Vilka är de bästa åren för Mazda CX-7 (besvarat!)

2007 släppte Mazda en liten SUV vid namn Mazda CX-7 och slutade sedan tillverka fordonet 2012. Under denna tidsperiod fick Mazda CX-7 högt betyg för säkerhet, pris och prestanda. Även om alla modeller av denna kompakta SUV är kända för att vara bra fordon, finns det några år som Mazda CX-7 överträffade sina andra modeller. Enligt US News and World Report var de två högst rankade åren för Mazda CX-7 2009 och 2011. CX-7 2009 och 2011 modellerna berömdes för sin säkerhet, kostnad, tillförlitlighet och prestanda. Sedan CX-7 har tillverkats har bilen alltid fått höga betyg på US News. Mazda CX-7, i allmänhet, är en stor liten SUV som bör övervägas om du är på marknaden för att köpa ett begagnat fordon som är både sportigt och bra för små familjer.

Alla betyg för Mazda CX-7-modeller

När det kommer till fordon är folk väldigt åsikter om vilket märke som är det allra bästa. För att verkligen veta vilken bil man ska köpa är det viktigt att titta på US News and World Report och Consumer Report för att verkligen förstå vilken bil som har högt betyg. I tabellen nedan kommer vi att jämföra de olika betygen för alla 6 Mazda CX-7-modellerna baserat på poängen från US News och World Reports. Baserat på de totala poängen är 2009 och 2011 års modeller de bästa åren för Mazda CX-7 SUV. Många av dessa rapporter är hämtade från över 70 forsknings- och källor, inklusive Consumer Guide, Kelley Blue Book, EPA, Edmunds, Autoweek och mer (Källa). 2009 och 2011 Mazda CX-7 är mycket nära betygsatta i många av samma kategorier. För att förstå varför de båda är så högt rankade, kommer vi att se över specifikationerna och detaljerna för var och en av modellerna. Naturligtvis finns det fördelar och nackdelar för varje fordon, som också kommer att nämnas.

Detaljer om 2009 års Mazda CX-7

Mazdas SUV från 2009 skiljer sig inte mycket från de andra modellerna, men det fanns några funktioner som skiljer denna modell från de andra. Mazda CX-7 2009 är känd för sin lilla, sportiga konstruktion, samtidigt som den fortfarande kan transportera en grupp på 5 personer. Den fyrcylindriga motorn är utrustad med turbo och har 244 hästkrafter. Hästkrafterna är desamma i varje modell; det enda som varierar är prissättningen och bränsleekonomin. Enligt Edmunds är EPA-sträckan i genomsnitt 16 miles per gallon i staden och 22 miles per gallon på motorvägen. Bränsleekonomin är inte utmärkt i jämförelse med andra bilmärken, men den har bra hantering och ger massor av kraft. Den här bilen har också många lyxiga funktioner, såsom en modern interiör, fyrhjulsdrift, en dubbel overheadkamera, läderdetaljer på ratten och växelspaken, extra ljudingångar, utmärkta säkerhetsklasser, en solid konstruktion och en turboladdad motor . Även om bilen kanske inte är för praktisk, kompenserar bilens egenskaper för dess nackdelar.

Även om bilen är klassad som en SUV är storleken lik en sedan. Kritiker har sagt att den här bilen inte är rymlig i baksätena och inte heller finns det mycket utrymme för last, men om utrymmet inte är ett problem är 2009 års Mazda CX-7 ett bra alternativ för dem som letar efter ett mångsidigt fordon. När bilen först tillverkades varierade detaljhandelsvärdet mellan $26 000-$36 000 (Kelly Blue Book), beroende på modell. Från och med 2021 sträcker sig 2009 års modeller allt från $4 000-$9 000 – naturligtvis beror detta på var de begagnade bilarna säljs vidare (Kelly Blue Book). Sammantaget är 2009 års Mazda CX-7 en fantastisk liten SUV som är känd för sina sportiga, säkra och kraftfulla funktioner.

Detaljer om 2011 års Mazda CX-7

Det finns många likheter mellan 2011 och 2009 års modeller av Mazda CX-7, vilket förmodligen är anledningen till att de båda är så högt betygsatta. Denna SUV, liksom 2009 års modell, är inte det mest praktiska fordonet för att transportera stora familjer på grund av dess mindre interiör. Denna bil är dock också känd för sin sportiga hantering och sin fyrcylindriga turboladdade motor. Det finns fem olika CX-7-stilar att välja mellan som tillverkades 2011. Dessa inkluderar: Var och en av dessa bilar har samma motor, men S Touring Sport Utility 4D och S Grand Touring Sport Utility 4D har större hästkrafter än sina föregångare. 2011 utsåg US News and World Report detta fordon till den “sportigaste kompakta SUV” och till och med

utnämnde den som “jocken i kompakt-crossoverklassen” enligt Edmunds. Bilens turboladdade motor sträcker sig från 161 till 244 hästkrafter, vilket är ungefär identiskt med 2009 års version av CX-7. Den här bilen har dock en ännu bättre styrning och ett mer attraktivt utseende jämfört med de andra modellerna av CX-7. En annan bra funktion med 2011 års modell är att denna SUV har bättre bensinkörning jämfört med 2009 års Mazda CX-7. I staden varierar 2011 års modells EPA-sträcka mellan 17-20 miles per gallon, och på motorvägen sträcker sig körsträckan mellan 21-28 miles per gallon. Naturligtvis är detta inte stor bensinkörning jämfört med andra bilar på marknaden, vilket är en av de största nackdelarna med Mazda CX-7 i allmänhet.

En av de bästa egenskaperna hos denna bil är den totala ägandekostnaden, som fick 9,3 av 10 på US News och World Report. 2011 utsågs bilen till den fjärde mest prisvärda kompakta SUV:n. När bilen först tillverkades varierade marknadsvärdet för denna bil från $23 000-$27 000, vilket är mer prisvärt i jämförelse med 2009 års modell (Kelly Blue Book). Sedan dess har bilen sjunkit, och de som är på marknaden för en 2011 Mazda CX-7 kommer att hitta en prislapp som sträcker sig från $6,168-$8,670.

Leave a Comment