Vilken GMC har minst problem?

Inget är värre än att köpa ett fordon och senare ta reda på att det är känt för att gå sönder. Medan GMC är en pålitlig biltillverkare, kommer även deras bilar att uppleva problem då och då. Innan du köper en egen GMC vill du ta reda på vilken som har minst problem! GMC:s mest pålitliga fordon är Sierra, Canyon, Terrain och Yukon. Dessa fordon har ett rykte om sig att vara pålitliga; de senaste 2021-modellerna av Sierra och Canyon har dock låga förutspådda tillförlitlighetspoäng. GMC:s vanligaste problem är relaterade till transmissionen eller motorn. Pålitlig transport är ett absolut måste i denna tid. Oavsett om du köper en begagnad GMC eller en helt ny, vill du vara säker på att du får ett pålitligt fordon. I den här artikeln kommer du att lära dig om GMC:s övergripande tillförlitlighet, dess mest pålitliga lastbilar och stadsjeepar, och GMC:s vanligaste problem.

Övergripande GMC-tillförlitlighet

GMC är en pålitlig biltillverkare. Enligt Consumer Reports är GMC det 16:e mest pålitliga bilföretaget i världen. GMC satt bara en plats ovanför Chevrolet och flera platser ovanför det notoriskt opålitliga Ford Motor Company. Consumer Reports är inte den enda organisationen som erkänner GMC som ett pålitligt företag. Repair Pal ger företaget en tillförlitlighetsklassning på 3/5 växlar (webbplatsens motsvarighet till stjärnor). Sajten noterade också att GMC:er ses mer sällan i butiken i genomsnitt än andra bilmärken. Men när en GMC hamnar i en mekanikerverkstad är det i genomsnitt 17 % chans att det är för ett allvarligt problem. Övriga fordon har i genomsnitt endast 12 % av reparationerna akuta. Vi pratade med en mekaniker på Kolar Tire & Auto i Helena, MT, för att höra hans syn på GMC-tillförlitlighet. De var överens om att GMC är en någorlunda pålitlig biltillverkare. De pratade också mer om problemen med GMC-fordon. Vi kommer att utforska några av dessa problem senare.

Den mest pålitliga GMC-lastbilen

Sedan 1909 har General Motors använt GMC för att fullända företagets tillverkning av större fordon som lastbilar och stadsjeepar. Medan vissa lastbilsmodeller har varit en flopp, utvecklade andra snabbt ett rykte om sig att vara pålitliga på vägen. GMC Sierra är i särklass företagets mest sålda fordon och det har det varit sedan introduktionen 1962. Efter en kort paus från tillverkningen av lastbilen, återförde GMC Sierra till sitt sortiment 2003. Enligt Repair Pal har GMC Sierra en tillförlitlighetsklassning över genomsnittet. Genomsnittligt årligt underhåll är nästan $200 billigare än andra fullstora lastbilar. Dessutom ses GMC Sierras i genomsnitt mindre ofta i mekanikerbutiker.

Denna statistik inkluderar både fullstora lastbilar och alla andra fordonsmodeller. När det finns ett problem med en GMC Sierra har den i genomsnitt 15 % sannolikhet att vara allvarlig. Även om detta är mer än alla andra fordonsmodeller tillsammans, är det mindre än den genomsnittliga andelen för alla andra fullstora lastbilar.Medan Repair Pal hävdar att GMC Sierra är ett mycket pålitligt fordon, kanske du har hört rykten om att lastbilen inte längre uppfyller samma standarder. Hur kan detta vara? Repair Pal beräknar tillförlitlighetspoäng med tillförlitligheten för alla GMC Sierra-generationer. Medan tidigare modeller av fordonet var kända för tillförlitlighet, har nyare modeller en uppsjö av problem.

GMC Sierras rykte för pålitlighet tog en vändning 2014 när klagomål om dåliga strålkastare kom in. Den här generationen av lastbilen hörde också klagomål om en läckande luftkonditioneringskondensor. Strålkastarproblemet fortsatte in i 2015 års modell, som senare utsågs till årets sämsta modell.Medan klagomålen bara handlade om strålkastare av låg kvalitet, resulterade missnöje hos kunderna i ett skamligt rykte. 2016 GMC Sierra hade ombyggda strålkastare, vilket korrigerade detta problem. Under 2017 kom rapporter om växellådor i GMC Sierra. Vissa anspråk fortsatte för nyare modeller av fordonet. Medan 2021 GMC Sierra har all tänkbar teknik (uppvärmda säten, bilspel, uppvärmd ratt, etc.). förväntar sig Consumer Reports inte att det ska vara ett särskilt pålitligt fordon.

Consumer Reports gav 2021 GMC Sierra en förutspådd tillförlitlighetsklassning på en av fem. Bara för att 2021 och andra nya modeller av GMC Sierra inte har levt upp till fordonets rykte betyder det inte att du bör undvika att köpa modeller från olika år. Om du funderar på att köpa en GMC Sierra, leta efter en 2012 års modell. Du kommer inte bara att få tillförlitlighet, utan du kommer att få några av de moderna funktionerna som gör det mycket bättre att köra fordonet. Liksom GMC Sierra har GMC Canyon haft ett mångårigt rykte för tillförlitlighet. GMC Canyon är inte bara känd för sin tillförlitlighet. Canyon är populär bland lastbilsälskare eftersom den ger förmågan och känslan av en fullstor lastbil i ett litet lastbilspaket.

par Pal, Canyon har en tillförlitlighet över genomsnittet. Den är rankad som 2:a bäst av alla medelstora lastbilar. De genomsnittliga årliga underhållskostnaderna för alla medelstora lastbilar och GMC Canyon är desamma. Du kommer inte att spendera mer på att fixa problem med GMC Canyon än du skulle göra med en annan medelstor lastbil. GMC Canyon ses i mekanikerbutiker mer sällan än andra medelstora lastbilar, med den genomsnittliga risken för allvarliga problem som bara är 12 %. 2021 GMC Canyon har bättre hästkrafter och vridmoment än Toyota Tacoma (en annan populär mellanstor lastbil). Även om Canyon kan skilja sig från Tacoma, har den fler likheter med GMC Sierra.

Precis som Sierra gav Consumer Reports 2021 GMC Canyon ett förutspått tillförlitlighetsvärde på bara en av fem. Överväg att köpa en äldre modell Canyon för att undvika opålitlighetsproblem som finns i nyare modeller. Canyon och Sierra är inte de enda GMC-lastbilarna som överraskar världen. 2022 GMC Hummer EV har alla som väntar i förväntan. Nu kanske du undrar vad för, trots allt, en hummer bara är en gasslukare. Tja, inte längre. 2021 meddelade GMC att de skulle släppa en helelektrisk superlastbil i slutet av året. Med en räckvidd på 400 mil på en enda laddning kommer den en gång ineffektiva Hummer nu att vara ett av de mest effektiva fordonen på vägen. Vill du veta mer om GMC Hummer? Kolla in följande reklamvideo släppt av GMC.

För närvarande finns det ingen tillförlitlig data tillgänglig för GMC Hummer EV. Consumer Reports kommer att göra sina prognoser efter fordonsproduktionen i höst. Men om Hummer EV är avlägset lik sin föregångare, kommer det att vara ett av de mest pålitliga fordon som någonsin tillverkats.

Mest pålitliga GMC SUV

Förutom lastbilar är GMC känt för att tillverka stadsjeepar av hög kvalitet. Enligt Repair Pal är företagets två mest pålitliga stadsjeepar Terrain och Yukon. Både Terrängen och Yukon fick tre av fem tillförlitlighetsbetyg från sajten. De skiljer sig dock något åt i sin övriga statistik. Det första sättet de två modellerna skiljer sig åt är i storleken. Medan Yukon är en SUV i full storlek, är Terrain en kompakt SUV. En kompakt SUV kombinerar det extra innerutrymmet hos en fullstor SUV med bättre hantering och viktfördelning hos ett mindre fordon. Den genomsnittliga årliga reparationskostnaden för GMC Terrain är $558, enligt Repair Pal. Det är bara $37 mer än genomsnittet för alla andra kompakta stadsjeepar.

Denna ökning av underhållsavgifterna beror sannolikt på terrängens ökade chanser att allvarliga reparationer behövs. Även om GMC Terrain har allvarliga problem 6 % oftare (i genomsnitt) än alla andra kompakta stadsjeepar, är det mindre troligt att den ses i butiken lika ofta. Terrängen har med andra ord inte ett överflöd av mindre problem; istället tenderar det att få större problem på en mindre frekvent basis. När det gäller GMC Yukon, var dess genomsnittliga årliga kostnad för reparationer lägre än genomsnittet för alla andra fullstora stadsjeepar. Dessutom ses Yukons mer sällan i genomsnitt än alla andra fullstora stadsjeepar.

När en GMC Yukon hamnar i butiken finns det en 16 % chans i genomsnitt att den kommer att behöva seriöst arbete. Denna andel är bara något högre än genomsnittet för alla andra fullstora stadsjeepar, enligt Repair Pal. Medan GMC Yukon och Terrain är ganska pålitliga stadsjeepar, anses GMC Acadia vara företagets minst pålitliga SUV. Acadia faller mellan Yukon och terrängen vad gäller storlek. Den mellanstora SUV:n kunde dock inte jämföras när det gäller tillförlitlighet och reparationer. Vissa anser att GMC Acadia är företagets mest besvärliga SUV-modell. Enligt Car Complaints handlade de två översta klagomålen med GMC i allmänhet Acadias transmission i 2007 och 2008 års modeller. Båda modellerna hade flera rapporter om överföringsfel.

GMC Acadia fick ett genomsnittligt tillförlitlighetspoäng från Repair Pal. När det gällde genomsnittliga årliga reparationskostnader var GMC Acadia långt utanför märket. Medan alla andra medelstora stadsjeepar har en genomsnittlig årlig reparationskostnad på $573 (vilket är mindre än genomsnittet för alla fordonsmodeller på $652), har GMC Acadia en genomsnittlig årlig reparationskostnad på $734! Det är långt över $100 mer än reparationskostnaderna för andra medelstora stadsjeepar.

Acadia hade inte bara en högre reparationskostnad, utan det är mer sannolikt att den har allvarliga problem. Den genomsnittliga chansen att en Acadia behöver seriösa reparationer är 19 procent; Samtidigt har alla andra medelstora stadsjeepar i genomsnitt 13 procents chans att behöva en allvarlig reparation. Var noga med att undvika att köpa en GMC Acadia, särskilt från åren 2007 och 2008.

Har GMC:er många problem?

Generellt sett har GMC inte särskilt många allvarliga problem. Enligt en anställd på Kolar Tire & Auto är GMC-fordon benägna att få mindre problem, såsom oljeförlust, oljetrågspackningsläckor och oljekylare adapterhus packningar. Han ansåg inte att något av dessa problem var allvarliga reparationer. Fixera Ett av ovanstående problem kommer bara att kosta cirka 500 USD totalt. Andra vanliga problem i GMC-fordon är transmissionsfel, dålig belysning och sikt och motorproblem. Medan bilar upplever svårigheter varje år, är vissa år värre än andra. Om du funderar på att köpa ett begagnat GMC-fordon, undvik modeller från 2014 och 2015 (kom ihåg att undvika 2007 och 2008 Acadias också). GMC-fordon från 2014 och 2015 hade ett strålkastarproblem som många förare rapporterade gjorde det svårt att se i mörka och dåliga väderförhållanden.

Ytterligare ett år för att undvika att köpa ett GMC-fordon är 2021. Även om biltillverkningen vanligtvis går framåt, verkar det som om många av 2021-modellerna från GMC-serien inte kommer att bli framgångsrika. Det har redan gjorts flera återkallelser för olika 2021-modeller. En sådan återkallelse gällde krockkuddarna i olika GMC-modeller. Rostpartiklar som hittats i krockkuddeanslutningarna hindrade dem från att lösas ut när fordonet var inblandat i en frontalkrock. Felet resulterade i allvarliga skador. Du kan hitta vanliga klagomål med specifika GMC-modeller på bilklagomål. Tro dock inte alltid på allt du läser på denna webbplats och liknande. När du bläddrar i bilklagomål kommer du att se att GMC Sierra har överlägset flest klagomål av alla GMC-modeller. Detta höga antal klagomål kan övertyga dig om att Sierra inte är bra och bör undvikas helt. Detta är dock inte sant.

Som vi nämnde tidigare är GMC Sierra företagets nummer ett säljande fordon. Om fordonet har körts av fler personer kommer det helt klart att få fler klagomål. Men om endast 1000 enheter av en specifik modell har sålts och det redan finns fem till sexhundra klagomål, bör detta fordon undvikas (särskilt om klagomålen gäller liknande problem). Innan du köper ett begagnat fordon, fråga ägaren om dess tidigare servicehistorik. Vilka delar har bytts ut? Vilka problem upplever fordonet? Och framför allt, om det fanns några återkallelser för fordonet, fick fordonet ersättningsdelarna?

Leave a Comment