvägen. Du ska dock tänka på att den har lägre hästkrafter än vissa andra modeller (187hk).

2022 Kia Sportage

Sportage å andra sidan har en ISO-Structure-konstruktion som ger bilen mer styrka eftersom ramen är gjord av stållegering. Den har även stabilitet och traction control för att förhindra att du glider runt under körning, vilket är bra när det är snö och is på vägen. Under körning i nedförsbacke kan du aktivera bromskontrollen i nedförsbacke som gör det lättare att hålla hastigheten i nedförsbacke. Detta hjälper också fordonet att undvika att halka. En annan bra säkerhetsfunktion är dimljusen som gör det lättare att se under dimmiga dagar och nätter. Sportage har 23 mpg i staden och 30 mpg på motorvägen, vilket är 3 mpg mindre i staden och på motorvägen än Tucson.

Den har dock en högre hästkraft på 240 hk, vilket ger den bättre acceleration än Tucson. Den har också extra paddelväxlingar på den platta ratten för att göra det lättare att växla mellan växlarna. En av de stora bekvämligheterna med Sportage är integritetsglaset som kan hjälpa dig att känna dig lite mer säker och bekväm i din bil. Den har också ett fantastiskt 320 watts ljudsystem för att spränga dina låtar när du kör runt i stan. Kolla in videon nedan för mer information om detta fordon.

Säkerhet

Sportage och Tucson har ett par av samma säkerhetsfunktioner som kan hjälpa till att förhindra krascher. Båda har en kollisionsvarning för döda vinkeln, som inte bara förhindrar korsning av körfält, utan också varnar föraren om de av misstag svänger in i det andra körfältet. De har också varningar för att undvika kollision fram och bak. Den främre kommer med fotgängardetektering och den bakre assisterar vid backning från parkeringsplatser. När det gäller längre körningar har båda fordonen smarta farthållare som stoppar bilen innan den kommer för nära den framför. Om bilen framför dig börjar röra sig igen kommer bilen automatiskt att gå upp i hastighet till den hastighet du ställt in på farthållaren. För nattkörning har båda bilarna antingen helljus eller LED-ljus för att ge dig så mycket synlighet som möjligt på vägen.

Teknologi

Sportage och Tucson har en 8-tums pekskärm med både Apple Carplay och Android Auto tillgängliga. Detta gör din resa roligare eftersom du tydligt kan se din karta och riktning medan du lyssnar på musik, svarar på ett handsfreesamtal eller skickar ett sms. Båda dessa fordon kommer med fyrhjulsdrift. De har också en smart kraftlyftsgrind för att göra lossning och lastning av din bagage enklare. Dessa bilar kommer också med 19-tumshjul för att ge dig en bra höjd när du kör. Sportage har också hjul som finns i 17-tums och 18-tums varianter. En av de bästa teknikerna för dessa bilar är telefonen. Om du inte har dina nycklar kan du bara  ladda Hyundai- eller Kia-appen för att enkelt ansluta till och låsa upp din bil. För vänner och familjemedlemmar som kör bilen kan de också få nycklarna i appen, så att du inte behöver oroa dig för att försöka ta bort nyckeln från ringen.

Bekvämligheter

På sommardagar och nätter är det trevligt att ha ett taklucka att titta ut från, och båda dessa bilar har ett. Deras takluckor har också panoramautsikt, vilket gör att du kan se mycket av den vackra himlen. Medan du tittar på stjärnan kan du sitta bekvämt i uppvärmda säten, vilket är en funktion som båda fordonen har. Du kan också lämna din telefon på laddningsplattan, även tillgänglig i båda bilarna, så att du inte behöver oroa dig för att sladdar trasslar ihop sig eller går sönder. Även om det finns många skillnader mellan 2022 Kia Sportage och 2022 Hyundai Tucson, är de båda underbara bilar som delar liknande säkerhets- och lyxegenskaper.

Leave a Comment