Vilka är de bästa åren för Mercedes G Wagon? (Avslöjat!)

Tja, ingen kan klandra dig. Mercedes Benz G-Klass är symbolen för lyx, terrängkapacitet och robusthet i kombination. Plus, med en design som har förändrats lite på decennier, har den bevisat sin tillförlitlighet. Ändå är G-Wagon inte perfekt, så det är vanligt att man har några frågor. Så, vilka är de bästa åren för Mercedes Benz G-klass? Låt oss ta reda på.

Vilka är de bästa åren för Mercedes Benz G-Wagon?

De bästa åren för Mercedes Benz G-Wagon är mellan 1996 och 2002. Dessa har en mer robust transmission som tål fler mil. Dessutom kommer den med många pålitliga motoralternativ. Dessa G-Wagons har också begränsad elektronik, så de är mindre benägna att få problem. Vi måste klargöra att Mercedes-Benz inte började importera G-Wagon förrän 2001. Tredjepartsföretag har gjort det sedan 1993, så att hitta dessa modeller är sällsynt och dyrt. Om du hittar G-Wagons inom dessa år och i gott skick, har du ett fordon som håller i flera år. Det är inte det mest lyxiga inuti, men det kompenserar med exceptionella terrängprestanda. När allt kommer omkring föddes G-Wagon med lastbils-DNA i blodet. Sedan starten har den haft differentialer bak, fram och centrallås och lågväxling.

Om du vill ha en nyare G-Wagon med mer kraft är G 500 och G 550 utmärkta val. Båda kom in på den amerikanska marknaden 2005 och kom med pålitliga motorer. Från 2005 till 2008 inhyste G 500 den legendariska M113 V8. Den här motorn är inte den mest kraftfulla V8:an som finns. Ändå kompenserar den för denna brist på kraft med enastående tillförlitlighet och högt vridmoment. Mercedes-Benz uppgraderade den sedan till M273 V8, som är kraftfullare och har mer vridmoment. Det finns en annan fördel. Den har inga turbos, och den är fortfarande enkel i mekaniska termer, så den är mindre benägen att misslyckas. Vi måste säga att alla G-Wagons är dyra, oavsett vilken modell du köper. Detta höga pris beror på flera skäl. Först och främst har designen förändrats lite på fyra decennier, så den sjunker inte lika mycket som andra fordon.

För det andra kommer den med förstklassiga komponenter och, i senare fall, lyxiga interiörer. Dessutom finns det få G-Wagons där ute, och det är den perfekta kombinationen för en dyr SUV. En annan fråga som kan dyka upp är hur många generationer av G-Wagon det finns. Vi kommer att förklara i detalj hur varje generation skiljer sig och hur den kom in på den nordamerikanska marknaden. Dessutom kommer vi att täcka några av de bättre G-Wagons från varje era.

W460: Första generationens G-Wagon (1979-1992)

Den här generationen är ett samlarobjekt i många länder. W460 G-Wagon kom in på marknaden som ett robust nyttofordon riktat mot arméer och regeringar. Standardmotorn var en svag men pålitlig 2,3L inline-4. Ändå fick den första G-Wagon ett rykte för robusthet och tillförlitlighet. Så om du vill ha en 2,3L-motor, vet att den tar dig överallt, men du behöver tålamod. Mercedes-Benz importerade inte första generationens G-Wagon till USA eftersom företaget ansåg att efterfrågan var liten. Så att hitta en av dessa i USA är komplicerat.

De som går runt är dyra samlarföremål. Ändå kan du hitta modeller tillgängliga för import, och de med vilken motor som helst över 3.0L är de bästa. Med tiden utvecklades W460 till W461, som fortfarande hade sikte på regeringar, militärer och icke-statliga organisationer. Bara det, den här gången, introducerade Mercedes-Benz en civil version. Om du vill skaffa en av dessa, bör du välja den femväxlade manuella. Dessutom, gör din plånbok redo eftersom de är dyra att importera. Den civila versionen av G-Wagon är W463, som kom in på marknaden 1990 och varade till 2018.

W463: Första generationens civila G-Wagon (1990-2018)

W463 är Mercedes-Benz första knep för att ta G-Wagon till den civila marknaden. Med denna generation kombinerade Mercedes-Benz terrängkapacitet och lyx. Dessutom breddade även versioner som en tredörrars och en cabriolet marknaden. Dessutom kom den med många motorer, där M113 V8 är ett idealiskt val för dem som vill ha kraft. Å andra sidan är W463 G-Wagon en tung SUV, så att flytta runt den kräver mycket energi under huven. Så du bör försöka sikta på vad som helst över 3,2L inline-6. Efter att G-Wagon kom in på den amerikanska marknaden insåg Mercedes-Benz att det fanns mer potential. Således introducerade den tyska tillverkaren specialiserade motorer och till och med AMG-versionen. Tyvärr, även om dessa motorer är kraftfulla och dessa modeller utstrålar lyx, är de benägna att få sensor- och elektroniska problem.

Vilka är de bästa åren för Mercedes G Wagon? (Avslöjat!) Mercedes-Benz höll G-Wagon igång i nästan tjugo år med mycket liten förändring. Ändå krävde strängare regler förändringar, så Mercedes-Benz kom med W464. Den senaste generationen bibehåller den traditionella G-Wagon-estetiken. Men om du vill köpa en, finns det några viktiga detaljer som du måste ta hänsyn till om du funderar på att köpa en. För att möta regler från både den europeiska och den nordamerikanska marknaden uppdaterade Mercedes-Benz G-Wagon för 2018. Först och främst är den längre och bredare. För det andra, med en bredare front, uppfyllde G-Wagon nu kraven på fotgängarsäkerhet.

Den andra kritiska förändringen är att G-Wagon nu hade en oberoende framfjädring. Historiskt sett kom den med en solid axelfjädring fram och bak. Denna uppgradering förbättrade hanteringen och gjorde det bekvämare att köra i stads- och motorvägsförhållanden. Men det skulle också uppfylla en annan betydande förändring. Mercedes-Benz ändrade också styrningen. Äldre modeller hade en recirkulerande kula, som är pålitlig men kan kännas trög ibland, speciellt med ett stort fordon. Istället har W464 en kuggstångsstyrning med elektronisk assistans. Dessa enheter hjälpte till att reglera styrningen för att bättre passa olika körförhållanden.

Slutligen minskade Mercedes-Benz motoralternativen. Denna generation kommer endast med två V8:or och en inline-4 (denna för den kinesiska marknaden). Dessutom meddelade Mercedes-Benz att de skulle sluta sälja V8-motorer till 2022. Så det kan bli en spekulativ ökning av priset på dessa ikoner. Alla W464 kommer med en 9-växlad växellåda som hjälper till med smidig körning och bränsleekonomi. Den är dock inte lika lyhörd vid terrängkörning. Framtiden för G-Wagon verkar mörk. Den här ikonen blir ännu ovanligare med åren, så om du letar efter en, gör dig redo att betala stora pengar. Dessutom finns det några viktiga aspekter som du måste titta på när du köper en.

Vad ska man titta efter när man köper en Mercedes-Benz G-Wagon?

Här är några viktiga aspekter som du behöver inspektera när du köper en G-Wagon. Dessa gäller oavsett om det är importerat eller köpt på den nordamerikanska marknaden.

Karosseri:

Alla Mercedes-Benz från 1990-talet är benägna att rosta. Eftersom G-Wagon är en terrängbil har den förmodligen sett utmanande terräng, inklusive snö. Kontrollera om det finns rost i hela underredet. Undvik modeller från Rustbältet, eftersom dessa nästan alltid är fulla av korrosion. Var inte heller rädd för att be om underhållsprotokoll eller utföra bilkontroller för att se om G-vagnen du köper är en översvämningsbil. Om det finns bevis för att det är det, är det bäst att undvika det.

Motor:

Om du funderar på att köpa en AMG G-Wagon, har motorn förmodligen sett en del högvarv. Det är trots allt högpresterande motorer. Dessutom, eftersom de är så komplexa, kan alla misslyckanden innebära stora pengar. Så var inte rädd för att spendera stora pengar på att kontrollera dem för oljeförbrukning, kompression och effekt. De flesta Mercedes-Benz motorer förbrukar olja, men det bör inte vara överdrivet. Så, kontrollera nivån. När du inspekterar bilen, kontrollera för att se om oljekvarnar ligger runt. Om det finns är det bäst att gå därifrån.

Överföring:

De mest pålitliga G-Wagon-växellådorna är den 5-växlade automatiska och manuella från W463. Dessa är inte lika raffinerade som nyare alternativ men bör ändras med lätthet. Dessutom är dessa inte benägna att läcka om de är väl underhållna. Kontrollera efter läckor och packningsförhållanden. De 7-växlade och 9-växlade växellådorna är benägna att få problem. Sensorer kan slitas ut, så se till att kontrollera att de växlar korrekt, speciellt vid höga hastigheter. Om det finns några läckor kan du behöva byta packningar, vilket är ett utmärkt tillfälle att kontrollera transmissionsoljan. Om den har glänsande metallflingor betyder det att interna komponenter mals. Du bör undvika det fordonet.

Differentialer:

G-Wagon har alltid haft tre spärrdifferentialer, men de flesta modeller kommer aldrig att se terräng terräng. Det är både bra och dåliga nyheter, särskilt med AMG-versionen. Förmodligen har ägarna aldrig låst differentialerna. Även om detta betyder att de är i orörda förhållanden, kan de också sakna den korrekta smörjningen som kommer med användning. Vilka är de bästa åren för Mercedes G Wagon? (Avslöjat!) Värt att köpa en G-Wagon/ #gwagon Så medan en AMG G-Wagon kan ha perfekt kaross, men torkade packningar. Så, aktivera alltid differentialerna för att kontrollera om de fungerar. Inspektera även undersidan för läckor och packningsförhållanden.

Avslutande tankar:

Mercedes-Benz G-Wagon är en ikon. Med sitt utseende och offroad-kapacitet är det hela paketet. Dessutom har det inte förändrats på flera år, så det finns en liten avskrivning. Faktum är att G-Wagon håller sitt värde väldigt bra. Medan de blir mer sällsynta är G-Wagon fortfarande en populär SUV bland dem som vill ta steget över. Så, vilka är de bästa åren för Mercedes-Benz G-Wagon? Den här artikeln syftar till att svara på den frågan och ge dig mer viktig information om dessa fordon. De bästa åren är de från 1996 till 2002. Dessa har de mest robusta transmissionerna och pålitliga motorerna. I allmänhet är de flesta W463-modellerna pålitliga.

Du måste dock vara villig att betala en premie för underhåll. Den nyare W464 är också pålitlig men är mycket dyr och kan ha överföringsproblem. Vi skrev också om några av de vanliga problem med Mercedes-Benz G-Wagon. Även om det är pålitligt, finns det några nyckelproblem, såsom transmission och rost. Tänk på detta när du tittar på begagnade.

Leave a Comment