Vilka är de bästa åren för Toyota 4Runner?

Toyota 4Runner är en robust veteran-SUV. 1984 lanserade Toyota den för att ersätta den åldrande Trekker, som var så enkel som en SUV kunde vara på den tiden. Visst, det är inte ett tekniskt avancerat fordon, men det är tufft. Sedan den kom ut på marknaden har 4Runner lutat sig mer mot robusthet och tillförlitlighet. Den har dock inte åldrats bra, för att vara exakt, även om den redan är på sin femte generation. Som ett resultat kan den hamna på efterkälken när det gäller funktioner, särskilt på en konkurrensutsatt marknad som sektorn för mellanstora SUV. Vilka är de bästa och sämsta åren för Toyota 4Runner? (En köpguide)

Vilka är de bästa åren för Toyota 4Runner?

De bästa åren att köpa en Toyota 4Runner är antingen modeller från 1996 till 2002 eller 2009 till 2013. Det är de årsmodeller som har visat minst problem på sajter som Car Complaints. Men det är viktigt att notera att Toyota 4Runner i allmänhet är en mycket pålitlig SUV. Faktum är att sajter som Consumer Reports har betygsatt dem med hög tillförlitlighet under de senaste åren. Alla 4Runners starka sidor inkluderar en pålitlig motor, 4.0L V6. Dessa stadsjeepar har också en robust, kaross-på-ramkonstruktion, vilket ger dem utmärkt markfrigång. Så varför är dessa modeller som vi har lyft fram bäst? Eftersom de kombinerar mångsidighet och tillförlitlighet. Från 1996 till 2002 var 4Runner ett steg över en grundläggande SUV, vilket innebar att det var lite som kunde gå fel med den. Plus, som vanligt, hade den en anmärkningsvärd offroad-förmåga. Även om den hade ett val av två motorer, var det bästa alternativet 3,4L V6. Detta kraftverk levererade mer kraft och skilde sig inte mycket från bränsleekonomiavdelningen.

2,7L I4 var en pålitlig motor men underdriven, särskilt i motorvägshastigheter. De dyraste modellerna kan sätta tillbaka $7000. Men att hitta en modell i gott skick är mer utmanande. Så det är mer detektivarbete. Om du vill ha en nyare modell är 2009 till 2013 4Runner ett bra alternativ. Dessa är en del av den femte generationens lineup. Eftersom Toyota håller sig till det som fungerar, kommer de med den beprövade 4.0L V6:an som ger 270 hk och 278 lb-ft. Om du letar efter modeller mellan dessa år kan du förvänta dig att betala mellan $21 000 och $27,000. Interiören genomgick uppgraderingar, inklusive Bluetooth och andra förmåner. Förvänta dig inte att fordonet utstrålar lyx. Denna SUV har fortfarande äventyrarens DNA inuti. Men innan vi går in i hanteringen, låt oss gå igenom hur 4Runner har förändrats genom åren.

Det finns fem generationer av Toyota 4Runner.

För att förstå de bästa åren för Toyota 4Runner måste vi förklara hur SUV:n har utvecklats över tiden. Sedan lanseringen har det funnits fem generationer. Vi kommer också att förklara några av för- och nackdelarna med var och en. Vi måste också betona att 4Runner historiskt sett har varit en pålitlig bil. Detta betyder inte att det inte finns några problem med det, som vi kommer att förklara senare i artikeln.

Första generationen (1984-1988)

1984 lanserade Toyota 4Runner, med det interna namnet N60. På den tiden var det ett steg framåt från Trekker, men det är grundläggande i dagens termer. Den kom bara som en 3-dörrars kompakt SUV, med antingen manuellt eller automatiskt tillval och olika motorer. Det var ett pålitligt fordon, med hårt arbete i åtanke. Det borde inte heller komma som en överraskning att det inte är den mest bekväma körningen. Men det kompenserar med imponerande terrängkörningsförmåga. Dessa 4Runners kommer utan krockkuddar, elfönsterhissar endast som tillval och inga säkerhetsfunktioner som ABS. Så de är inte de säkraste på vägen. Att hitta en N60 i gott skick är utmanande och om du gör det kräver det med största sannolikhet ett högt pris.

Andra generationen (1989-1994)

Andra generationens 4Runner kom ut 1989 som en 1990-modell, som N120/N130-serien. Den kom med en omdesignad kropp och betydande mekaniska och estetiska förbättringar. Toyota 4Runner kom med en förbättrad spolupphängning, men den hade fortfarande problem med att hänga. En starkare överföringsväska möjliggjorde tuffare användning men var endast tillgänglig med V6. Inline-4:an behöll den äldre överföringen. I inredningen blev det också mer plats. Faktum är att denna 4Runner inte kom som standard som en tredörrarsversion, utan snarare en femdörrars SUV. Sammantaget var det ett rymligare och bekvämare fordon än sin föregångare. Ändå hade den ett rykte som en osäker SUV. Även om dessa är pålitliga och lättare att hitta än N60, kan de fortfarande kräva ett högt pris om de är i gott skick. De idealiska åren att köpa en gång från 1991 och framåt. Leta efter en som inte har rost under, som

Tredje generationen (1995-2001)

Toyota 4Runner genomgick en betydande omdesign som slutade med N180, som lanserades 1995. Den mest kritiska höjdpunkten var dock de två nya motorerna. Dessa var 2,7L inline-4 och 3,4L V6 som 4Runner delade med Tacoma. Som du läste i början av den här artikeln är dessa några av de mest pålitliga 4Runners där ute. Toyota hade rensat bort de flesta problem under de tidigare generationerna, men den bibehöll fortfarande hårdheten. Förbättrad fjädring och styrning gjorde att SUV:n kunde hantera bättre på vägen. Dessutom introducerade Toyota en on-the-fly fyrhjulsdrift, så föraren behövde inte gå ner för att koppla in den. Alla dessa funktioner gör dessa år extremt pålitliga. Visserligen, även om motorvägshanteringen förbättrades, är 4Runner inte den bästa på denna avdelning. Så om du letar efter en, tänk på detta. Rost är det vanligaste problemet med denna generation. När du köper en, gör därför noggranna inspektioner av alla möjliga svaga punkter. Helst bör du undvika dessa fordon från de nordliga staterna.

Fjärde generationen (2002-2008)

N210 4Runner kom ut 2002 och var en avsevärd förbättring från den tidigare modellen. En av de mest intressanta uppdateringarna kom när Toyota lade bort de tidigare kraftverken. Drivkraften för 4Runner var 4.0L V6 och 4.7L V8, vilket gör detta till den första V8-drivna generationen. Dessa beprövade Toyota-motorer är kända för sin tillförlitlighet. Ja, de är inte de mest kraftfulla på marknaden, men de kommer att äta upp milen med lätthet. Denna generation markerade också en betydande förbättring av motorvägssäkerheten. Historiska data har visat att dessa modeller är bland de säkraste på vägen. N210-generationen är en pålitlig modell (liksom alla serier). Ändå, enligt Car Complaints, listar vi dem inte som de bästa åren för Toyota 4Runner eftersom det har visat en markant ökning av klagomål. Problem inkluderar rost och interiörproblem som kan bli till besvär med tiden. Om du funderar på att köpa en N210 4Runner, vill du leta efter 2008 års modeller med lägre körsträcka, nyare säkerhetsfunktioner och förarhjälp.

Femte generationen (2009-idag)

N280 är 4Runners femte version. Den kom med två märkbara förändringar. Först och främst lade Toyota bort V8-alternativet, eftersom det visade sig vara för törstigt. Den inkluderade också 2,7L inline-4 som tillval, men bara på ett år (2010) och på RWD-modeller. Med sin blockiga design bibehåller denna 4Runner en robusthet som är mindre frekvent på SUV-marknaden nu för tiden. Den använder fortfarande kropp-på-ram-konstruktion, så den är kapabel i terräng och kan ta dig överallt. Kraftverket är fortfarande 4.0L V6, pålitlig men åldrande. För att förbättra den inkluderade Toyota VVT-i (och, så småningom, dubbel VVT-i). Men motorn känns föråldrad i jämförelse med andra stadsjeepar där ute. N280 från 2009 till 2013 är de bästa åren för Toyota 4Runner, eftersom de har få problem och de som inträffar inte är lika dyra. De följande åren är också pålitliga men har visat sig ha fler problem. Föreslagen läsning: Vill du veta det bästa Toyota 4Runner Lift Kit? Klicka för att läsa

Toyota 4Runner är en pålitlig SUV; siffrorna bevisar det.

Så nu vet du vilka några av de viktigaste egenskaperna hos var och en av generationerna är. Ändå måste vi insistera på att Toyota 4Runner i allmänhet är mycket pålitlig. En undersökning av iSeeCars visade att Toyota 4Runner är bland de mest hållbara fordonen där ute. Den här undersökningen visar andelen fordon som har överskridit den berömda 200 000 milen. Genomsnittet för alla fordon är cirka 1,0 %, och Toyota 4Runner har i genomsnitt 4,1 %, vilket placerar den på femte plats totalt. Men det betyder inte att fordonet är perfekt. Vi har diskuterat detaljerna för varje generation och har sett vilka de bästa åren för Toyota 4Runner är. Nu är det dags att dyka in i några av de för- och nackdelar som denna SUV har.

Vilka är några av fördelarna med Toyota 4Runner?

Toyota 4Runner är en robust SUV gjord för äventyrssökande och människor som älskar terrängåkning. Så ett av fördelarna är att den har en konstruktion på ram. Detta innebär att karossen och motorn vilar på en ram, vilket ger mer styvhet och styrka. 4.0L V6 är en arbetshäst. Med rätt underhåll kan den gå mil i sträck. Dessutom finns reservdelar tillgängliga eftersom det är ett populärt kraftverk. Så det finns större chans att hitta någon komponent du behöver. Slutligen, ett betydande proffs för 4Runner är dess tillförlitlighet. Det här fordonet kan överleva många av konkurrenterna där ute, och det kräver inte mycket. Bara konstant underhåll och skötsel. Men som med alla fordon har Toyota 4Runner sina nackdelar. Låt oss ta reda på vilka som är några.

Vilka är några av nackdelarna med Toyota 4Runner?

Samma egenskaper som gör 4Runner till en bra terrängåkare hindrar den i motorvägsförhållanden. Eftersom kroppen vilar på en ram har den en högre tyngdpunkt. Detta ger en mer uns Motorn är pålitlig men, jämfört med konkurrenterna, saknar den kraft och vridmoment. Dessutom, eftersom den inte är lika kraftfull, är bränsleekonomin inte utmärkt. Kombinationen av denna kraftanläggning med en också daterad transmission gör att 4Runner känns klumpig. Slutligen finns det tillförlitlighet. Ja, det kan vara en con. Eftersom 4Runner kan åka mil och mil betyder det att de flesta har åkt till månen och tillbaka. Så det är mer komplicerat att hitta använda prover som är i perfekt skick. Dessutom kan Toyota ibland ha dyra reservdelar. Så även om du inte kommer att träffa mekanikern ofta, kan besöken kosta dig mer än andra konkurrenter.

Mer 4Runner-resurser

Om du gillade att läsa om Toyota 4Runner, kommer du säkert att uppskatta de andra relaterade artiklarna jag har skrivit. Dessa artiklar fördjupar sig djupare i specifika aspekter av 4Runner såsom dess terrängegenskaper, inredningsdesign och tekniska funktioner. Dessutom har jag jämfört 4Runner med andra populära stadsjeepar i sin klass för att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut om ditt nästa fordonsköp. Läs dem, och jag är säker på att du kommer att finna dem lika intressanta och informativa som den första artikeln.

Avslutande tankar:

Den här artikeln svarar på en populär fråga bland SUV-entusiaster: vilka är de bästa åren för Toyota 4Runner? Denna SUV är pålitlig och har varit så genom hela sin historia. Men vissa år är bättre än andra. Även om det är ett äldre alternativ, är tredje generationens 4Runner pålitlig. Men det är mer för dem som inte har något emot att ha ett grundläggande fordon, med bara de minsta säkerhetsfunktionerna. Även om det är svårt att hitta en modell med låg körsträcka och i gott skick, är det värt ett försök. En av de bästa 4Runners att ha är den femte generationen, från 2009 till 2013. Med tillägg av mer teknik och funktioner är det en SUV som är lika bra som alla andra på gatan. Dessutom har det bevisats för världen att det kan hålla i hundratusentals mil. Ridning och hantering är inga starka sidor. Så om du funderar på att köpa en Toyota 4Runner, kom ihåg att du får en robust, pålitlig SUV som är utmärkt terräng. Men när du väl tar den på motorvägen kommer det inte att kännas så bra. Förhoppningsvis svarar den här artikeln på vilka de bästa åren för Toyota 4Runner är. Om du letar efter en, hoppas vi att du hittar en bra modell som hjälper dig att nå avlägsna destinationer med lätthet.

Leave a Comment