Vilken liten lastbil kan dra mest? (Jämförelse av bogserkapacitet)

Om du gillar några lyxiga utomhusaktiviteter, som segling, wakeboard eller camping, kommer du förmodligen att behöva ta med dig dessa hobbyer på vägen i form av en släpvagn eller tillbehör till ditt fordon. Den genomsnittliga vakna båten kan väga upp till 5 000 pund – det finns ingen vattenskidor om du inte kan ta med dig båten – och om du bär boskap behöver du en boskapssläp, som kan väga över 7 000 lbs! Att hitta en lastbil som kan dra denna mängd vikt kan vara knepigt. Även om det finns många små lastbilar på marknaden, kan de flesta av dem inte dra över 4 000 lbs. 2022 GMC Canyon och 2022 Chevrolet Colorado modellerna kan båda bogsera mellan 3 500 och 7 000 lbs, med GMC Canyon upp till 7 700 lbs,

vilket gör dem till de bästa små lastbilarna som finns tillgängliga för bogsering av tungare laster. I den här artikeln kommer vi att gå igenom en lista över de små dragbilarna för att hjälpa dig att bestämma vilken lastbil som bäst passar dina behov. Vi kommer också att diskutera de enskilda GMC Canyon och Chevrolet Colorado, de små lastbilarna som kan dra mest, och inkluderar några av de topppresterande större fordonen som kan dra upp till 20 000 pund. Vi kommer också in på muttrarna och bultarna som är involverade i att skapa en bil som kan dra en enorm last.

Toppen av små lastbilar och deras dragkapacitet

Dessa små pickupbilar är alla 2021-2022-modeller. Nedan listas lastbilsmodell, dragkapacitet, pris och en länk till webbplatsen för mer information om varje modell. Baserat på pris och dragkapacitet är Chevrolet Colorado 2022 mest värd att köpa, medan 2022 GMC Canyon utan tvekan har den högsta dragkapaciteten av de mindre modellerna som presenteras.

2022 GMC Canyon

2022 GMC Canyon har den högsta draglastkapaciteten, troligtvis på grund av att den har 369 lb.-ft. vridmoment, en komponent som är avgörande för motorns funktion och fordonets dragkapacitet. Bilen har också möjlighet till terrängfjädring, kontroll i uppförsbackar och nedförsbackar, vilket gör den till den perfekta lastbilen att köpa om du planerar att dra en husbil eller hästsläp ut i backcountryn.Detta är helt enkelt ett riktigt bra fordon, med en imponerande 308 HP 3,6L V6-motor och flera trimval som tillåter bogsering på 7 550 till 7 700 lbs.

varav Canyon Elevation Standard och Elevation-modellerna är de högsta. Som en referensguide väger en stor boskapsvagn vanligtvis cirka 7 300 lbs, en stor resesläp cirka 6 300 lbs och en stor släpvagn med flak 3 000 lbs. Så GMC har dig täckt för den här typen av tunga transporter. För en liten fiskebåt eller vattenskotertrailer är detta också ett bra alternativ.

2022 Chevrolet Colorado

Chevys motto för deras Chevrolet Colorado 2022 är “ta på världen”, och med den här lilla lastbilen kan du verkligen göra det. På $25 200 är Chevy Colorado den billigaste lilla lastbilen på vår lista, men den kan otroligt nog fortfarande dra laster upp till 7 000 lbs. I likhet med GMC Canyon finns den här lastbilen även med en 3,6L V6-motor, kraftfull nog att dra en båt uppför en backe. Dess 275 lb.-ft. vridmomentet står dock för den något lägre dragkapaciteten. Om du funderar på att köpa en 2022 Chevrolet Colorado för bogseringsbehov över 4000 lbs, var noga med att meddela din återförsäljare och välja 3,6L V6-motorn. Även om den här motorn har en något lägre bensinkörning vid 18 miles per gallon i motsats till 19 miles per gallon för standardmotorn, är 3,6L V6-motorn vad du behöver för att utrusta Chevy Colorado för att dra extremt rejäla laster, som t.ex. som medelstora campare, stora båtar och boskapsvagnar.

Små lastbilar vs stora lastbilar

De små lastbilarna vi har listat är perfekta för att transportera de flesta laster av standardstorlek, från segelbåtar till campare till hästsläp. De är billigare, de flesta ligger i genomsnitt under 30 000 dollar, och i många fall är de lättare att köra än sina större motsvarigheter. Stora lastbilar, som Nissan Titan och Chevrolet Silverado 2500HD och 3500HD, är tyngre och skrymmande modeller. De är också dyrare, med Nissan Titan till ett baspris på 37 785 $ och Nissan Titan XD kostar 46 175 $ i grundpriset.

De tunglyftande Chevrolet Silverado 2500HD och 3500HD kostar cirka 50 185 USD, nästan dubbelt så mycket som en mindre lastbil. Fördelen med dessa större lastbilar ligger främst i deras dragkapacitet. Nissan Titan kan dra 9 370 lbs av konventionell bogsering, och XD får 11 070 lbs. Chevrolet Silverado 25 00HD och 3500HD är djuren i bogservärlden och kan dra upp till 20 000 lbs. Dessa fordon är utrustade med en turboladdad V-8-motor, vilket verkligen gör skillnaden i pris och dragkapacitet.

Vridmoment: Bogseringsskillnaden

En notering om vridmoment. Du har säkert hört talas om det förut eftersom dragkapaciteten för din lastbils motor helt beror på det. Vridmoment hänvisar till den roterande kraft som produceras i din bils motor och uttrycks i pund per fot (lb.-ft.). Högre vridmoment innebär mer energieffektivitet, vilket gör att du kan dra tyngre laster. De flesta tunga fordon har en dieselmotor eller möjlighet till en. Anledningen till detta är att en dieselmotor genererar mer vridmoment. Så om du vill dra ultratunga laster, välj alltid en dieselmotor framför en bensinmotor.

Leave a Comment